Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Πότε θα βγεί στον αέρα το σήμα της ΕΡΤ – Η ώρα της κρίσης για τη διοίκηση

Πότε θα βγεί στον αέρα το σήμα της ΕΡΤ – Η ώρα της κρίσης για τη διοίκηση

Μήνυμα, με βασικούς αποδέκτες τους… αντιρρησίες του κόμματός του, έστειλε πριν από λίγες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας με τη συνάντηση που είχε με τον νέο διευθύνοντα της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχη και τον Πρόεδρό της, Διονύση Τσακνή.

Ιδιαίτερα για τον διευθύνοντα σύμβουλο υπάρχουν αρκετοί διαφωνούντες στον ΣΥΡΙΖΑ κυρίως για το έργο του κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του στην κρατική ραδιοτηλεόραση. Έτσι ο πρωθυπουργός επιδίωξε τη συνάντηση με Ταγματάρχη και Τσακνή τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο ότι πρόκειται για δική του επιλογή και ότι προγραμματίζει να ανοίξει επίσημα την ΕΡΤ την ερχόμενη Δευτέρα 25 Μαΐου.

Η συνάντηση αυτή μάλιστα έγινε προχθές, τη Δευτέρα, θέλοντας έτσι ο πρωθυπουργός να προλάβει τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας όπου αναμένεται η νέα διοίκηση της ΕΡΤ να παρουσιάσει τις θέσεις της.

Αμέσως λοιπόν μετά το «μήνυμα» του Αλέξη Τσίπρα ορίστηκε η συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για αύριο, την Πέμπτη 21 Μαΐου, στις 10:30, όπου θα γίνει ακρόαση από τα μέλη της, κατά το άρθρο 43A του Κανονισμού της Βουλής και το άρθρο 7 του ν. 4324/2015, των προτεινομένων, από τον Υπουργό Επικρατείας κ. Νικόλαο Παππά, για διορισμό στις θέσεις του Προέδρου, του Διευθύνοντος Συμβούλου και των τριών Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης Ανώνυμης Εταιρίας (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.) κ.κ. Διονυσίου Τσακνή, Χαράλαμπου Ταγματάρχη, Μιχάλη Γρηγορίου, Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου και Νικολάου Τρανού αντιστοίχως και διατύπωση γνώμης της Επιτροπής.

Βέβαια η Επιτροπή έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα αλλά τυχόν αρνητική στάση των βουλευτών θα κριθεί ως απόρριψη της επιλογής του Νίκου Παππά αλλά και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που έδειξε με τη συνάντησή του τη στήριξη στις επιλογές του υπουργού Επικρατείας. Κάποιοι θεωρούν ότι η αυριανή συνεδρίαση θα γίνει σε υψηλούς τόνους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επιθυμία αρκετών είναι το σήμα της ΕΡΤ να βγει στον αέρα όχι την ερχόμενη Δευτέρα αλλά το Σάββατο στον τελικό του φεστιβάλ τραγουδιού της Eurovision.

Κάτι που μπορεί να γίνει αφού μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής μπορεί να συνέλθει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και να αποφασίσει να ανεβάσει το σήμα της ΕΡΤ στον αέρα. Άλλωστε μετά την ψήφιση για το άνοιγμα της ΕΡΤ και την κατάργηση της ΝΕΡΙΤ όλη η αλληλογραφία και επικοινωνία της κρατικής τηλεόρασης γίνεται με το λογότυπο της ΕΡΤ.

Ωστόσο, εκτός από την αντιρρήσεις για τις τοποθετήσεις υπάρχει και αντίρρηση από ορισμένους που θεωρούν ότι η… επανατοποθέτηση του σήματος της ΕΡΤ στον αέρα δεν πρέπει να συνδεθεί με το ευρωπαϊκό φεστιβάλ τραγουδιού και έτσι ίσως αυτό συμβεί τελικά τη Δευτέρα. Άλλωστε οι διαφωνούντες υποστηρίζουν ότι το πρώτο θέμα που επείγει να συζητηθεί στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι ο διορισμός της επιτροπής που θα ασχοληθεί με την επαναπρόσληψη των απολυμένων της ΕΡΤ ώστε να πιάσουν σύντομα δουλειά.

Πάντως και το θέμα του σήματος είναι πολύ βασικό για την κυβέρνηση καθώς όσο υπάρχει στον αέρα το σήμα της ΝΕΡΙΤ οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απέχουν από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και είναι αυτονόητο πως σε περίοδο έντονων πολιτικών εξελίξεων η κυβέρνηση θέλει να έχει λόγο στον αέρα της κρατικής τηλεόρασης…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε