Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Πανευρωπαϊκή συμμαχία για την ενίσχυση της ψηφιακής επιχειρηματικότητας

Πανευρωπαϊκή συμμαχία για την ενίσχυση της ψηφιακής επιχειρηματικότητας

Ενώνουν τις δυνάμεις τους και μέσα από τη συμμαχία επιθυμούν να προωθήσουν τις επιχειρηματικές δράσεις στην ψηφιακή τεχνολογία, με στόχο την ανάπτυξή της και προβολή της στην Ευρώπη.  

Μέλη της συμμαχίας είναι μεγάλοι και ισχυροί ευρωπαϊκοί όμιλοι media που δραστηριοποιούνται σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία (ProsiebenSat.1), Γαλλία (TF1), Σκανδιναβία και Κεντροανατολική Ευρώπη (Modern Times Group), Τουρκία (Dogan TV), Πολωνία (TVN Group), Μεγάλη Βρετανία (Channel 4) και ο Όμιλος ΑΝΤ1 που δραστηριοποιείται στη νοτιανατολική Ευρώπη.

Η συμμετοχή του ελληνικού ομίλου media στη συμμαχία αποτελεί πρωτοβουλία του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του, Θοδωρή Κυριακού, ο οποίος είπε πως «οι επενδύσεις σε ψηφιακά μέσα αποτελούν βασικό πυρήνα της αναπτυξιακής στρατηγικής μας. Θα συνεχίσουμε να επεκτεινόμαστε σε αυτόν τον τομέα, μέσα από νέες και καινοτόμες δραστηριότητες ψηφιακής επιχειρηματικότητας», τονίζοντας πως «στόχος του Ομίλου ΑΝΤ1, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συμμαχίας, είναι η ενίσχυση των σημαντικότερων ψηφιακών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και η ανάδειξή τους σε όλη την Ευρώπη».

Μέσα από τη συμμαχία λοιπόν και με την αρωγή του ελληνικού ομίλου θα δοθεί η ευκαιρία σε εγχώριες καινοτόμες ψηφιακές επιχειρήσεις που έχουν ξεχωρίσει στην αγορά, να αναπτυχθούν περαιτέρω και να επεκταθούν και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές. Το ίδιο θα ισχύσει και για εταιρίες που  έχουν ξεχωρίσει στη Σερβία, τη Σλοβενία, το Μαυροβούνιο και άλλες χώρες όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος ΑΝΤ1.

Παράλληλα όμως, ο ελληνικός Όμιλος θα δώσει την ευκαιρία σε ευρωπαϊκές ανάλογες επιχειρήσεις να προβληθούν και να επεκταθούν στην Ελλάδα, τη Σερβία, τη Σλοβενία, το Μαυροβούνιο και άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η συμμαχία εξασφαλίζει  στις ψηφιακές επιχειρήσεις άμεση και ταυτόχρονη προβολή σε διευρυμένα κοινά, προνόμιο που μέχρι σήμερα παρείχαν μόνο οι αγορές των ΗΠΑ και της Κίνας, καθώς και σημαντικά επενδυτικά κεφάλαια. Ως αποτέλεσμα, συμβάλλει στην ανάπτυξη επιχειρηματικών ταλέντων στην αγορά της Ευρώπης, καθώς απώτερος σκοπός της συμμαχίας είναι να δημιουργήσει μία δυνατή μονάδα ενίσχυσης των ψηφιακών επιχειρήσεων στην Ευρώπη που θα επιταχύνει την ανάπτυξη τους σε νέες αγορές και θα στρέψει τα βλέμματα στην ήπειρό μας.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε