Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Οι «εσωτερικοί μετανάστες» του καλοκαιριού

Οι «εσωτερικοί μετανάστες» του καλοκαιριού

Η πλειοψηφία τους είναι νέα παιδιά, σπουδαστές αλλά και πτυχιούχοι, που την καλοκαιρινή περίοδο αναζητούν δουλειά σε κάποιο από τα νησιά. Όποια δουλειά, ανεξάρτητα από τις σπουδές τους, ενώ αρκετοί από αυτούς για να περιορίσουν τα έξοδα συγκατοικούν ακόμα και πέντε άτομα σε ένα δωμάτιο.

Είναι οι «εσωτερικοί μετανάστες» του καλοκαιριού, νέοι και νέες με όνειρα που βάζουν τις φιλοδοξίες τους στην άκρη, γεμίζουν τις βαλίτσες τους και φεύγουν από την πόλη τους με την ελπίδα να βρουν σε κάποιο νησί μια θέση εργασίας έστω και σερβιτόρου, που είναι σαφώς καλύτερη από την ανεργία. Απόψε, στην «Αυτοψία» ο Αντώνης Σρόιτερ συναντά ορισμένους «εσωτερικούς μετανάστες» και όπως λέει ο Σταύρος Ζαφειρίου στην κάμερα της εκπομπής «Έχω τελειώσει Η/Υ, έχω ψάξει να βρω κάτι πάνω σε αυτό αλλά δεν μπόρεσα, είπα και εγώ κάτι να κάνω οπότε επέλεξα να στείλω βιογραφικά εδώ στο νησί της Μυκόνου. Μπορεί να μην είναι πάνω σε αυτό που έχω σπουδάσει αλλά κάτι είναι και αυτό για να μπορέσω να βγάλω κάποια χρήματα. Νοιώθω τυχερός που είχα την ευκαιρία να έρθω εδώ. Είναι πρώτη ημέρα. Θα εργαστώ ως αποθηκάριος. Εάν μείνω ευχαριστημένος θα έρθω και του χρόνου. Ερχόμενος εδώ, στο πλοίο βρήκα πολλά παιδιά. Το μεγαλύτερο θέμα που αντιμετωπίζουμε εδώ στη Μύκονο είναι το θέμα της στέγης. Έμαθα ότι υπάρχουν παιδιά που ζούνε 5-5 μέσα σε ένα  δωμάτιο».

Στην εκπομπή του ALPHA μιλά και η ξενοδόχος Σούλα  Λιάκου λέγοντας ότι «Την  περίοδο της κρίσης παρατηρούμε να έρχονται πάρα πολλά παιδιά τα οποία μπορεί να έχουν τελειώσει οικονομικά, να είναι  Αρχιτέκτονες, μαθηματικοί και λόγω της ανεργίας έρχονται για να βρουν δουλειά στον τομέα του Τουρισμού. Εκτός από τους Έλληνες, έχουμε και ξένους οι οποίοι τελειώνουν τις σπουδές  τους στη χώρα  τους και έρχονται στη χώρα μας για να εργαστούν. Οι ξένοι είναι πιο επαγγελματίες, οι ώρες εργασίας είναι καθορισμένες, θα πρέπει ο υπάλληλος να έχει πολύ καλή απόδοση να σέβεται τον πελάτη. Οι Έλληνες θέλουν να δουν πού θα δουλέψουν το χειμώνα και από τον Αύγουστο ψάχνονται και τον Σεπτέμβριο έχουν κλείσει τις δουλειές. Θέλεις να επιμηκύνεις τη σεζόν και δεν έχεις εργαζόμενους»!

Απόψε, τα μεσάνυχτα, στον ALPHA, ο Αντώνης Σρόιτερ συναντά με την κάμερα της «Αυτοψίας» τους «εσωτερικούς μετανάστες» του καλοκαιριού, νέα παιδιά -και όχι μόνο- που «ελπίδα» τους είναι να βρουν μια θέση εργασίας στα νησιά  για να επιβιώσουν…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε