Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Παγκόσμια πρωτοτυπία: «Your Face Sounds Comedian»

Παγκόσμια πρωτοτυπία: «Your Face Sounds Comedian»

Η τέχνη της μίμησης… είναι πολύ δύσκολο πράγμα. Εκτός κι αν γίνεται πρόχειρα και κακοφτιαγμένα και απλά για να γίνει, όπως γίνεται στην περίπτωση του «Your Face Sounds Familiar». Βέβαια σκοπός τους, όπως… διατυμπανίζουν στο κανάλι του Αμαρουσίου, είναι να περνούν οι τηλεθεατές καλά και να γελάνε.

 Και εδώ που τα λέμε, ορισμένες φορές το καταφέρνουν, μόνο που το γέλιο δεν είναι ευχαρίστησης αλλά λόγω της… γελοιότητας του θεάματος. Σκληρός χαρακτηρισμός; Ίσως και να είναι, αν λάβουμε υπόψη μας ότι για να καταφέρουν αυτό το αποτέλεσμα έχουν κοπιάσει αρκετά προσπαθώντας να «ντυθούν» το κοστούμι του ρόλου τους. Σεβαστή η προσπάθεια, ή μάλλον σεβαστός ο κόπος, αλλά δεν μπορούν όλοι να γίνουν… μπαλαρίνες, ακόμα και αν προσπαθούν ολημερίς κι ολονυχτίς να σταθούν στις πουέντ τους, αλλά τελικά εμφανίζονται στη σκηνή λες και χορεύουν μπαλέτο… με τσαρούχια. Σαφέστατα το θέαμα θα προκαλέσει γέλιο, αλλά δεν θα είναι το αναμενόμενο…!

Κάτι τέτοιο ισχύει και στο talent show του ΑΝΤ1 με τις κάκιστες μεταμφιέσεις λόγω των υλικών και αρκετών διαγωνιζομένων που δεν πλησιάζουν καν στο ζητούμενο. Βέβαια το όλο θέαμα προσφέρει γέλιο, οπότε μπορεί να μην έχουμε «Your Face Sounds Familiar», αλλά «Your Face Sounds Comedian», με αρκετά… διευρυμένη την λέξη και έννοια της «κωμωδίας»!

Μπορεί λοιπόν στον ΑΝΤ1 να έχουν την «παγκόσμια πρωτοτυπία» ενός δικού τους concept, αλλά αξίζει να αναφέρουμε ότι ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους είναι κάποιοι που κατέχουν την ικανότητα της μίμησης και δεν επαναπαύονται στη γκροτέσκο προσέγγιση του προσώπου. Το ίδιο ισχύει και στην κριτική επιτροπή με τον Σταμάτη Φασουλή εμφανώς προετοιμασμένο για το τι περιμένει να δει, έχοντας μελετήσει με την εμπειρία του κάθε κίνηση, κάθε «σημάδι» του μιμούμενου προσώπου, ενώ από την άλλη η Κατερίνα Παπουτσάκη με το… γκροτέσκο γέλιο της προσπαθεί να «μεταμφιεστεί» σε μέλος κριτικής επιτροπής, αλλά τελικά… φορά τσαρούχια!

Πάντως στον ΑΝΤ1 έχουν κάθε λόγιο να χαίρονται και να… χορεύουν, αφού ακόμα και με αυτά τα «υλικά» καταφέρνουν να σημειώνουν υψηλές τηλεθεάσεις. Έτσι, ελλείψει ανταγωνισμού -βεβαίως, βεβαίως- το 2ο live του «Your Face Sounds Comedian», ή του «Your Face Sounds Familiar» όπως πιστεύουν, σημείωσε 33,7% στο γενικό σύνολο και 35,7% στο δυναμικό κοινό. Οπότε… γιατί να το κουράσουν; Εκτός κι αν τελικά –δικαιολογημένα- κουραστούν οι τηλεθεατές αφού το «γέλιο πολλοί και πολύ αγάπησαν», αλλά το γελοίο… κουράζει!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε