Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Πώς και ποια τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν την είδηση του εντοπισμού της γιάφκας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η ΝΕΤ έκρινε ως πιο σημαντική είδηση το ποιοι… παίρνουν βραβεία!

Η είδηση πως εντοπίστηκε η κεντρική γιάφκα του «Επαναστατικού Αγώνα» απέναντι από τα δικαστήρια της Ευελπίδων «έσκασε» λίγο μετά τις 9 χθες το βράδυ. Κάποιοι απέδειξαν ότι έχουν καλά αντανακλαστικά και πρόβαλλαν την είδηση ενώ άλλοι… απέδειξαν ότι δεν τους ενδιαφέρει καθόλου η ενημέρωση. Έτσι, οι «κάποιοι» κέρδισαν τηλεθέαση αλλά και την εμπιστοσύνη του τηλεοπτικού κοινού, ενώ οι «άλλοι» έχασαν –για ακόμα μία φορά- και τα δύο!

Συγκεκριμένα, τα τηλεοπτικά κανάλια που διέκοψαν την κανονική ροή του προγράμματός τους για να προβάλουν την είδηση και οι τηλεθεάσεις που κέρδισαν, είναι:
MEGA (έκτακτο δελτίο από 21:53 έως 21:59) σημειώνοντας 21,7% μέσο όρο τηλεθέασης
ALPHA (έκτακτο δελτίο από 22:52 έως 22:56) σημειώνοντας 16,2% μέσο όρο τηλεθέασης
ALTER (έκτακτο δελτίο από 23:00 έως 23:04) σημειώνοντας 8,2% μέσο όρο τηλεθέασης
ΣΚΑΪ ALPHA (έκτακτο δελτίο από 23:47 έως 23:50) σημειώνοντας 6,7% μέσο όρο τηλεθέασης

Τα υπόλοιπα κανάλια (ΑΝΤ1, STAR αλλά κυρίως τα κρατικά, ΝΕΤ κι ΕΤ1) δεν διέκοψαν καθόλου τη ροή του κανονικού τους προγράμματος. Μάλιστα η ΝΕΤ… ενημέρωσε τους τηλεθεατές της για τον εντοπισμό της γιάφκας μέσω crawl μένοντας σταθερά στο πρόγραμμά της (λόγω των τηλεοπτικών βραβείων του TV ΕΘΝΟΣ) και τελικά… κέρδισε (?!?) χαμηλές τηλεθεάσεις, σημειώνοντας μέσο όρο 10,1%. 

Σίγουρα, ο θεσμός των τηλεοπτικών βραβείων του «TV Έθνος» είναι σημαντικός, καθότι όπως κι άλλες φορές έχουμε αναφέρει, θεωρούμε ότι είναι ωραίο και απαραίτητο να βραβεύονται και να τιμούνται οι πρωταγωνιστές του τηλεοπτικού τοπίου. Σε μία τόσο σημαντική εξέλιξη όμως, η ΝΕΤ, που θεωρείται το ειδησεογραφικό κανάλι της κρατικής ΕΡΤ, όφειλε να μεταδώσει -έστω για λίγα λεπτά- την είδηση. Ή έστω, να μεταδοθεί η είδηση μέσα από την ΕΤ1. Αλλά οι υπεύθυνοι της κρατικής τηλεόρασης, εκτός από τις περικοπές που αποφάσισαν να κάνουν –όπου και όπως τις θέλουν- φαίνεται πως αποφάσισαν να περικόψουν και την ήδη «πληγωμένη» αξιοπιστία της!

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε