Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Τελευταία «σταγόνα» για το MEGA

Τελευταία «σταγόνα» για το MEGA

Αβέβαιο παραμένει ακόμα το μέλλον του MEGA ενώ οι επί 7 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις. Έτσι σήμερα έχουν προγραμματίσει ξανά συγκέντρωση έξω από την ALPHA BANK με σκοπό να λάβουν απαντήσεις…!

Να θυμίσουμε ότι εδώ και δέκα ημέρες περίπου είχε αποφασιστεί ότι θα γίνει εκταμίευση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ από τους δεσμευμένους λογαριασμούς με σκοπό να πληρωθούν οι εργαζόμενοι για δύο μήνες, αλλά και άλλες ανάγκες της εταιρείας.

Ωστόσο, αν και το ποσό στους δεσμευμένους λογαριασμούς ξεπερνά πλέον τα 31 εκατομμύρια η διαδικασία εκταμίευσης δεν πραγματοποιείται, παρά τη σύμφωνη όπως φαίνεται απόφαση των τραπεζών. Ένα από τα εμπόδια που φαίνεται να έχει δημιουργηθεί είναι ότι οι πιστώτριες τράπεζες προκειμένου να προχωρήσουν στην εκταμίευση του ποσού ζητούν από το ΔΣ της «Τηλέτυπος» να υπογράψει την «ανανέωση υποθήκευσης» στην ταινιοθήκη του σταθμού, από το 2011 έως και σήμερα.

Η ταινιοθήκη του σταθμού είναι ο «θησαυρός» της έχοντας αποδείξει την εμπορική της αξία τους τελευταίους μήνες που το κανάλι δεν βγάζει live πρόγραμμα αλλά συνεχίζει να κάνει υψηλές τηλεθεάσεις. Στην κατοχή των τραπεζών όμως ανήκει ουσιαστικά το υλικό που υπάρχει σε αυτήν έως την τελευταία αναπροσαρμογή δανείου, το 2011 και θα ανανεωνόταν με την τωρινή αναπροσαρμογή του δανείου που δεν έγινε όμως αφού οι μέτοχοι δεν προχώρησαν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου όπως είχαν αρχικά συμφωνήσει με τις τράπεζες.

Σε αυτή τη μάχη θεατές -κι αντιμετωπίζοντας σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα όπως σε όλες τις εταιρείες που δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους- παραμένουν απλήρωτοι εργαζόμενοι που συνεχίζουν για 7ο μήνα απλήρωτοι να κρατούν «ζωντανό» το κανάλι της Μεσογείων, ενώ παράλληλα φαίνεται ότι ενεργοποιούνται κάποια σχέδια συνεργασίας. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για επαφή μετόχων με επιχειρηματία που θέλει να δραστηριοποιηθεί στο τηλεοπτικό τοπίο και να συμμετέχει στη ζητούμενη από τις τράπεζες αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, λέγεται ότι και οι πιστώτριες τράπεζες έχουν δεχτεί πρόταση από άλλον επιχειρηματία που επίσης θέλει να δραστηριοποιηθεί στο τηλεοπτικό τοπίο και θέλει να αγοράσει την τεχνική υποδομή του σταθμού, αλλά ειδικά το «θησαυρό» της, την ταινιοθήκη της. Αυτό λοιπόν φαίνεται ότι είναι το PLAN B των πιστωτριών τραπεζών, ώστε αν δεν γίνει ΑΜΚ να προχωρήσει σε πώληση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες φαίνεται ότι η εκταμίευση των 2,5 εκατομμυρίων θα γίνει τις επόμενες ημέρες ενώ λέγεται ότι υπάρχει τελεσίγραφο των τραπεζών προς τους μετόχους ότι αυτή είναι η τελευταία «σταγόνα» και αν δεν γίνει ΑΜΚ θεωρείται ότι θα αναλάβουν τη διαχείριση και πώληση των περιουσιακών τους στοιχείων! Κι ό,τι είναι να γίνει θα γίνει έως το τέλος του έτους…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε