Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ρένα Δούρου: «Μια μάχη τελείωσε, ο πόλεμος ξεκινά»!

Ρένα Δούρου: «Μια μάχη τελείωσε, ο πόλεμος ξεκινά»!

Κατάφερε στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών να κερδίσει τις περισσότερες ψήφους. Η Ρένα Δούρου, υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ, μιλά στη Σοφία Παπαϊωάννου μετά τη νίκη της στην Περιφέρεια Αττικής.

Η δημοσιογράφος συνάντησε την περιφερειάρχη και στο ερώτημα τι της είπε ο Αλέξης Τσίπρας όταν έμαθε τα αποτελέσματα, είπε ότι «ήταν πιο αισιόδοξος από ότι ήμουν εγώ, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι στη φύση του άνδρα. Οι γυναίκες είμαστε πιο συγκρατημένες. Ήταν πάντα πιο αισιόδοξος, καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Εγώ ήμουν πάντα πιο ανήσυχη».

Μιλώντας μάλιστα για το νέο της ρόλο η Ρένα Δούρου τονίζει πως «μια μάχη τελείωσε, ο πόλεμος ξεκινά. Είναι η πρώτη φορά που μια γυναίκα κάτω από τα σαράντα, αριστερή, αναλαμβάνει μια τέτοια θέση διοίκησης. Και ξέρω ότι θα προσπαθήσουν και ορθά να δουν δείγματα γραφής. Χωρίς να σημαίνει αυτό ότι αν πετύχω εγώ θα είναι η εξασφάλιση ή αν αποτύχω εγώ θα σημαίνει ότι δεν πρέπει να δοκιμάσουμε με μια διαφορετική κυβέρνηση».

Στη σημερινή εκπομπή της «360ο» στον ALPHA η Σοφία Παπαϊωάννου συναντά και τον εκλεγμένο για δεύτερη τετραετία στο δήμο της Αθήνας, Γιώργο Καμίνη, που στην ερώτηση για τη συνεργασία του με την αντιπολίτευση στον δήμο, λέει πως «Ελπίζω με τον κύριο Σακελλαρίδη να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε καλύτερα, ώστε και οι δυο να καταφέρουμε να φέρουμε πλειοψηφία και μειοψηφία πιο κοντά. Αυτό το οποίο θεωρώ ως ένα σημάδι δυσοίωνο είναι το γεγονός ότι θα πρόκειται για εκπροσώπους μιας μονοκομματικής πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι ένα κόμμα παραδοσιακό της Αριστεράς και λειτουργεί με αυτούς τους κανόνες της Αριστεράς, που ελπίζω να γίνουν πολύ πιο εύκαμπτοι και ελαστικοί, όταν θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα προβλήματα της πόλης»

Στον απόηχο των πρόσφατων εκλογών για την ευρωβουλή η εκπομπή του ALPHA συναντά και την Επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση,  Μαρία Δαμανάκη, η οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι πρέπει μετά τα αποτελέσματα των εκλογών να υπάρξει εθνική γραμμή μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τη διαπραγμάτευση του χρέους, τονίζοντας πως «Γνώμη μου είναι ότι η ελληνική πολιτική ηγεσία, η ελληνική κυβέρνηση που παίρνει τις αποφάσεις πρέπει ταχύτατα να επεξεργαστεί ένα σχέδιο για τη διαπραγματευτική γραμμή της Ελλάδας σε αυτό το θέμα. Η άποψή μου είναι ότι θα είναι καλύτερο για τη χώρα αυτή η γραμμή να είναι εθνική γραμμή, να υπάρξει δηλαδή και μια προσπάθεια συνεννόησης με την αντιπολίτευση, με τον ΣΥΡΙΖΑ, που είχε αυτό τα αποτελέσματα στις εκλογές, όσον αφορά τη ρύθμιση του χρέους».
Απόψε, στις 23:45, η Σοφία Παπαϊωάννου μέσα από την εκπομπή της «360ο» στον ALPHA μιλά με πρωταγωνιστές των πρόσφατων εκλογών προσπαθώντας να μάθει τα σχέδια και τους σκοπούς για το έργο που έχουν αναλάβει μετά την εκλογή τους.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε