Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Σάρωσε το «Νησί»

Σάρωσε το «Νησί»

Update με τα καθαρά νούμερα τηλεθέασης.

Υψηλά… υψηλότατα… τεράστια ποσοστά τηλεθέασης σημείωσε και χθες το «Νησί» στο δεύτερο επεισόδιό του.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η σειρά του MEGA κατάφερε στην… καρδιά του (από τις 22:15 έως και 22:29) να φτάσει μέχρι και 66,4 βάζοντας φωτιά στα μηχανάκια τηλεθέασης της AGB.

Έτσι το «Νησί» έκανε μέσο όρο τηλεθέασης 62 στο γενικό σύνολο και 70,1 στο νεανικό κοινό κατατροπώνοντας κυριολεκτικά τους αντιπάλους του.

Αντίστοιχα, από τις 10 έως τις 11, το «Next Top Model» στον ΑΝΤ1 σημείωσε 11,3 στο γενικό σύνολο και 13 στο νεανικό κοινό, ενώ οι καθαροί μέσοι όροι του (από τις 9 έως τις 11 που προβλήθηκε) ήταν 14,8 στο γενικό σύνολο και 20,2 στο νεανικό κοινό.

Την ίδια ώρα, απέναντι από το «Νησί» ο «Εφιάλτης στην κουζίνα» στον ALPHA με τον Έκτορα Μποτρίνι ισοπεδώθηκε πέφτοντας στο 6,4 στο γενικό σύνολο και 5,8 στο νεανικό κοινό.

Το δεύτερο επεισόδιο του «Νησιού» ήταν αντάξιο του πρώτου με «κεντημένες» ερμηνείες και σκηνοθεσία αποδεικνύοντας ότι καλλιτεχνικά είναι μία σειρά που τιμά την τηλεόραση. Οι συντελεστές έχουν προσέξει όλες τις λεπτομέρειες, προσφέροντας στους τηλεθεατές μία «όαση» στο τηλεοπτικό τοπίο.

Να «καταθέσουμε» όμως και έναν προβληματισμό μας: ίσως το «βαρύ» συναίσθημα που σου προκαλεί το δράμα των «ηρώων» της σειράς να είναι λίγο… επίφοβο για το μέλλον της. Αν και σίγουρα είναι ένα τηλεοπτικό δημιούργημα υψηλής αισθητικής ίσως οι τηλεθεατές λόγω των πολλών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν αυτόν τον καιρό να «κουραστούν» και να αναζητήσουν κάτι πιο… εύθυμο, ή κάτι που θα τους «ανεβάζει». Προσοχή όμως όσες φορές «αναζητούμε κάτι πιο… ανεβαστικό», έχουμε καταλήξει να στηρίζουμε προγράμματα που όχι μόνο δεν μας ανεβάζουν αλλά κινδυνεύουν να μας… αποβλακώσουν!

Το μέλλον της τηλεόρασης είναι κυριολεκτικά στα χέρια των τηλεθεατών που πρέπει να στηρίζουμε τις καλές δουλειές κι όχι μόνο να παραπονιόμαστε.

Γρηγόρης Μελάς 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπιναλόγκα: Το νησί της Σιωπής – Κι όμως υπάρχει και ταινία από το 1958! Δείτε την στο Newsit!

Στέλιος Μάινας: Το «Νησί» ξεπέρασε τις προσδοκίες μου

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε