Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Οι «σκιές» στις αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών

Οι «σκιές» στις αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών

Αποφασισμένη να προχωρήσει στην αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών εμφανίζεται η κυβέρνηση μετά και την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που πριν από δύο χρόνια ορθώς «ανέβηκε στα κάγκελα» διαμαρτυρόμενη για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ από την προηγούμενη κυβέρνηση προχωρά στο «λουκέτο» ιδιωτικών επιχειρήσεων, έστω και αν με το επιχείρημα της κάθαρσης στο ραδιοτηλεοπτικό χάρτη οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένους που δεν θα μπορέσουν να απορροφηθούν από τέσσερα μόνο τηλεοπτικά κανάλια.

Αντί η κυβέρνηση σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της περί οφειλών από τις επιχειρήσεις να προχωρήσει στην είσπραξη των οφειλών αποφασίζει να τις «καθαρίσει» και με κίνδυνο τα χρέη να μείνουν μόνο στα χαρτιά…! Ωστόσο το τοπίο παραμένει θολό καθώς οι προθέσεις τους δεν είναι ξεκάθαρες ούτε ακόμα και για τον αριθμό των αδειών που θα δημοπρατηθούν με αποτέλεσμα η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας να ρωτά με ανακοίνωσή της τους αναφέροντας ότι:

«Η κυβέρνηση, με την τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ψήφισε η Ελληνική Βουλή, όρισε ότι θα δημοπρατηθούν τέσσερις άδειες για ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς γενικής στόχευσης.
Παράλληλα, παρουσίασε μια Μελέτη από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας, σύμφωνα με την οποία υποτίθεται ότι προκύπτει η τεκμηρίωση ύπαρξης τεσσάρων μόνο τηλεοπτικών αδειών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στην ομιλία του στη Βουλή ενημέρωσε το Σώμα ότι θα δοθούν και άδειες θεματικού περιεχομένου. Κατόπιν των παραπάνω, τίθενται εύλογα ερωτήματα προς τον Υπουργό Επικρατείας και την Κυβέρνηση, που χρήζουν επίσημης απάντησης:

– Πόσες άδειες εθνικής εμβέλειας σκοπεύει η Κυβέρνηση να δώσει συνολικά;
– Σκοπεύει να δώσει στη συνέχεια άδειες θεματικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας – και πότε;
– Αντίστοιχα, πόσες άδειες και τι κατηγοριών θα δημοπρατηθούν (και πότε;) ανά περιφέρεια;
– Πώς μπορεί ένας επιχειρηματίας να λάβει μέρος σε ένα πλειοδοτικό διαγωνισμό χωρίς να γνωρίζει πόσες άδειες θα δοθούν συνολικά;

Σε μια χώρα που λειτουργεί η ελεύθερη αγορά και ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματά της είναι η ανάγκη επενδύσεων και επιχειρηματικών δράσεων, θα έπρεπε να είναι σαφές το πλαίσιο μιας διαγωνιστικής διαδικασίας που γίνεται μάλιστα από το κράτος, με όρους σαφείς και διαφανείς, προκειμένου να μπορεί ένας επιχειρηματίας να αποφασίσει τη δυνατότητα συμμετοχής του. Όταν οι όροι είναι ασαφείς και αλλάζουν ανάλογα με το ποιος κάνει δηλώσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης, γεννιούνται ερωτηματικά για τους στόχους και τη νομιμότητα της διαδικασίας.

Γι αυτό καλείται η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός να δώσουν άμεσα κι επίσημα απαντήσεις, για να μην γεννιούνται κι άλλες σκιές σχετικά με τους σχεδιασμούς τους για το τηλεοπτικό τοπίο». Θα περιμένουμε να δούμε λοιπόν τους σκοπούς της κυβέρνησης που για ακόμα μία φορά είτε κρατά κλειστά τα χαρτιά της, είτε δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο, ενώ η βαριά σκιά της ανεργίας πλανάται πάνω από χιλιάδες εργαζομένους…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε