Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Σκληρό ριάλιτι το «Greek Idol»

Σκληρό ριάλιτι το «Greek Idol»

Αντιδράσεις και κόντρες στον ALPHA – Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από το talent show

Σήμερα στις 9 το βράδυ κάνει πρεμιέρα το «Greek Idol» στον ALPHA. Τα 6 μαγνητοσκοπημένα επεισόδια που θα προβληθούν αρχικά είναι οι auditions που πραγματοποίησε η κριτική επιτροπή σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πελοπόννησο, Κύπρο και αμέσως μετά θα ξεκινήσουν τα live.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit όμως, οι υπεύθυνοι του ALPHA δεν είναι ευχαριστημένοι με το… υλικό που έχουν συγκεντρώσει. Κι όταν λέμε «υλικό» εννοούμε τους διαγωνιζόμενους. Δεν είναι τυχαίο που λίγες ώρες πριν από την έναρξη του talent show και ακόμα στον ALPHA προβάλλουν το τρέιλερ αναζητώντας το «Greek Idol».

Τα «στρατόπεδα» στον ALPHA

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στο κανάλι της Κάντζας με το talent show τους είναι οι εσωτερικές διαμάχες σχετικά με το ύφος του «Greek Idol». Και να σας εξηγήσουμε τι εννοούμε: το καινούργιο talent show έχει δημιουργήσει δύο στρατόπεδα στον ALPHA! Το ένα είναι αυτό που θέλει να κάνει talent show, δίνοντας δηλαδή κύριο βάρος στις φωνές και στο ταλέντο των διαγωνιζομένων. Το άλλο είναι πιο… σκληροπυρηνικό και κύριος στόχος του είναι το ριάλιτι. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το δεύτερο στρατόπεδο, αυτό του ριάλιτι, φαίνεται να υπερίσχυε μέχρι πριν από λίγες ημέρες έναντι του πρώτου με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα με το τι πρόκειται να γίνει στα live. Γιατί μπορεί τα μαγνητοσκοπημένα επεισόδια να καταφέρουν να κάνουν αίσθηση με τις ριάλιτι ιστορίες αλλά τα live χρειάζονται καλές φωνές για να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν περισσότεροι τηλεθεατές. Μάλιστα, σοβαρό πρόβλημα –και αντιρρήσεις- φαίνεται πως έχουν και τα μέλη της κριτικής επιτροπής αφού οι Κώστας Καπετανίδης, Δημήτρης Κοντόπουλος και Μάρω Θεοδωράκη δέχτηκαν να συμμετέχουν στο «Greek Idol» γιατί θα είναι talent show. Άλλωστε και οι τρεις, με την εμπειρία τους στο χώρο της μουσικής, αναζητούν το κατάλληλο μουσικό ταλέντο, άσχετα με το ριάλιτι κομμάτι της ζωής του.

Έφυγαν λόγω… σκληρού ριάλιτι

Στο σημείο αυτό, αξίζει να αναφέρουμε και διάφορα… προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με αποχωρήσεις συμμετεχόντων. Κάποιοι δηλαδή από τους υποψήφιους μόλις αντιλήφθηκαν ότι τους ρωτάνε και τους ζητάνε περισσότερα πράγματα για την προσωπική τους ζωή, αποχώρησαν από τις auditions. Έτσι, για την ιστορία –και προς απόδειξη των όσων λέμε- αναφέρουμε περίπτωση υποψηφίου που του ζητήθηκε να κάνει γύρισμα με την οικογένειά του, όταν είπε στην παραγωγή του talent show πως δεν έχει πει στους αυστηρούς γονείς του ότι δήλωσε συμμετοχή. Ο υποψήφιος αρνήθηκε να το κάνει αφού δεν ήθελε να πάρει το… ρίσκο να κοντραριστεί με την οικογένειά του, αν δεν περνούσε στο «Greek Idol». Μόνο που οι υπεύθυνοι της παραγωγής τον πίεζαν να τον ακολουθήσει η κάμερα στο χωριό του και να ανακοινώσει στους γονείς του ότι πήγε στο «Greek Idol». Τελικά αυτός δεν δέχθηκε με αποτέλεσμα να αποχωρήσει…

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες του Newsit, μεγάλη κόντρα ανάμεσα στα δύο προαναφερθέντα «στρατόπεδα» υπήρξε και με μία διαγωνιζόμενη που αν και δεν διέθετε τόσο καλή φωνή, πρόσφερε όμως μεγάλη ριάλιτι ιστορία αφού αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την υγεία της. Το «σκληροπυρηνικό» στρατόπεδο που υποστηρίζει το ριάλιτι προσπάθησε να… επιβάλει τη διαγωνιζόμενη.

Τότε παρενέβη υψηλό στέλεχος του καναλιού της Κάντζας. Ο υπεύθυνος του ALPHA ζήτησε να δει το υλικό που έχει συγκεντρωθεί. Και βλέποντας, αλλά κυρίως ακούγοντας τους διαγωνιζόμενους που είχαν συγκεντρωθεί κόντεψε να τραβήξει… τα αυτιά του!

Η… γερμανική εντολή που δόθηκε είναι «βρείτε ΤΩΡΑ φωνές»! Κι έτσι άρχισε ένας νέος αγώνας δρόμου προκειμένου να βρεθούν οι κατάλληλοι διαγωνιζόμενοι που μπορούν να υποστηρίξουν ένα talent show.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε την… αποστασιοποίηση της κριτικής επιτροπής. Είναι αλήθεια πως τα τρία μέλη με την εμπειρία τους στο χώρο της μουσικής προσπαθούσαν τόσο καιρό να εξηγήσουν στους υπεύθυνους πως λείπουν καλές φωνές. Βέβαια, σε ορισμένες περιπτώσεις «αναγκάστηκαν» κι αυτοί να το παίξουν σκληροί υπηρετώντας τις… ριάλιτι ορέξεις, ενώ μάλιστα σημειώθηκαν κι έντονα επεισόδια με κάποιους διαγωνιζόμενους αφού στο πλαίσιο της κριτικής ειπώθηκαν… λόγια βαριά. Και δεν είναι οι μόνοι βέβαια που είχαν αντιρρήσεις!

Ζητούνται επειγόντως ταλέντα

Μόλις πριν από λίγες ημέρες η παραγωγή αναγκάστηκε να αλλάξει σκηνοθέτη αφού ο προηγούμενος φέρεται να αρνιόταν να υπηρετήσει το ριάλιτι κομμάτι και να ακολουθήσει ορισμένους διαγωνιζόμενους ακόμα και σε… νεκροταφεία. Κι όμως, ναι…! Καλά διαβάσατε! Μήπως θέλετε κι άλλη απόδειξη πως το talent show κοντεύει να γίνει ένα… κακοστημένο ριάλιτι; 

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες του Newsit, όπως προαναφέραμε η κόντρα των στρατοπέδων έχει φτάσει σε υψηλό στέλεχος που έχει πάρει πλέον το talent show υπό τη φροντίδα του αφού το κόστος είναι τόσο υψηλό που δεν επιτρέπει καμία περίπτωση αποτυχίας.

Το… ευχάριστο είναι ότι ακόμα και χθες το μεσημέρι που οι υψηλά ιστάμενοι του ALPHA παρακολούθησαν το πρώτο επεισόδιο (αυτό που θα προβληθεί σήμερα το βράδυ) έγιναν πολλές… διορθωτικές κινήσεις ώστε να μαζευτούν τα σκληρά ριάλιτι στοιχεία και να δοθεί έμφαση κυρίως σε χιουμοριστικά στιγμιότυπα. Και μέχρι αργά χθες το βράδυ γίνονταν οι αλλαγές στο μοντάζ για να ετοιμαστεί το… πολύπαθο πρώτο επεισόδιο!

Επίσης, μετά από τη χθεσινή σύσκεψη ξεκίνησαν εκ νέου έντονες προσπάθειες για να βρεθούν κάποιες καλές φωνές που μπορούν να υποστηρίξουν ένα talent show. Γι’ αυτό μην σας κάνει καμία εντύπωση αν ανάμεσα στους 15 διαγωνιζόμενους που θα φτάσουν στο πρώτο live -και από τους οποίους θα περάσουν μόνο οι 10- είναι και κάποιοι… γνωστοί! Αν βέβαια παραμείνουν αφού υπάρχει κίνδυνος παρακολουθώντας τα ριάλιτι μέρη των μαγνητοσκοπημένων επεισοδίων να τρομάξουν και να φύγουν.

Βέβαια, όπως προαναφέραμε, έχει πέσει… εντολή να μαζευτεί όσο μπορεί το σκληρό ριάλιτι και να μην βγει στον αέρα! Γιατί τότε υπάρχει κίνδυνος να μην φύγουν μόνοι οι τηλεθεατές που περιμένουν να παρακολουθήσουν ένα talent show αλλά και άλλοι που θα δημιουργήσουν σοβαρότατα προβλήματα. Κι είπαμε: είναι πολλά τα λεφτά και πολλοί ποντάρουν στην επιτυχία ενώ… τρέμουν την αποτυχία και τις επιπτώσεις της!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε