Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ποιοι θέλουν να φύγουν από την ΕΡΤ

ΦΩΤΟ  EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 Τι γίνεται με Λυριτζή, Οικονόμου, Τσαπανίδου και… Χούκλη

Είναι αλήθεια πως τους τελευταίους μήνες υπάρχει έντονος αναβρασμός στην κρατική τηλεόραση. Πολλά λέγονται και ακόμα περισσότερα γράφονται για τους… πρωτοκλασάτους δημοσιογράφους της ΕΡΤ.

Η έντονη δυσαρέσκειά τους οφείλεται κυρίως σε δύο λόγους:

1ο) στις αλλαγές που έχουν ανεπίσημα ανακοινωθεί σχετικά με το ρόλο της ΕΡΤ, ότι δηλαδή ο κύριος λόγος της κρατικής τηλεόρασης στο άμεσο μέλλον θα είναι περισσότερο εκπαιδευτικός και ψυχαγωγικός, μειώνοντας αισθητά τον τομέα της ενημέρωσης.

2ο) η απόφαση του αρμόδιου για την ΕΡΤ, υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου να δημοσιοποιεί στο εξής τις αμοιβές των εργαζομένων στα κρατικά κανάλια.

Δεν είναι τυχαία λοιπόν η έντονη δυσαρέσκεια των Λυριτζή, Οικονόμου και Τσαπανίδου που τα τελευταία ιδίως χρόνια έχουν καταφέρει μέσα από τις εκπομπές τους «Πρώτη Γραμμή» και «Συμβαίνει τώρα» να κερδίσουν μεγάλο μέρος των τηλεθεάσεων, έναντι μάλιστα των ανταγωνιστικών εκπομπών στα ιδιωτικά κανάλια.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit, στην ίδια πλευρά, των έντονα δυσαρεστημένων ανήκει και η Μαρία Χούκλη. Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ είναι επίσης προβληματισμένη με το μέλλον της στην κρατική τηλεόραση, ενώ μάλιστα, οι… σειρήνες άλλων καναλιών της προτείνουν δελεαστικότατες προτάσεις σε περίπτωση που αποφασίσει να αποχωρήσει από την ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, οι αποφάσεις και των τεσσάρων δημοσιογράφων θα ληφθούν τις αμέσως επόμενες μέρες, μπορεί και… ώρες.! Κάποιοι θεωρούν σίγουρο ότι και οι τέσσερις θα αποχωρήσουν από την ΕΡΤ, χωρίς να λογαριάζουν το κόστος των συμβολαίων τους αφού άλλωστε αυτοί που τους θέλουν είναι πρόθυμοι να πληρώσουν τις ποινικές ρήτρες. Το σίγουρο πάντως, είναι ότι και οι τέσσερις έχουν προσφέρει στον ενημερωτικό τομέα της κρατικής τηλεόρασης,. Και σίγουρα, αυτοί που θα αναλάβουν τη… διακυβέρνηση της κρατικής τηλεόρασης θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους αν η κρατική τηλεόραση, την οποία πληρώνουν οι έλληνες φορολογούμενοι, θα είναι απλά… κανάλια στο τηλεκοντρόλ μας ή θα πρέπει να προσφέρουν και όσα οφείλουν να προσφέρουν, κυρίως στην ενημέρωση!

 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε