Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Σε πτώση τα δελτία MEGA κι ANT1, σε άνοδο του ALPHA

Σε πτώση τα δελτία MEGA κι ANT1, σε άνοδο του ALPHA

«Το δελτίο… πέφτει, πέφτει…», τραγουδούν στη Μεσογείων, ενώ το… σουξέ φαίνεται ότι το σιγοτραγουδούν και στο Μαρούσι. Μάλλον, για να είμαστε πιο ακριβείς, στα Σπάτα, καθώς εκεί έχει μετακομίσει το ειδησεογραφικό δυναμικό του ΑΝΤ1.

Η ουσία πάντως είναι ότι εν καιρώ σημαντικών πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων, οι «ναυαρχίδες» των ενημερωτικών τομέων των σταθμών, δηλαδή τα κεντρικά δελτία ειδήσεων του MEGA και του ΑΝΤ1, με την Όλγα Τρέμη και τη Μαρία Χούκλη αντίστοιχα, σημείωσαν πτώση και το Νοέμβριο. Και λέω «και» γιατί πτώση είχαν σημειώσει και τον προηγούμενο μήνα, τον Οκτώβριο, σε σχέση με το Σεπτέμβριο.
Συγκεκριμένα, το Νοέμβριο, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA από Δευτέρα έως Παρασκευή, σημείωσε 25,3 μέσο όρο στο γενικό σύνολο, ενώ τον Οκτώβριο είχε κλείσει με 27,2. Η πτώση του 0,9 θα μπορούσε να περάσει… απαρατήρητη και άνευ σημασίας, αλλά αν προσθέσουμε και την πτώση των 4,2 μονάδων τον Οκτώβριο σε σχέση με το Σεπτέμβριο, είναι λογικό τα στελέχη της Μεσογείων να ανησυχούν.
Όσο αφορά το Μαρούσι, ή Σπάτα για να ακριβολογούμε, η πτώση το Νοέμβριο ήταν 1,2 μονάδες, αλλά σε αυτό να προσθέσουμε και τις 4,1 μονάδες που είχε σημειώσει πτώση τον Οκτώβριο σε σχέση με το Σεπτέμβριο. Χάσε λίγο λίγο όμως, το δελτίο τους πέρασε στην τρίτη θέση της κατάταξης.
Αυτό γιατί, από την άλλη, αυτός που φαίνεται να κερδίζει συνέχεια έδαφος είναι ο ALPHA με τον Αντώνη Σρόιτερ που ανέβασε το μέσο όρο κατά 0,8 της μονάδας, αλλά είχε ήδη αύξηση 2,1 μονάδες τον Οκτώβριο από το Σεπτέμβριο. Να σημειώσουμε δε, ότι το δελτίο του ALPHA μεταδίδεται μεν άλλη ώρα, αλλά δεν λες ότι τα βάζει και με εύκολους αντιπάλους, καθώς έχει απέναντί του σειρές, όπως τα «Κλεμμένα όνειρα» πους σημειώνουν υψηλές τηλεθεάσεις. Το αποτέλεσμα πάντως, είναι ότι το δελτίο του A|LPHA πέρασε στη δεύτερη θέση της κατάταξης, ξεπερνώντας στην κούρσα της τηλεθέασης το δελτίο του ANT1.
Τα κεντρικά δελτία ειδήσεων του STAR και του ΣΚΑΪ έκλεισαν το μήνα με τα ίδια ποσοστά τηλεθέασης, ενώ το δελτίο της ΝΕΤ σημείωσε πτώση κατά 1,3 μονάδες.
Αναλυτικά λοιπόν, στον παρακάτω πίνακα, μπορείτε να δείτε τους μέσους όρους των κεντρικών δελτίων ειδήσεων που μεταδόθηκαν από Δευτέρα έως Παρασκευή το μήνα Νοέμβριο όπως και αυτούς του Οκτωβρίου, καθώς και τη διαφορά που σημείωσαν. Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας δε, δημοσιεύουμε και τους μέσους όρους στο γενικό σύνολο και του Σεπτεμβρίου, με τους οποίους αποδεικνύεται και με αριθμούς όλα όσα αναφέραμε παραπάνω.
 
Κεντρικά δελτία ειδήσεων
Μέσοι όροι Νοεμβρίου
Μέσοι όροι Οκτωβρίου
Διαφορά
Μέσοι όροι Σεπτεμβρίου
MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ
25,3
27,2
-1,9
31,4
ALPHA ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18,6
17,8
+0,8
15,7
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ-1
17,4
18,6
-1,2
22,7
STAR ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10,6
10,6
+-0
11,4
ΣΚΑΙ
6,7
6,7
+-0
7,6
ΝΕΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
4,9
6,2
-1,3
7,1
Συμπέρασμα; Στο MEGA και στον ΑΝΤ1 πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους να σταματήσουν την πτωτική πορεία. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να δουν σε τι οφείλεται η… απομάκρυνση των τηλεθεατών, πριν είναι αργά!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε