Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Τασία Χριστοδουλοπούλου: «Αν ενοχλούν οι μετανάστες θα τους φέρω να μείνουν στο υπουργείο»

Τασία Χριστοδουλοπούλου: «Αν ενοχλούν οι μετανάστες θα τους φέρω να μείνουν στο υπουργείο»

Η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα κέντρα κράτησης μεταναστών και να απελευθερώνει καθημερινά 150 κρατούμενους μετανάστες έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Τις απόψεις των δύο πλευρών αλλά και μαρτυρίες πρώην κρατουμένων στα κέντρα κράτησης καταγράφει η σημερινή «Αυτοψία». Ο Αντώνης Σρόιτερ συναντά με την κάμερα του ALPHA την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου που υποστηρίζει ότι «το ότι κοιμούνται στο δρόμο και δεν έχουν πού να πάνε και ότι ψάχνονται είναι ψέμα», σημειώνοντας ότι «στους όρους που έχουμε βάλει είναι να δηλώσει οικία κατοικίας αλλά και Αστυνομικό Τμήμα που θα πρέπει να παρουσιάζεται κάθε 15 μέρες».

Στον αντίποδα η εκπομπή του ALPHA ακολούθησε μετανάστες που αφέθηκαν ελεύθεροι από το Κέντρο της Κορίνθου κι οι οποίοι όπως τόνισαν με ένα Ευρώ στην τσέπη πήραν το τρένο για να βρεθούν στην Αθήνα. «Πού να πάω…; Θα πάω έξω από την Αθήνα. Σήμερα βγήκα, μετά από 8 μήνες. Τώρα δεν έχω σπίτι, δεν έχω δουλειά, δεν έχω λεφτά. Δεν ξέρω πού θα μείνω. Σε πλατεία. Πού να μείνω; Κάτι ψάχνω. Στην πλατεία θα μείνω, στο δρόμο…! Ναι, στα παγκάκια θα κοιμηθώ. Αν έχεις δουλειά, έχεις λεφτά…! Τότε μπορώ να πάρω σπίτι να μείνω εκεί. Τώρα είμαι 10μηνες μέσα. Τι να σου πω! Τώρα ψάχνω πού να κοιμηθώ», είναι μία από τις μαρτυρίες των μεταναστών στην κάμερα της εκπομπής.

Ωστόσο η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής λέει στην εκπομπή του ALPHA πως «τους αφήσαμε στην Ομόνοια γιατί εκεί είναι το φτηνό φαγητό, οι συμπατριώτες τους, το μετρό. Το επιχείρημα “γιατί όχι στην Εκάλη;” απαντώ τι να κάνουν στην Εκάλη….! Είναι σαν το ερώτημα “γιατί δεν τους πάει η υπουργός στο σπίτι της;”! Επειδή το Υπουργείο εδώ έχει γίνει το σπίτι μου θα τους φέρω εδώ, στο Υπουργείο, αν ενοχλούν. Έχει πολλούς διαδρόμους…», ενώ τονίζει πως «το τι θα γίνουν τα κέντρα κράτησης δεν το έχουμε αποφασίσει ακόμη, αλλά το γεγονός ότι άνοιξαν οι πύλες για να φύγουν αυτοί που παρανόμως κρατούνταν δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε κέντρα κράτησης»!
Στην εκπομπή μιλά και ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος ήταν Υπουργός Δημόσιας Τάξης όταν ξεκίνησαν να λειτουργούν τα κέντρα κράτησης λέγοντας πως «εάν σε κάθε πονεμένο αυτού του πλανήτη υποσχόμαστε ότι μπορεί να έρχεται στην πατρίδα μας, να τρώει τσάμπα, να σουλατσάρει όλη μέρα τσάμπα, θα έρθουν όλοι εδώ και δεν θα θέλουν να φύγουν ποτέ»!

Απόψε, στις 23:45, ο Αντώνης Σρόιτερ κάνει «Αυτοψία» και στο κέντρο της Αθήνας καταγράφοντας τις εικόνες από σπίτια τρώγλες που φιλοξενούν μετανάστες και τον τρόπο που του εκμεταλλεύονται, ενώ οι πρώην κρατούμενοι στα κέντρα κράτησης καταγγέλλουν στην εκπομπή του ALPHA τις άθλιες συνθήκες κράτησης και τους ξυλοδαρμούς που είχαν βιώσει στα κέντρα κράτησης.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε