Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Όσα ΔΕΝ είδατε και ΔΕΝ μάθατε για τον ελληνικό διαγωνισμό της Eurovision

ΦΩΤΟ  EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το Newsit έμαθε ό,τι έγινε στο «Green Room»

Την Παρασκευή το βράδυ παρακολουθήσαμε μέσω της ΝΕΤ όσα έγιναν στο διαγωνισμό επιλογής του τραγουδιού για το φεστιβάλ της Eurovision. Το Newsit όμως, έμαθε και όσα έγιναν στο «Green Room» μεταξύ των υποψηφίων και των ομάδων τους και που δεν είδαν ποτέ το φως… των καμερών.

Κατ’ αρχάς, πολύ σωστά η Sunny Μπαλτζή, κατά τη διάρκεια των προβών χαρακτήρισε το δωμάτιο «black room» κι όχι «green Room» αφού το μόνο χρώμα που του έλειπε ουσιαστικά ήταν το πράσινο! Βέβαια, η τραγουδίστρια στο live μίλησε για… «dark room» αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έγινε τίποτε… σκοτεινό, εκτός από μερικά… παρατράγουδα!

Όταν ξεκίνησε ο διαγωνισμός… ξεκίνησαν και οι εντάσεις! Κάποιοι μάνατζερ καλλιτεχνών –προφανώς για να δικαιολογήσουν τη θέση τους και τα… μισθά τους- άρχισαν να τσεκάρουν μήπως σε κάποιον υποψήφιο είχαν δοθεί περισσότερες παροχές από τον «δικό» τους! Για να σας δώσω να καταλάβετε: το «green Room» είχε 7 λευκά φωτιζόμενα τραπεζάκια και περίπου 60 λευκά και κόκκινα σκαμπό. Στόχος της ΕΡΤ ήταν να παρουσιάσει ότι όλοι ήταν μια ευχάριστη και αγαπημένη παρέα και γι’ αυτό και δεν υπήρχαν συγκεκριμένες θέσεις για το πού θα κάτσει ποιος, διαφορετικά θα έπρεπε να μπουν ταμπελάκια πάνω στα τραπέζια. Με αυτή τη διάθεση ακριβώς κινήθηκαν οι περισσότερες ομάδες από τους υποψήφιους! Εκτός από δυο (δεν αναφέρουμε περισσότερα στοιχεία για να μην «φωτογραφίσουμε» τους… σταρ!) που δημιούργησαν ένταση γιατί κάποιοι άλλοι υποψήφιοι είχαν περισσότερα σκαμπό! Δεν σκέφτηκαν όμως, ότι οι άλλοι είχαν περισσότερα άτομα και έπρεπε κι αυτοί να κάτσουν σε κάποια σκαμπό που παρέμεναν άδεια! Ευτυχώς όμως δεν συνέχισαν τις παράλογες απαιτήσεις και παράπονά τους αφού η παραγωγή φρόντισε να κρατήσει τις ισορροπίες!

Το παράπονο των περισσότερων υποψήφιων καλλιτεχνών αλλά και των ομάδων τους ήταν ότι στο «χώρο αναμονής» δεν υπήρχε αλκοόλ. Φαίνεται όμως, ότι λόγω της οικονομικής κρίσης η ΕΡΤ είχε περικόψει το συγκεκριμένο κονδύλι αφού τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε άφθονο αλκοόλ και στα καμαρίνια αλλά και στα τραπέζια των καλεσμένων θεατών. Τώρα όμως, υπήρχε μόνο νεράκι!

Επίσης, δημιουργήθηκε ένταση όταν κάποιοι υποστήριξαν ότι σε κλειστό χώρο απαγορεύεται το κάπνισμα. Τελικά όμως, οι αντικαπνιστές υποχώρησαν κι άρχιζαν να καπνίζουν από τα νεύρα τους ενώ οι καπνιστές κάπνιζαν κανονικότατα! Τα πνεύματα όμως, ηρέμησαν όταν η ομάδα του Μάνου Πυροβολάκη εμφάνισε δυο μπουκάλια τσικουδιά! Όλοι ξαναβρήκαν το χαμόγελό τους πίνοντας στην υγεία του νικητή, όποιος κι αν ήταν αυτός! Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καλή και όσο πλησίαζε η στιγμή ανακοίνωσης του νικητή γινόταν ακόμα καλύτερη!

Και η στιγμή ήρθε! Νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Αλκαίος & Friends. Η παραγωγή της ΕΡΤ προσπαθούσε να παρακινήσει τον νικητή να ετοιμαστεί, να καλωδιοθεί όπως λένε στην ορολογία τους (δηλαδή να φορέσει το μικρόφωνο και το ακουστικό) για να βγει στη σκηνή και να ερμηνεύσει πάλι το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στο Όσλο τον Μάιο. Ο Γιώργος Αλκαίος όμως έδωσε πρώτα συγχαρητήρια σε όλους τους συνυποψήφιούς του και μετά προχώρησε για να βγει στη σκηνή ενώ οι άνθρωποι της παραγωγής κυριολεκτικά τον… έσπρωχναν για να μην υπάρξει κενός τηλεοπτικός χρόνος!

Ο Γιώργος Αλκαίος παρέμεινε στο καμαρίνι του στο στούντιο που έγινε η διοργάνωση, τουλάχιστον μέχρι τις 3 μετά τα μεσάνυχτα και μιλούσε και φωτογραφιζόταν συνεχώς με τους θαυμαστές του.

Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε και σε διάφορα… παρατράγουδα που άλλωστε συνηθίζονται να ακούγονται μετά από κάθε διαγωνισμό επιλογής τραγουδιού για τη Eurovision. Κάποιοι λοιπόν υποστηρίζουν ότι οι Γιώργος Αλκαίος, Μάνος Πυροβολάκης και Μελισσες είχαν καλύτερο ήχο από τους άλλους!

Πρέπει να επισημάνουμε όμως (και αν θέλει ας μας διαψεύσει κάποιος!) ότι όλες οι υποψηφιότητες είχαν ίση ευκαιρία στη νίκη. Από τη στιγμή που η βραδιά έγινε σε στούντιο και όχι σε νυχτερινό κέντρο υπήρχε αρκετά περισσότερος χρόνος από τις προηγούμενες χρονιές για περισσότερες πρόβες και με τη δυνατότητα να γίνει έλεγχος από τις ίδιες τις ομάδες των υποψηφίων στον ήχο και τη σκηνοθετική κάλυψη -σε συνεργασία πάντα με τους υπεύθυνους της ΕΡΤ- ώστε να μην αρχίσουν μετά να διαδίδουν ό,τι θέλουν, όπως κάνουν τώρα.

Άλλωστε δεν υπήρχε κανένα συμφέρον και κανένας λόγος να αδικηθεί κανένας, αφού αν ήταν αυτός ο σκοπός των υπευθύνων της ΕΡΤ, θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε απευθείας ανάθεση όπως έχει γίνει τόσες φορές στο παρελθόν και να μην φτάσουμε, όπως φέτος με αρχικά, 10 υποψηφιότητες!

Όλοι οι υποψήφιοι είχαν δικαίωμα πρόβας για 1 ώρα την Τρίτη, 20 λεπτά την Τετάρτη, γενική πρόβα με πλήρη ενδυματολογική και στυλιστική εμφάνιση όπως τη βραδιά του τελικού την Πέμπτη και ένα τελικό πέρασμα του τραγουδιού τους για να μην υπάρξουν τεχνικά προβλήματα την Παρασκευή το μεσημέρι. Φανταστείτε ότι είχε στηθεί ρολόι που έβλεπαν όλοι οι υποψήφιοι αν είχαν χρόνο για να επαναλάβουν το τραγούδι τους. Άλλωστε, αξίζει να επισημάνουμε ότι όλα έγιναν με βάση τους κανονισμούς που εφαρμόζονται και στον επίσημο διαγωνισμό της Eurovision.

Ας αφήσουμε λοιπόν τα παρατράγουδα και να ευχηθούμε καλή επιτυχία στους Γιώργο Αλκαίο και Friends που με την ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού αποφασίστηκε να μας εκπροσωπήσει φέτος στο φεστιβάλ της Eurovision!

 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε