Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Το… συγύρισμα της κυβέρνησης για τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ

Το… συγύρισμα της κυβέρνησης για τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ

Αν και το «συγύρισμα» στο ραδιοτηλεοπτικό χάρτη αποτελεί προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης φαίνεται ότι είναι αρκετά τα εμπόδια που έχει να αντιμετωπίσει. Βέβαια στελέχη της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι η αδειοδότηση των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών είναι από τις άμεσες προτεραιότητές τους, τονίζοντας μάλιστα ότι τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς έχουν εκφράσει την ανάγκη ο διαγωνισμός να γίνει άμεσα και να «μπει τάξη» στο χάρτη των ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ

Κυβερνητικές πηγές λοιπόν υποστηρίζουν ότι η διαδικασία αδειοδότησης θα ξεκινήσει μέσα στο 2015 και θα τηρεί την ευρωπαϊκή νομοθεσία ώστε να αποφευχθούν προσφυγές εναντίον της. Σε αυτή την πρόθεση της κυβέρνησης όμως βρίσκεται εμπόδιο το σημερινό Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αφού μπορεί να αποτελέσει επιχείρημα για ενστάσεις, καθώς η θητεία μελών του έχει λήξει αλλά είναι η καθ’ ύλην αρμόδια Αρχή για τις αδειοδοτήσεις.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης βρίσκεται σε αυτή τη θέση για περισσότερα από δέκα χρόνια, αφού η διαδικασία για την τοποθέτηση νέων μελών απαιτεί την πλειοψηφία των 4/5 της διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κομμάτων.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές πάντως εμφανίζονται αισιόδοξες ότι θα καταφέρουν να ξεπεράσουν αυτό το εμπόδιο και έτσι θα μπορέσει να ξεκινήσει και η διαδικασία αδειοδότησης. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στελέχη της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι δεν θα υπάρξει οικονομικό αντίτιμο για τις άδειες, αλλά τονίζουν ότι σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν ελέγχους για τα δάνεια που έχουν δοθεί σε ιδιωτικά ΜΜΕ.

Τους επόμενους μήνες πάντως θα διαπιστώσουμε αν πράγματι η κυβέρνηση σκοπεύει να… συγυρίσει το ραδιοτηλεοπτικό χάρτη ή θα κάνει το ίδιο με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, δηλαδή θα συνεχίσει κι αυτή το θέμα… κάτω από το χαλάκι!
  

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε