Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Σάκης Αρναούτογλου στο Newsit: «Όπου και να δουλεύεις πρέπει να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό»!

Σάκης Αρναούτογλου στο Newsit: «Όπου και να δουλεύεις πρέπει να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό»!

Ξεκινώντας πριν από χρόνια στην ΕΤ3 έδωσε… άλλο αέρα στα δελτία καιρού παρουσιάζοντάς τα με έναν δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Αξίζει μάλιστα να αναφέρω ότι στο κρατικό κανάλι της Βορείου Ελλάδος ήταν η πρώτη φορά, με τον Σάκη Αρναούτογλου, που δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στα δελτία καιρού και που τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει πολύ της… μόδας, αφού οι επιτελείς των τηλεοπτικών σταθμών αντιλήφθηκαν ότι οι τηλεθεατές ενδιαφέρονται για αυτά…!

Μετά μάλιστα το «μαύρο» στην ΕΡΤ ο Σάκης Αρναούτογλου δέχτηκε προτάσεις από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς και συνεργάστηκε τελικά με τον ALPHA, παρουσιάζοντας εκεί δελτίο καιρού, ενώ με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ αποφάσισε να γυρίσει στο «σπίτι» του, στην ΕΡΤ και να παρουσιάζει από εκεί τα δελτία καιρού, αφού όπως μου είπε: «Η επιστροφή μου στην ΕΡΤ περιλαμβάνει και την ΕΡΤ1 αλλά και την ΕΡΤ3 με δελτία καιρού που μεταδίδονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και στα δύο κανάλια. Στην ΕΡΤ3 μεταδίδεται τα απογεύματα πριν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και στην ΕΡΤ1 με τίτλο “Ο καιρός στην ώρα του”, το βράδυ, στις 20:40».

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τον καιρό και την πρόγνωσή του, τι είναι αυτό που σε… γοήτευσε; Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, αλλά κυρίως από τη μεγάλη μου λατρεία για το χιόνι και τη μεγάλη απορία μου γιατί στο χωριό της μητέρας μου, στην ορεινή Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής, όταν χιόνιζε και μάλιστα πολύ την ίδια μέρα με το ζόρι βλέπαμε νιφάδα στη Θεσσαλονίκη.

Καθημερινά λοιπόν, στις 20:40, πριν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 παρουσιάζεις τον «Καιρό στην ώρα του». Δύσκολη ώρα, αν σκεφτείς ότι απέναντί σου μεταδίδονται κεντρικά δελτία ειδήσεων. Σε φοβίζει ο σκληρός ανταγωνισμός, κοιτάζεις τις μετρήσεις τηλεθέασης; Από την αρχή της καριέρας μου τα κριτήρια μου ήταν και παραμένουν ιδιωτικοοικονομικά που σημαίνει ότι για μπορέσεις να επικρατήσεις στο χώρο πρέπει να φέρεις και το ανάλογο αποτέλεσμα στους τηλεθεατές. Υπάρχουν πολλοί που μου λένε: μα γιατί δεν κάνεις ένα δίλεπτο δελτίο καιρού αφού ως δημόσιος υπάλληλος τα ίδια θα πάρεις! Εγώ πιστεύω ότι όπου και να δουλεύει κανείς θα πρέπει να δίνει τον καλύτερο εαυτό του καθώς και το αρτιότερο αποτέλεσμα.

Η αλήθεια είναι ότι… ξεφεύγεις από την… παραδοσιακή παρουσίαση δελτίου καιρού και είναι περισσότερο ως εκπομπή. Σκοπεύεις να κάνεις κι άλλες αλλαγές; Όλα είναι ανοιχτά! Όσο η τεχνολογία εξελίσσεται θα προσπαθώ να την ενσωματώνω στα δελτία καιρού. Ήδη οι μοναδικοί προγνωστικοί χάρτες βροχής και χιονιού  καθώς και της κίνησης των αερίων μαζών της ΕΡΤ αποτελούν καινοτομίες στην ελληνική τηλεόραση καθώς δείχνουν την εξέλιξη του καιρού ανά ώρα. Δεν χρειάζεται πλέον να κοιτά κανείς τα συννεφάκια – συμβολάκια στο διαδίκτυο για να καταλάβει τι καιρό θα κάνει. Δεν έχει κανείς παρά να εστιάσει στην περιοχή του και να ακολουθήσει την εξέλιξη των αναλυτικών χαρτών της ΕΡΤ. Απλά και κατανοητά!

Καθημερινά λοιπόν ο Σάκης Αρναούτογλου συνεχίζει μέσα από τις συχνότητες της ΕΡΤ να ενημερώνει για τα… γυρίσματα και τις προβλέψεις του καιρού με τη μέγιστη πιθανή προσέγγιση ώστε να γνωρίζουν οι τηλεθεατές τον καιρό της επόμενης και όχι μόνο ημέρας προκειμένου να ρυθμίζουν ανάλογα τις εργασίες και τις δραστηριότητες τους.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε