Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Τα όπλα της Μενεγάκη για τη μεσημεριανή μάχη

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Τα ψέματα τελείωσαν και σε λίγες ώρες η «Ελένη» έρχεται στις οθόνες μας. Η Ελένη Μενεγάκη κάνει πρεμιέρα στη μεσημεριανή ζώνη αφήνοντας πίσω της μία πορεία 16 ετών στην πρωινή ζώνη.

Και μπορεί να μην μας σερβίρει «Καφέ» αλλά η «Ελένη» έχει αρκετά όπλα στη φαρέτρα της γιατί είναι αποφασισμένη να βγει νικήτρια στη μάχη της τηλεθέασης.

Δεν είναι τυχαίο που μετά από αυτήν την αλλαγή στην ώρα προβολής της εκπομπής της η Ελένη Μενεγάκη θυμήθηκε τους παλιούς ρυθμούς της και έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά. Φαίνεται πως αυτήν την αλλαγή, την ανανέωση, την είχε ανάγκη κι η ίδια…!

Τι ετοιμάζει λοιπόν η «Ελένη» για τους τηλεθεατές; Αν οριοθετούσαμε το ύφος της εκπομπής θα το χαρακτηρίζαμε ως ένα πολυσυλλεκτικό μαγκαζίνο με θέματα για όλους. Όχι μόνο για τις γυναίκες που είναι και το μεγαλύτερο ποσοστό των τηλεθεατών που την ακολουθούν τόσα χρόνια. Η Ελένη με την «Ελένη» της θέλει να κερδίσει και τους άντρες που θα επιστρέφουν εκείνη την ώρα από τις εργασίες τους αλλά και τους νέους. Για το λόγο αυτό και η Μενεγάκη αλλάζει ακόμα και το στιλ της επιθυμώντας να είναι πιο απλή, πιο σπορ και με λιγότερα… ροζ συννεφάκια.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που το ροζ χρώμα έφυγε από το σκηνικό της και αυτό που κυριαρχεί είναι το γαλάζιο, χρώμα στο οποίο έχει ιδιαίτερη αδυναμία η παρουσιάστρια. Το ρετούς που έγινε στο σκηνικό της «Ελένης» είναι αρκετό για να υποστηρίξει τις αλλαγές. Καναπές και τραπέζι καινούργιο με σκοπό να φιλοξενήσει ανθρώπους όχι μόνο από τον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και πρόσωπα που αξίζει να γνωρίσουμε και που μπορούν να κάνουν με την οικοδέσποινα μία ήρεμη αλλά ενδιαφέρουσα κουβέντα.

Άλλωστε το χαλαρό κλίμα και όχι το «ανακριτικό» είναι το ύφος που διατηρεί στις συνεντεύξεις της τόσα χρόνια η Μενεγάκη. Και μάλιστα, σύμφωνα με όσα έχουν ειπωθεί στις συσκέψεις της εκπομπής, σκοπός της Μενεγάκη δεν είναι να φιλοξενεί «ηχηρά» ονόματα από τον καλλιτεχνικό χώρο αλλά πρόσωπα που θα έχουν να πουν σημαντικά πράγματα πάνω στο αντικείμενό τους.

Ωστόσο, σήμερα στην «Ελένη» θα υπάρξει ένα μεγάλο όνομα ως καλεσμένη η οποία δεν είναι άλλη από την Άννα Βίσση. Η «απόλυτη» θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την «Ελένη» και θα μιλήσει κυρίως, για τη δική της πρεμιέρα με την εκπομπή «Άννα Βίσση-Όσο έχω φωνή» που θα ξεκινήσει στον ALPHA. Πάντως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit, η Βίσση θα βρεθεί σύντομα και τετ α τετ με την Ελένη και δεν πρόκειται να μείνουν στη σημερινή τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Ωστόσο στο πλατό της εκπομπής, θα βρεθεί σήμερα (εκτός απροόπτου βεβαίως, βεβαίως) μία από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς που πέρυσι μάλιστα έδωσε και ρεσιτάλ ερμηνείας στην τηλεοπτική σειρά «Νησί» του MEGA που πρωταγωνιστούσε. Ο λόγος για την Κατερίνα Λέχου που θα βρεθεί στην παρέα της «Ελένης» και είναι σίγουρο ότι η συζήτησή της με την παρουσιάστρια θα έχει ενδιαφέρον. Όσο για το μουσικό κομμάτι, μην περιμένετε να ακούσετε… μπουζουκερί. Ένας νέος αλλά πολλά υποσχόμενος καλλιτέχνης, ο Σταν, θα βρεθεί στο πλατό της «Ελένης» για να τραγουδήσει το «Ταξίδεψέ με» αλλά και άλλα κομμάτια του. Και βέβαια, οι συνεργάτες της Μενεγάκη έχουν ετοιμάσει για την «Ελένη» πολλά βίντεο με χρηστικά θέματα που όμως, δεν είναι σίγουρο αν λόγω πρεμιέρας θα προλάβουν να τα προβάλλουν όλα ή θα τα κρατήσουν για τις επόμενες μέρες.

Στη μία το μεσημέρι λοιπόν, η Ελένη Μενεγάκη ξεκινά ως… πρωτάρα στη μεσημεριανή ζώνη αλλά με την εμπειρία χρόνων και με όρεξη για δουλειά –όπως λένε τα άτομα του στενού της περιβάλλοντος- σκοπεύει να κάνει την «Ελένη» της καθημερινή μεσημεριανή συνήθεια για τους τηλεθεατές. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουν οι τηλεθεατές το καινούργιο αυτό βήμα της στο τηλεοπτικό τοπίο.

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε