Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ περιμένουν την ΚΥΑ για να πληρωθούν!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το τελευταίο κεφάλαιο στην επανίδρυση της ΕΡΤ θεωρείται η υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την αναβίωση των συμβάσεων των εργαζομένων που είχαν απολυθεί μετά το «λουκέτο» στην κρατική τηλεόραση.

Με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ οι εργαζόμενοι που επέστρεψαν έπαιρναν έναντι περιμένοντας την εκκαθάριση για την περίοδο που είχαν απολυθεί από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Την προηγούμενη βδομάδα, λίγο πριν από τις εκλογές, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ «Ενέκρινε την αναβίωση των συμβάσεων 2.111 εργαζομένων που εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 16Α του ν. 4173/2013, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει».

Το άρθρο 16Α αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Οι κάθε είδους συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αόριστου χρόνου ή έμμισθης εντολής του προσωπικού, το οποίο την 11η Ιουνίου 2013 απασχολείτο στην Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και οι οποίες λύθηκαν, με το άρθρο 3 της 2/11.6.2013 κοινής απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (Β΄ 1414), όπως ισχύει, αναβιώνουν από την ημέρα δημοσίευσης του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θεωρούνται εφεξής συμβάσεις που έχουν συναφθεί με την εταιρεία του άρθρου 1 του παρόντος νόμου. Οι μισθοί του προσωπικού του προηγούμενου εδαφίου ρυθμίζονται από τις διατάξεις του Κεφαλαίου Β΄ του ν. 4024/2011 (Α΄ 226), προκειμένου δε, για δημοσιογράφους από την κ.υ.α. 2/17805/0022 (Β΄ 662)».

Έτσι λίγο πριν από τη διενέργεια των εκλογών η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης αποφάσισε με αρκετή καθυστέρηση κάτι που έπρεπε να είχε γίνει πριν από καιρό πετώντας το… μπαλάκι στα αρμόδια υπουργεία (Επικρατείας, Οικονομικών και Πολιτισμού) για τη σύνταξη και υπογραφή της ΚΥΑ, επαναπροσλαμβάνοντας τους απολυμένους από το «λουκέτο» της ΕΡΤ αλλά και αυτούς που είχαν προσληφθεί επί εποχής ΝΕΡΙΤ.

Έτσι, λίγο πριν από τις εκλογές, η διοίκηση της ΕΡΤ με την αρωγή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήθελε να αποδείξει στη μεν Νέα Δημοκρατία που αμφισβητούσε το καθεστώς εργασίας, αλλά και στους εργαζομένους της κρατικής τηλεόρασης που δεν πληρωνόντουσαν κανονικά, πως όλα είχαν πάρει το δρόμο τους…! Αυτό που απομένει τώρα είναι να υπογραφεί γρήγορα η ΚΥΑ προς απόδειξη ότι η απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ δεν ήταν… προεκλογική υπενθύμιση προς τους εργαζομένους…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε