Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Παράνομη και καταχρηστική η απεργία σε ΠΗΓΑΣΟ-ΔΟΛ – Νέα ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

– Κανονικά η κυκλοφορία των εφημερίδων αύριο το πρωί
– Αναστάτωση στα δυο συγκροτήματα, ανησυχούν οι δημοσιογράφοι
– Σκληρή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Πρωτοδικείο έκρινε την απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ παράνομη και καταχρηστική, μετά τηνπροσφυγή των δυο ιδιοκτησιών των συγκροτημάτων. Το δικαστήριο έκανε δεκτή προσφυγή των ιδιοκτητών με την οποία στρέφονταν κατά της ΕΣΗΕΑ και των σωματείων Τύπου που θα συμμετείχαν στην 48ωρη απεργία των εργαζομένων

Αυτό σημαίνει ότι η απεργία δεν θα συνεχιστεί και το πρωί της Παρασκευής οι εφημερίδες των δύο ομίλων θα βγουν στα περίπτερα.  

Αμέσως μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου, η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: 

Το Δικαστήριο για λόγους τυπικούς δέχθηκε το αίτημα της εργοδοσίας να κηρυχθεί παράνομη η απεργία στον «ΠΗΓΑΣΟ» και στον «ΔΟΛ». 

Κατόπιν αυτού η ΕΣΗΕΑ αναστέλλει την απεργία, που είχε κηρύξει στις επιχειρήσεις αυτές από τις 6 π.μ. της Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου έως τις 6 π.μ. του Σαββάτου 2 Οκτωβρίου.  Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει ότι ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις θα συνεχιστεί και ότι η αλληλεγγύη μεταξύ των δημοσιογράφων, των τεχνικών και των διοικητικών υπαλλήλων είναι αδιαπραγμάτευτη. 

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θα συγκαλέσει τη Διασωματειακή Επιτροπή για να εξεταστεί μαζί με τα αδελφά σωματεία των εργαζομένων στον Τύπο η συνέχεια των κινητοποιήσεων του Κλάδου. 

    
Νωρίτερα η ΕΣΗΕΑ εξέδωσεμ μία σκληρότατη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: Την ώρα που ο κλάδος πραγματοποιεί απεργιακές κινητοποιήσεις σε «ΔΟΛ» και «ΠΗΓΑΣΟΣ», διευθυντικά στελέχη αλλά και ορισμένοι «συνάδελφοι», με παράνομες και αντικαταστατικές ενέργειες, αλλά και τραμπουκισμούς σε βάρος των εκλεγμένων εκπροσώπων και εκφοβισμό των εργαζομένων, επιχειρούν να υπονομεύσουν τον συνδικαλιστικό αγώνα.

Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, καταδικάζει όλες αυτές τις πρωτοφανείς ενέργειες, οι οποίες και τίθενται υπόψη των Πειθαρχικών Συμβουλίων.

Επισημαίνει ότι, η αρμοδιότητα και η ευθύνη για τις απεργιακές κινητοποιήσεις ανήκει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, όπως προβλέπει το Καταστατικό, και όλοι οφείλουμε να πειθαρχούμε. Διάφορες κατ’ επίφαση δημοκρατικές διαδικασίες με κάλπες και άλλα ανάλογα δεν έχουν καμία νομιμοποίηση και ουσιαστικά αποτελούν μεθοδεύσεις με στόχο την ΕΣΗΕΑ και την γενικότερη απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος».
 


 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε