Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Σε μπελάδες για τη Eurovision

Σε μπελάδες για τη Eurovision

Απαισιόδοξοι εμφανίζονται αυτοί που γνωρίζουν καλά τα της Eurovision για τη συμμετοχή της χώρας μας στο φετινό φεστιβάλ τραγουδιού. Αν και ο διαγωνισμός αποτελεί «πηγή» τηλεθέασης και εσόδων για την κρατική τηλεόραση, φαίνεται ότι απαξιώνεται από στελέχη της που τον χαρακτηρίζουν ως «πανηγυράκι» και αντί να σκεφτούν τα οφέλη του, θέλουν να βάλουν τη δική τους «σφραγίδα» με κίνδυνο όμως η Ελλάδα να απουσιάζει από το φετινό τελικό…!

Όπως είχα αναφέρει και σε προηγούμενο κείμενο του newsit.gr στελέχη της ΕΡΤ θέλουν να γίνει απευθείας ανάθεση για να γλιτώσουν και το κόστος αλλά και τον… κόπο της διοργάνωσης του «ελληνικού τελικού». Επιθυμία τους είναι να πάμε με ένα ethnic τραγούδι που θα έχει ελληνικά ακούσματα και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής έχει ήδη κάνει επαφές με κάποιο συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη πιστεύοντας ότι θα μπορέσει να μας εκπροσωπήσει στο φετινό διαγωνισμό.

Ωστόσο στελέχη της ΕΡΤ που γνωρίζουν καλά τα του διαγωνισμού φαίνεται πως αντιδρούν και στην απόφαση της απευθείας ανάθεσης αλλά και στη συγκεκριμένη επιλογή του προέδρου, τονίζοντας μάλιστα πως μετά τη χθεσινή κλήρωση είναι μεγάλος ο κίνδυνος να μην προκριθεί η Ελλάδα στον τελικό. Στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι μετά την κλήρωση που έγινε η χώρα μας θα διαγωνιστεί στο πρώτο μέρος του πρώτου ημιτελικού, την Τρίτη 10 Μαΐου, σε θέση δηλαδή που δεν ευνοεί για να αποσπάσουμε ψήφους αφού θα ακολουθήσουν πολλά τραγούδια μετά από αυτό της ελληνικής συμμετοχής.

Έτσι, ιδιαίτερα μετά την κλήρωση στελέχη της ΕΡΤ που πιστεύουν ότι ο διαγωνισμός είναι κάτι πέρα από «πανηγυράκι», υποστηρίζουν ότι πρέπει να υπάρξει κάτι «πολύ δυνατό» και όχι «απλά για να συμμετέχουμε», όπως θέλουν κάποιοι στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Πάντως, φαίνεται ότι «αυτοί που έχουν το μαχαίρι», δηλαδή αυτοί που λαμβάνουν τις τελικές αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου της ΕΡΤ, συνεχίζουν να υποστηρίζουν την άποψη ότι η χώρα μας πρέπει να δώσει «άρωμα Ελλάδας» και πιο… έντεχνο ύφος.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες και όπως φαίνεται θα υπερισχύσει η άποψή τους, αλλά το αν τελικά έχουν δίκιο θα αποδειχτεί στη Στοκχόλμη που είτε η ελληνική αποστολή θα είναι και στον τελικό, είτε μετά τον πρώτο ημιτελικό θα επιστρέψουν στη χώρα μας αποδεικνύοντας την… ατεχνία των στελεχών της κρατικής τηλεόρασης ακόμα και για τα… πανηγυράκια!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε