Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

ΣΚΑΪ και STAR : «Συγκατοίκηση» αλλά και… ένωση!

ΣΚΑΪ και STAR : «Συγκατοίκηση» αλλά και… ένωση!

Έντονο παρασκήνιο, πολλές και συνεχείς επαφές και μία συνεργασία που μπορεί να προκαλέσει «ντόμινο» εξελίξεων στο τηλεοπτικό τοπίο.

Όπως πρώτα είχα αναφέρει μέσα από το Newsit εδώ και αρκετό καιρό μελετάται προσεχτικά από ανώτατα στελέχη του ΣΚΑΪ και του STAR σχέδιο «συγκατοίκησης». Αν και στελέχη των δύο τηλεοπτικών σταθμών προσπαθούν να… διαψεύσουν την είδηση, το ρεπορτάζ αποδεικνύει ότι οι συζητήσεις τους είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο.

Ήδη ο 3ος όροφος του σταθμού της Κηφισιάς έχει καθαριστεί με σκοπό να γίνουν οι χωροταξικές αλλαγές ώστε να εγκατασταθούν οι νέοι κάτοικοι που δεν είναι άλλοι από τους εργαζομένους του ΣΚΑΪ. Βέβαια στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρω ότι υψηλά στελέχη στο κανάλι του Φαλήρου προβληματίζονται για το αν θα ωφεληθούν από αυτή τη «συγκατοίκηση» και φαίνεται να το επανεξετάζουν. Ωστόσο, εκτός από το σχέδιο της «συγκατοίκησης», οι συναντήσεις των υψηλότατων στελεχών αφορούν και ένα άλλο σχέδιο, αυτό της «ένωσης» σε ορισμένους τομείς, όπως αυτό της εμπορικής και διαφημιστικής εκμετάλλευσης.

Ένα από τα σχέδιά τους λοιπόν είναι να υπάρξει, να δημιουργηθεί, ένα τμήμα που θα εκμεταλλεύεται το διαφημιστικό χρόνο και για τους δύο σταθμούς. Για να το κάνω πιο… λιανά, πιστεύουν ότι ένα τμήμα που θα εκμεταλλεύεται, που θα πουλά δηλαδή διαφημιστικό χρόνο και για τους δύο τηλεοπτικούς σταθμούς θα είναι πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με τους άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς και θα αποφέρει μεγαλύτερα έσοδα. Σύμφωνα δε με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου το σχέδιο της «ένωσης» βρίσκει περισσότερους θερμούς υποστηρικτές από αυτούς που τάσσονται υπέρ της «συγκατοίκησης», αλλά φαίνεται ότι κάποιοι θέλουν να επέλθει συμφωνία και στα δύο κι όχι μόνο στο ένα…!

Πάντως στις αρχές του επόμενου μήνα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο καθώς είτε θα προχωρήσει η συνεργασία είτε ο ΣΚΑΪ θα μετακομίσει μεν, αλλά όχι προς Κηφισιά…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε