Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Πάνος Σόμπολος: “Μια ζωή ρεπορτάζ”

Πάνος Σόμπολος: “Μια ζωή ρεπορτάζ”

“Μια ζωή ρεπορτάζ” είναι ο τίτλος του βιβλίου του Πάνου Σόμπολου. Εκατοντάδες ρεπορτάζ, τα οποία έχει καλύψει ο

Πάνος Σόμπολος στην 35χρονη και πλέον σταδιοδρομία του στο αστυνομικό ρεπορτάζ, μαθήματα δημοσιογραφίας, περιλαμβάνονται στο βιβλίο του που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Π. Κυριακίδη”. 

Νυν και πρώην συνάδελφοί του δημοσιογράφοι, μίλησαν για το ήθος του, την εντιμότητά του και τον επαγγελματισμό του, στην εκδήλωση που έγινε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

“Μια ζωή βλέπω τη δουλειά μου στην τηλεόραση και στις σελίδες της εφημερίδας. Αποφάσισα τώρα να τη βλέπω και στη βιβλιοθήκη του σπιτιού μου, να τη μοιράζομαι με τους φίλους μου και τους ανθρώπους που αγαπώ και μ’ αγαπούν”.

Με τα λόγια αυτά αρχίζει το βιβλίο του, με τίτλο “Μια ζωή ρεπορτάζ”, ο δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος.

Στην πρώτη του συγγραφική απόπειρα ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος δεν συγκεντρώνει απλώς σ’ ένα βιβλίο τα άρθρα που έγραψε τα τελευταία δέκα χρόνια, αλλά επιχειρεί μια επιτομή όλων των γεγονότων που συγκλόνισαν την ελληνική κοινή γνώμη, από την τρομοκρατία μέχρι τις πυρκαγιές και τα πολύνεκρα τροχαία δυστυχήματα, μέσα από τα μάτια ενός ανθρώπου που τα έζησε από κοντά.

Ο Πάνος Σόμπολος είπε ότι σκέφτεται να συνεχίσει το συγγραφικό του έργο, λέγοντας ότι στο πρώτο του βιβλίο περιλαμβάνεται η γκάμα όλων των γεγονότων και των περιστατικών, μικρών και μεγάλων, της καθημερινότητας, τα οποία απασχολούν τον πολίτη κάθε ηλικίας και επαγγελματικής τάξης.

Είπε ακόμη ότι θα φύγει από τη δημοσιογραφία ενημερώνοντας σωστά και αντικειμενικά από την πρώτη γραμμή τους πολίτες, ενώ σχολιάζοντας τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για δημοσιογράφους που χρηματίζονται είπε ότι “δεν τα παίρνουμε όλοι. Οι δημοσιογράφοι δουλεύουν από το πρωί έως το βράδυ και από το βράδυ έως το πρωί, κάνοντας όχι απλώς μια δουλειά, αλλά ασκώντας ένα λειτούργημα, κι έτσι θα το βλέπω μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής μου”.

Στην παρουσίαση του βιβλίου παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, πρώην υπουργοί, βουλευτές, εκδότες, πρόεδροι άλλων δημοσιογραφικών ενώσεων και πολλοί δημοσιογράφοι.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε