Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Τα σχέδια της ΕΡΤ για τη Eurovision

Τα σχέδια της ΕΡΤ για τη Eurovision

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι επαφές στελεχών της ΕΡΤ και σε λίγες ημέρες θα λάβουν τις οριστικές αποφάσεις για τη συμμετοχή της χώρας μας στο φετινό φεστιβάλ της Eurovision. 

Μπορεί ο διαγωνισμός τραγουδιού να είναι μία κερδοφόρα «επιχείρηση» για την ΕΡΤ, αλλά προς το παρόν στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής τρέχουν με τα άλλα θέματα, όπως την οργάνωση του προγράμματός τους και έτσι θέλουν να απασχοληθούν με το εγχώριο διαγωνιστικό μέρος όσο γίνεται λιγότερο. Για αυτό το λόγο λοιπόν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στα σχέδια των στελεχών της ΕΡΤ δεν είναι η διοργάνωση «ελληνικού τελικού», ο διαγωνισμός δηλαδή για να επιλεγεί το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στο φετινό φεστιβάλ.

Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη και κρίσιμη οικονομικά περίοδο και προσέχοντας να μην… κατηγορηθούν για «σπατάλη δημοσίου χρήματος» φαίνεται ότι θα πάνε σε απευθείας ανάθεση, αφού άλλωστε δεν υπάρχει κάποια συνεργασία με άλλον τηλεοπτικό σταθμό, όπως το MAD, για να αναλάβει τη διοργάνωση και το κόστος της. Από την άλλη το να γίνει σε κάποιο στούντιο της ΕΡΤ, όπως είχε γίνει και παλαιότερα, θα τους προκαλέσει πρόσθετη εργασία που δεν έχουν όπως φαίνεται τη διάθεση να κάνουν και προτιμούν να αποφύγουν.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες η «απευθείας ανάθεση» θα γίνει σε καλλιτέχνη με σκοπό να ερμηνεύσει ένα ethnic τραγούδι θέλοντας έτσι να δώσουν και το «άρωμα» της Ελλάδας στις υπόλοιπες χώρες. Όπως ανέφερα και αρχικά οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν το επόμενο διάστημα και θα ανακοινωθούν μέσα στον Φεβρουάριο ώστε να ξεκινήσει και το promo του τραγουδιού που θα «ταξιδέψει» στη Στοκχόλμη για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 61ο διαγωνισμό της Eurovision.
 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε