Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Οι «Άσφαιροι» μιλούν στο Newsit για την κωμωδία, το γέλιο… και την εξουσία!

Οι «Άσφαιροι» μιλούν στο Newsit για την κωμωδία, το γέλιο… και την εξουσία!

Καινούργια κωμική σειρά που ευελπιστεί κάθε Δευτέρα βράδυ να κάνει τους τηλεθεατές όχι μόνο να συντονίζονται στον ALPHA αλλά και να γελούν!

 Οι «Άσφαιροι» έχουν ιστορίες αστυνομικής τρέλας με πρωταγωνιστές δυο ιδιόμορφους ερευνητές, τον Άγη Λίτση και τον Θανάση Φούγκα, οι οποίοι έχουν ως αποστολή να καθαρίσουν τους δρόμους της Αθήνας από το έγκλημα, αλλά που τελικά είναι εντελώς… ανίκανοι!

Λίγο πριν την πρεμιέρα της σειράς συνάντησα τους δύο πρωταγωνιστές, τον Ζήση Ρούμπο και τον Γιώργο Αγγελόπουλο και η κουβέντα μας ξεκίνησε από το τι είναι οι «Άσφαιροι»;

Ζήσης Ρούμπος: Μία κωμική σειρά βασισμένη στο αιώνιο κυνηγητό μεταξύ καλών και κακών. Κλέφτες και αστυνόμοι, σαν αυτό που παίζαμε μικροί. Με την ίδια αφέλεια και φαντασία, σε μία Αθήνα που μοιάζει με τη δική μας. Πολύ γέλιο και γκάφες και δράση και εκρήξεις. Με δύο κεντρικούς ήρωες γκαφατζήδες και πολλούς χαρακτήρες γύρω τους, να ζωντανεύουν έναν πολύχρωμο κόσμο.

Γιώργος Αγγελόπουλος: Οι Άσφαιροι είναι δυο τύποι πολύ θορυβώδεις που στην καλύτερη περίπτωση μας διασκεδάζουν με τις ενέργειές τους και στη χειρότερη πληγώνουν την ακοή μας για λίγα λεπτά.

-Το σενάριο το γράφεις εσύ με τον Δημήτρη Πλατανιά που κάνει επίσης και τη σκηνοθεσία. Πώς εμπνευστήκατε τους «Άσφαιρους»; Σας δόθηκε κάποια αφορμή από αληθινό γεγονός, από κάποια υπαρκτά πρόσωπα ή είναι προϊόντα της φαντασίας σας; Έχετε γνωρίσει κάποιους «άσφαιρους»;

Ζήσης Ρούμπος: Είναι ένα project που δόθηκε σε εμένα και στον Δημήτρη από το κανάλι, σαν ιδέα. Είμαστε και οι δύο μεγάλοι φαν του είδους (αστυνομική κωμωδία) και έτσι χτίσαμε τον κόσμο των «Άσφαιρων» βάζοντας μέσα διάφορα είδη κινηματογράφου που αγαπάμε και που ο Δημήτρης ξέρει να σκηνοθετεί πολύ καλά. Τα πρόσωπα και οι καταστάσεις είναι τελείως φανταστικά, βασισμένα στα είδη κωμωδίας που μας αρέσουν. Προφανώς και έχω γνωρίσει «άσφαιρους». Θεωρώ τον εαυτό μου σε κάποια θέματα ΤΕΛΕΙΩΣ άσφαιρο! Σε αυτήν την ασφαιρίαση βασίζομαι και γράφω. Το ίδιο και ο Δημήτρης…!

-Θεωρείτε ότι υπάρχουν «Άσφαιροι» γενικότερα στην Εξουσία, που να είναι δηλαδή ανίκανοι και υπερτιμημένοι για το έργο που έχουν αναλάβει;

Ζήσης Ρούμπος: Το να ασχοληθεί κανείς με το κοινό καλό, είναι μία ευθύνη που ούτε να φανταστώ μπορώ. Είναι η ύστατη υπηρεσία προς το συνάνθρωπο. Νομίζω ότι το παιχνίδι χάθηκε αιώνες πριν, όταν προστέθηκε ο όρος «εξουσία» στην υπηρεσία αυτή.

Γιώργος Αγγελόπουλος: Στην εξουσία δεν υπάρχουν άσφαιρα πυρά. Κάθε απόφαση, κάθε δήλωση, κάθε πολιτική πράξη, ανεξάρτητα από τις ικανότητες του ατόμου που τις κάνει, έχει επιπτώσεις. Όσο και να μας ξεγελά η περιστασιακή ή μόνιμη γελοιότητα μερικών μελών του πολιτικού προσωπικού, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκτός από άφθονα γέλια παράγουν και τους κανόνες που ορίζουν την καθημερινή μας ζωή.

-Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, επί οικονομικής κρίσης, οι κωμωδίες έχουν… προτεραιότητα στα προγράμματα. Αυτό συμβαίνει γιατί ο κόσμος έχει ανάγκη το γέλιο ή γιατί η κωμωδία, όπως υποστηρίζουν κάποιοι είναι… ευκολότερο είδος;

Ζήσης Ρούμπος: Ο κόσμος έχει ανάγκη από γέλιο, ειδικά σε δύσκολους καιρούς, αυτό είναι αλήθεια. Σε καμία περίπτωση όμως η κωμωδία δεν είναι εύκολη. Το χιούμορ είναι καθαρά υποκειμενικό, ίσως από τα πιο υποκειμενικά πράγματα πάνω σε αυτόν τον πλανήτη. Το να κάνεις πολύ κόσμο να γελάει, είναι άθλος. Όταν συμβαίνει όμως, είναι μαγικό.

Γιώργος Αγγελόπουλος: Το ανθρώπινο γέλιο είναι κάτι μεγαλειώδες. Είναι στη βάση του παράλογο: πώς είναι δυνατόν να γελάει κάποιος που ξέρει τη θνητότητά του; Αυτό είναι η θεμελιωδώς ανατρεπτική δύναμη της κωμωδίας διαχρονικά πέρα από ιστορικές συγκυρίες ή από λόξυγκες της παγκόσμιας ή εθνικής οικονομίας. Η κωμωδία είναι ύμνος σε κάθε άνθρωπο που ενώ πονάει βρίσκει τη δύναμη ή το θράσος να γελάει.

-Από την άλλη όμως, έχουν γίνει κάποιες κωμικές σειρές που είναι… για κλάματα. Γιατί οι «Ασφαιροι» θα μας κάνουν να γελάσουμε; Τελικά πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να κάνεις τον κόσμο να γελάσει αληθινά;

Ζήσης Ρούμπος: Πιστεύω πως οι «Άσφαιροι» είναι μία οικογενειακή κωμωδία/περιπέτεια που απευθύνεται σε πολύ κόσμο. Δεν υπάρχει βωμολοχία (γιατί δεν την έχουμε ανάγκη) αλλά σίγουρα έχουμε ενήλικο χιούμορ. Υπάρχουν γκάφες και σωματικό χιούμορ, λεκτικό χιούμορ και συνθήκες που ξεπερνούν το ρεαλισμό. Οι «Άσφαιροι» έχουν λίγο από όλα. Και δραματικές στιγμές γιατί αυτό το είδος, είναι κάτι που λατρεύουμε. Να μπορείς να προσφέρεις μία πληθώρα συναισθημάτων στο θεατή, αφήνοντας τον «γεμάτο» στο τέλος του επεισοδίου.

Γιώργος Αγγελόπουλος: Μια τηλεοπτική κωμωδία έχει πολλά συστατικά και πολλά στάδια επεξεργασίας μέχρι να φτάσει στην οθόνη του θεατή. Σε κάθε στάδιο και σε κάθε συντελεστή αυτής της διαδρομής, από το συγγραφέα και τον ηθοποιό, μέχρι τον τεχνικό του καναλιού που θα διαλέξει το εύρος του χρώματος στο τελικό σήμα εκπομπής καιροφυλακτούν εμπόδια, παγίδες και λάθη. Έχουμε δει ωραίες ιδέες να γράφονται καλά και να γυρίζονται λάθος ή να γυρίζονται σωστά και να παίζονται λάθος. Έχουμε δει κωμωδίες που απλά δείχνουν άσχημες ή δεν βοηθάει την ιστορία η ποιότητα της εικόνας τους. Αυτό που ελπίζουμε στους «Άσφαιρους» είναι να πάνε όλα καλά και να φτάσει στους θεατές η ωραία ιδέα του σεναρίου στην ολότητά της.
-Ζήση, η πρώτη σου τηλεοπτική παρουσία ήταν στο «Κάψε το σενάριο». Κοιτάζοντας πίσω, πιστεύεις ότι ήταν μία κωμική εκπομπή ή… είχε τα λάθη της;

Ζήσης Ρούμπος: Μπερδευτικοειδής ερώτηση! Το «Κάψε» ΗΤΑΝ κωμική εκπομπή και ΕΙΧΕ λάθη. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι πως ήταν κάτι καινούργιο για την ελληνική τηλεόραση και ο κόσμος ενώ αρχικά διχάστηκε, στο τέλος το αγκάλιασε. Είναι μεγάλη μου χαρά που συμμετείχα σε αυτήν την εκπομπή.

-Τι θα δούμε σήμερα στο πρώτο επεισόδιο των «Άσφαιρων»;

Ζήσης Ρούμπος: Πρόκειται για το πιλοτικό επεισόδιο της σειράς, όπου γνωρίζουμε τους χαρακτήρες μας και παίρνουμε μία μικρή γεύση για το τι θα ακολουθήσει. Ετοιμάζουμε τη σκακιέρα μας και προσκαλούμε τους θεατές να πάρουν μέρος σε ένα παιχνίδι που ελπίζουμε να τους μείνει αξέχαστο. Διαλύοντας και μερικά πράγματα στην πορεία…! Ουσιαστικά, βλέπουμε τον Λίτση και τον Φούγκα σε δράση. Άθελα τους μπλέκουν σε πολύ μεγάλους μπελάδες που θα τους βασανίσουν για… πολύ καιρό!

Γιώργος Αγγελόπουλος: Είναι σημαντικό για μας να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο φανταστικό που να ακουμπάει στην πραγματικότητα χωρίς να τη σχολιάζει. Αυτόν τον κόσμο θέλουμε να αρχίσετε να βλέπετε, ώστε οι χαρακτήρες μας και οι περιπέτειές τους να σας προκαλούν πολλά γέλια από σήμερα και κάθε Δευτέρα.
Εκτός από τους Ζήση Ρούμπο και Γιώργο Αγγελόπουλο συμμετέχουν οι: Ζώγια Σεβαστιανού, Βασίλης Γιακουμάρος, Αργύρης Γκαγκάνης, Εύη Δόβελου, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Γιώργος Κρήτος, Ίριδα Μάρα, Νίκος Παντελίδης, Τάσος Γκικούδης, Δώρα Σαμψώνα. Στην πρεμιέρα της σειράς θα δούμε τους δύο ντετέκτιβ του Ειδικού Τμήματος Ερευνών, Λίτση και Φούγκα, να περιπλανούνται σε όλη την Αθήνα για να εξιχνιάσουν ένα έγκλημα… που δεν χρειαζόταν εξιχνίαση! Ένας βλάχος αστυνομικός διευθυντής, ένας νεκρός κινέζος κι ένας Ρώσος που πηδάει πάνω από μάντρες κάνουν τη μέρα τους λίγο πιο δύσκολη και λίγο πιο ενδιαφέρουσα. Οι 2 ντετέκτιβ δεν είναι όμως μόνοι, καθώς τους συντροφεύει μια φωνή. Μια φωνή που αφηγείται τις σκέψεις της καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας και της νύχτας.

Η συνέχεια απόψε, στις 10:30, που οι «’Άσφαιροι»… εισβάλλουν μέσα από τη συχνότητα του ALPHA στο τηλεοπτικό τοπίο θέλοντας να κάνουν τους τηλεθεατές να γελάσουν…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε