Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

«Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ»: μία εκπομπή που μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα

«Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ»: μία εκπομπή που μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα

Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στα ουκ ολίγα… κακώς κείμενα της ΕΡΤ, τόσο της διοίκησής της, όσο και σε ορισμένες εκπομπές που δεν «δικαιολογούν» το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνουν οι έλληνες φορολογούμενοι για την κρατική τηλεόραση.

 Ωστόσο, αρκετό καιρό τώρα ήθελα να αναφερθώ στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ» με τον Τάκη Σαράντη και το Δημήτρη Σκάλκο που παρακολουθούσα τη σεζόν που πέρασε και κατάφερε να με κερδίσει με το ύφος και τη θεματολογία της, αφού ναι μεν απέφευγε τις «κραυγές εντυπώσεων», αλλά κατάφερνε να ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα το τηλεοπτικό κοινό. Μάλιστα, όπως πληροφορήθηκα, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν κέρδιζε πολλά θετικά σχόλια από τους τηλεθεατές.

Αξιοσημείωτο είναι ότι αν και οι δύο έμπειροι δημοσιογράφοι, ο Τάκης Σαράντης και ο Δημήτρης Σκάλκος συνεργάστηκαν πρώτη φορά on air, εντούτοις «έδεσαν» με αποτέλεσμα να κερδίσουν τους τηλεθεατές και να σημειώσουν και υψηλά για την ΕΡΤ νούμερα τηλεθέασης. Η εκπομπή μάλιστα κατάφερε να σημειώσει αρκετές δημοσιογραφικές επιτυχίες, με αποκλειστικές συνεντεύξεις που συζητήθηκαν όπως του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, του Αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής Δημήτριου, του Αρχιεπισκόπους Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και πολλών ακόμα. Χαρακτηριστικό επίσης της επιτυχίας της εκπομπής είναι τα σχόλια των τηλεθεατών, και τα οποία ήταν πάρα πολλά και θετικά για την εκπομπή και τους παρουσιαστές της. Στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΕΕΠ της ΕΡΤ, το «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ» είχε πολλά θετικά σχόλια για το ύφος και τη θεματολογία του, αλλά και την αντικειμενικότητα και σοβαρότητα με την οποία οι δύο παρουσιαστές προσέγγιζαν την επικαιρότητα.

Ωστόσο, αυτήν την περίοδο το δίδυμο δεν βρίσκεται μαζί στις επάλξεις αφού μέχρι και αυτό το σαββατοκύριακο την πρωινή ενημερωτική εκπομπή παρουσιάζει ο Τάκης Σαράντης μαζί με το Νίκο Μελέτη, ενώ από το επόμενο σαββατοκύριακο, στο τιμόνι της εκπομπής θα βρίσκεται ο Γιάννης Σκάλκος έχοντας δίπλα του το Γιάννη Ευσταθίου.

Οι δύο δημοσιογράφοι, Τάκης Σαράντης και Γιάννης Σκάλκος, θα βρεθούν ξανά μαζί on air από το Σάββατο 25 Αυγούστου, όπου θα ξεκινήσει η καινούργια σεζόν. Και είναι σίγουρο πως αν συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο, τότε θα φέρουν ανατροπές στη μάχη της τηλεθέασης και στα έως τώρα δεδομένα. Βέβαια, επειδή τα ματάκια μας έχουν δει να συμβαίνουν πολλά… περίεργα στην ΕΡΤ, ελπίζουμε ότι η κρατική τηλεόραση δεν θα “φάει” για ακόμα μία φορά “τα παιδιά της”. Ίδωμεν…!

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε