Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

«Συγκάτοικοι είμαστε… λόγω κρίσης»!

«Συγκάτοικοι είμαστε… λόγω κρίσης»!

«Συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλα κι εγώ δεν έχω για νοίκι», τραγουδούσαν οι Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, αλλά όπως φαίνεται το αγαπημένο αυτό τραγούδι λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας είναι το… σουξέ της εποχής!

Άνθρωποι άγνωστοι αποφασίζουν να συγκατοικήσουν για να μοιραστούν τα έξοδα, αφού δεν μπορούν να συντηρήσουν μόνοι τους ένα σπίτι και να ανταπεξέλθουν στα έξοδά του.
Καθημερινά υπάρχουν δεκάδες αγγελίες από ανθρώπους που επιθυμούν να βρουν κάποιον συγκάτοικο, ενώ διοργανώνονται ακόμα και εκδηλώσεις γνωριμιών με στόχο τη συγκατοίκηση.

Την κατάσταση αυτή αποτυπώνει απόψε το βράδυ στην εκπομπή του, την «Αυτοψία» στον ALPHA, ο Αντώνης Σρόιτερ.
«Το ποδόσφαιρο στην τηλεόραση και οι απροσεξίες στο μπάνιο είναι τα κυριότερα προβλήματα που έχουμε στη συγκατοίκηση», λέει η Μιράντα, η οποία αποφάσισε να συγκατοικήσει με τον παλιό της συμφοιτητή, τον Νίκο. «Πήγαμε σε υποβαθμισμένες γειτονιές για να βρούμε σπίτι και η τοποθέτηση των πραγμάτων και των επίπλων που είχε ο καθένας μας, πήρε μήνες ώστε να καταφέρουμε να υπάρχει αρμονία στο σπίτι», λέει 28χρονος ιδιωτικός υπάλληλος. «Το να μοιράζεσαι τα έξοδα είναι μεγάλη υπόθεση σε αυτή την εποχή, αφού τα χρήματα δεν φτάνουν και πρέπει να υπολογίζεις και το τελευταίο Ευρώ» συμπληρώνει.

«Άλλο να πληρώνεις 340 ευρώ ενοίκιο και άλλο 170. Το μοίρασμα των εξόδων μας δίνει το δικαίωμα, εκτός από το χτίσιμο μιας καλής φιλίας, να ζήσουμε και λίγο πιο άνετα, να κάνουμε πράγματα που εάν ζούσαμε η κάθε μια σε ξεχωριστό δεν θα τα κάναμε, λόγω των οικονομικών δυσκολιών», υποστηρίζει η Χαρά. «Το πρώτο βράδυ τσακωθήκαμε. Αιτία ήταν ο καναπές και τελικά την επομένη αποφασίσαμε να τον “κόψουμε” στα δύο, ώστε να μας εξυπηρετεί και τις δύο. Δύο χρόνια μέχρι στιγμής όλα πηγαίνουν καλά, η μια σέβεται την άλλη, τις επιλογές της και η κάθε μία έχει το χώρο της, το δωμάτιό της», λέει η Σοφία στον Αντώνη Σρόιτερ.
Η αγάπη για τη μουσική οδήγησε κάτω από την ίδια στέγη τον Μάρκο, τη Δανάη, τον Δημήτρη και την Τζόαν. Οι τέσσερις νέοι γνωρίστηκαν σε μια οντισιόν και έτσι, αφού έφτιαξαν το δικό τους συγκρότημα, αποφάσισαν να μείνουν σε ένα σπίτι 70 τ.μ.

«Στην ουσία ρίσκαρα, αλλά δεν μπορούσα να πληρώνω 340 ευρώ ενοίκιο. Όσον αφορά τα έξοδα του σπιτιού είμαστε ένα πορτοφόλι, δέσαμε σαν παρέα. Αρχικά η μητέρα μου έπαθε ένα εγκεφαλικό, αλλά όλα πια έχουν βρει το δρόμο τους», λέει η Δανάη στην κάμερα της εκπομπής, ενώ η Τζόαν συμπληρώνει πως «Τα παιδιά τα βλέπω σαν ξαδέρφια μου. Έρχονται εδώ και οι μαμάδες και οι μπαμπάδες. Σκοπός μας είναι να προχωρήσουμε και να ξεχωρίσουμε στο χώρο της μουσικής, όπου είναι ο κοινός μας στόχος. Ο μόνος παραπονεμένος είναι το καναρίνι που έχουμε και το οποίο το φωνάζουμε και οι τέσσερις με διαφορετικό όνομα»!

Απόψε, στις 23:45 το βράδυ, ο Αντώνης Σρόιτερ καταγράφει με την κάμερα της «Αυτοψίας» τη συγκατοίκηση αγνώστων μέχρι πρότινος, ανθρώπων. Και μέσα από την εκπομπή του στον ALPHA αποδεικνύεται ότι τελικά «συγκάτοικοι είναι πολλοί λόγω κρίσης, αφού δεν έχουν να πληρώσουν για νοίκι»! 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε