Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Συνεχίζεται η επέκταση του Ομίλου ΑΝΤ1 εκτός Ελλάδας

Συνεχίζεται η επέκταση του Ομίλου ΑΝΤ1 εκτός Ελλάδας

Μία ακόμα συνεργασία του Ομίλου ΑΝΤ1 εκτός Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες, εδραιώνοντας ακόμα περισσότερο την επεκτατική πολιτική του στη Νοτιανατολική Ευρώπη.

Πριν από λίγες μέρες λοιπόν, ανακοινώθηκε η σύναψη συνεργασίας του ελληνικού Ομίλου με την Telecom Slovenije. Το πρώτο βήμα της εταιρικής συνεργασίας (στην οποία ο ΑΝΤ1 κατέχει το  51% και η TSmedia, θυγατρική της Telekom Slovenije, το 49%) είναι ο τηλεοπτικός σταθμός PLANET TV στη Σλοβενία, που ξεκίνησε τη μετάδοση ολοκληρωμένου προγράμματος το Νοέμβριο του 2012.

Ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΑΝΤ1, Θοδωρής Κυριακού, αναφερόμενος σε αυτή τη νέα επιχειρηματική δραστηριότητα, δήλωσε ότι «η επένδυση στη Σλοβενία αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας με στόχο την εδραίωση ηγετικής θέσης στην αγορά των ΜΜΕ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Γνωρίζουμε καλά τη συγκεκριμένη περιοχή, κι έχουμε ήδη διαγράψει μια σημαντική και επιτυχημένη πορεία σε αυτή. Η Σλοβενία είναι μία νέα, πολλά υποσχόμενη αγορά για τον Όμιλό μας. Η συνεργασία και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας με την TSmedia, δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για την εξασφάλιση της επιτυχημένης πορείας του PLANET TV».

Όπως αποδεικνύεται λοιπόν, με τις ισχύουσες δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, ο Όμιλος ΑΝΤ1 αναζητά συνεχώς νέες επενδυτικές ευκαιρίες εκτός συνόρων, στον τομέα των media, των νέων τεχνολογιών, του ηλεκτρονικού εμπορίου και της ψυχαγωγίας.  Για το λόγο αυτό δε άλλωστε, ο Θοδωρής Κυριακού έχει ιδρύσει εδώ και τρία χρόνια στο Λονδίνο συμβουλευτικό γραφείο επενδύσεων, παρακολουθώντας και αξιολογώντας με τους συνεργάτες του επενδυτικές ευκαιρίες για να δραστηριοποιηθεί ακόμα περισσότερο ο ελληνικός Όμιλος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. 

Στο πλαίσιο αυτής της επεκτατικής στρατηγικής του άλλωστε, αξίζει να αναφέρω ότι τα τηλεοπτικά κανάλια του Ομίλου ΑΝΤ1 φτάνουν  σε περισσότερα από 70 εκατομμύρια σπίτια στο κόσμο, σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία μέσα από ψηφιακές πλατφόρμες, όπως είναι η Comcast, η Dish Network, η Time Warner Cable, η Foxtel και η MYSAT.

Πιο συγκεκριμένα, στη Σερβία ο Όμιλος ΑΝΤ1 κατέχει το Νο 1 τηλεοπτικό  κανάλι, το PRVA, ραδιοφωνικό σταθμό και websites, ενώ στις μελλοντικές  κινήσεις του είναι μεταξύ άλλων και η δημιουργία δισκογραφικής εταιρίας αλλά και η δραστηριοποίηση στο χώρο των τηλεπικοινωνιών. Επίσης, συμμετέχει σε εταιρία Media η οποία έχει στην ιδιοκτησία της το 3ο σε τηλεθέαση τηλεοπτικό σταθμό της Σερβίας, το 3ο καλωδιακό ενημερωτικό κανάλι σε Σερβία και Μαυροβούνιο, το 2ο ραδιοφωνικό σταθμό στη χώρα και, ένα από τα υψηλότερα σε επισκεψιμότητα portals .

Στο Μαυροβούνιο, τον Αύγουστο του 2011, εξαγόρασε το κανάλι ProTV και το ραδιοφωνικό σταθμό Pro Fm μετονομάζοντάς τον σε PRVA και ανεβάζοντας κατά πολύ την τηλεθέασή του. Στο ίδιο πλαίσιο της επιχειρηματικής του πολιτικής, εντάσσονται και οι επενδύσεις σε Βουλγαρία και Αλβανία, όπου σκοπεύει μάλιστα να εκδώσει και το περιοδικό ΟΚ, αφού απέκτησε τα δικαιώματα του τίτλου του και για εκεί. Όπως μάλιστα έχω πληροφορηθεί, στα άμεσα σχέδιά του ελληνικού Ομίλου είναι και η συνδρομητική μετάδοση στην Αλβανία καθώς και η περαιτέρω εξάπλωση του σήματος σε τοπικές καλωδιακές πλατφόρμες στην Αυστρία, τη Βουλγαρία και τη Σουηδία, ενώ το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει  συνδρομητική μετάδοση και επιπλέον ethnic καναλιών στις πλατφόρμες που έχει ο Όμιλος στην Αμερική, την Αυστραλία και τον Καναδά.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε