Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πόλεμος ανακοινώσεων για την πρωτιά

Τι έκαναν Λάμπρου –Παπαβασιλείου αλλά και τι γίνεται με την κόντρα Καραβάτου, Λαμπίρη Σκορδά

Πανηγυρική η ανακοίνωση από τον ALPHA για το «Πάνω στην ώρα» που κυκλοφόρησε. Το δελτίο Τύπου για την εκπομπή του Σπύρου Λάμπρου και της Έλενας Παπαβασιλείου αναφέρει ότι:

«Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen Audience Measurement, η εκπομπή «Πάνω στην ώρα» από την έναρξη της μετάδοσής της, στις αρχές Οκτωβρίου 2009, μέχρι και την ολοκλήρωσή της για τη φετινή σεζόν, στα τέλη Ιουνίου 2010, κατέγραψε άνοδο της τάξης του 74,7% (στα κοινά 15-44)
Η εκπομπή έκλεισε τη φετινή σεζόν με συνολικό ποσοστό τηλεθέασης 11,3%, στα κοινά 15-44, ενώ στις γυναίκες 15-24 σημείωσε συνολικό ποσοστό τηλεθέασης 15,2%»

Να… κάτι τέτοια διαβάζουμε και σχολιάζουμε και μετά κάποιοι «αναγνώστες» γίνονται έξαλλοι. Έλα όμως, που οι (άνευ εισαγωγικών) αναγνώστες και (άνευ εμπλοκής) τηλεθεατές έχουν την ίδια άποψη με εμάς: τέλος της σεζόν κι όλοι έχουν βαλθεί να μας πείσουν για το πόσο… πρώτοι είναι. Κι όχι με άποψη κι επιχειρήματα περί θεματολογίας αλλά παραθέτοντας νούμερα τηλεθέασης καθότι αυτό είναι και το μέτρο σύγκρισης. 

Ε, λοιπόν, μετά από τα τηλέφωνα που έχουν σπάσει από εξαγριωμένους «αναγνώστες» της Κάντζας, πρέπει να σημειώσουμε ότι το πήραμε το μήνυμα: ο ALPHA και οι εκπομπές του ενδιαφέρονται ΜΟΝΟ για τα «δυναμικά κοινά» τουτέστιν τηλεθεατές ηλικίας 15 έως 44 ετών. Οι υπόλοιποι, μικρότεροι και μεγαλύτεροι να πάνε να… κάνουν ζάπινγκ. Δεν τους ενδιαφέρει, ρε αναγνώστη, το τι βλέπουν οι μικρότερης (από 15 ετών) και μεγαλύτερης (από 45 ετών) ηλικίας τηλεθεατές.

Και για να μην συνεχίσουν να σπάνε τα τηλέφωνα, σπεύδουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ALPHA. Όοοοοχι! Ανεπίσημα και ουχί από το γραφείο Τύπου, δίνεται αυτή η διευκρίνιση. Από ανθρώπους του καναλιού που λένε χαρακτηριστικά ότι «οι γερμανοί μας είπαν ότι ενδιαφέρονται μόνο για το νεανικό κοινό. Δεν κοιτάζουν ποτέ τα γενικά σύνολα τηλεθέασης».

Αν ωστόσο, κάποιοι καταφέρουν να κάνουν νούμερα τηλεθέασης στο γενικό σύνολο αμέσως οι «ένθερμοι υποστηρικτές του νεανικού κοινού» τα θυμούνται και τα αναφέρουν. Χαρακτηριστικό είναι το ότι στον ALPHA το «Αλ τσαντίρι νιουζ» του Λάκη Λαζόπουλου και το «Πάμε πακέτο» της Βίκυς Χατζηβασιλείου κάνουν υψηλά νούμερα τηλεθέασης στο γενικό σύνολο, οπότε και αναφέρονται σε «ανεπίσημες πληροφορίες»!

Στο διά ταύτα λοιπόν και για να μην αφήνουμε κανέναν παραπονούμενο αλλά και κανένα ερωτηματικό αναφέρουμε ότι η εκπομπή «Πάνω στην ώρα» παρά τα λιγοστά τεχνικά μέσα, πράγματι κατάφερε να αυξήσει τα ποσοστά τηλεθέασης της από την αρχή της σεζόν. Από το 4% έως το 7% που σημείωνε στο «νεανικό κοινό» στην αρχή της σεζόν, τους τελευταίους δύο μήνες στο συγκεκριμένο κοινό καταφέρνει να κάνει διψήφια νούμερα τηλεθέασης. Για παράδειγμα την Παρασκευή ο μέσος όρος στο νεανικό κοινό ήταν 11,3%.

Κι επίσης (για να μην συνεχίσουν να σπάνε τα τηλέφωνα από… παραπονούμενους) μιας και αναφερόμαστε στον ALPHA, αξίζει να αναφέρουμε τις επιδόσεις της εκπομπής «Κους κους το μεσημέρι» σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό και στο γενικό σύνολο τηλεθέασης αλλά και στο νεανικό κοινό που ενδιαφέρει –όπως μας λένε- το κανάλι της Κάντζας. Και τα συμπεράσματα δικά σας…

Την Παρασκευή λοιπόν (και μέχρι να ανακοινωθούν τα επίσημα στοιχεία της AGB για χθες Δευτέρα) η τηλεθέαση των εκπομπών είναι η εξής:

«Κους κους το μεσημέρι» με την Κατερίνα Καραβάτου στον ALPHA: 9,8% στο γενικό σύνολο τηλεθέασης και 8,9% στο κοινό ηλικίας 15 έως 44.

«Super Star» με τη Χριστίνα Λαμπίρη στο STAR: 8,6% στο γενικό σύνολο τηλεθέασης και 107% στο κοινό ηλικίας 15 έως 44.

«Πολύ μπλα μπλα» με τη Φαίη Σκορδά στο ALTER: 11,5% στο γενικό σύνολο τηλεθέασης και 10,4% στο κοινό ηλικίας 15 έως 44.

Τουτέστιν, στο γενικό σύνολο τηλεθέασης η σειρά κατάταξης είναι Σκορδά, Καραβάτου, Λαμπίρη και στο νεανικό κοινό Λαμπίρη, Σκορδά, Καραβάτου.

Και για να μην υπάρξουν παραπονεμένοι, δεσμευόμαστε ότι μέσα στη μέρα και όταν ανακοινωθούν τα επίσημα στοιχεία της AGB για χθες Δευτέρα, θα σας ενημερώσουμε για τις επιδόσεις των μεσημεριανών εκπομπών στον πίνακα τηλεθεάσεων.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε