Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Τέλος το αναλογικό τηλεοπτικό σήμα στην Αττική

Τέλος το αναλογικό τηλεοπτικό σήμα στην Αττική

Στη φάση της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης μπαίνει σταδιακά η χώρα, καθώς στις 3 τα ξημερώματα της 6ης Ιουλίου θα σταματήσει η εκπομπή του αναλογικού σήματος από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μάκης Βορίδης χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή ως ορόσημο προκειμένου η χώρα μας να προχωρήσει στην ψηφιακή εποχή και να εναρμονιστεί στην πορεία της αυτή με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως έγινε γνωστό, θα διατηρηθεί το αναλογικό το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας που θα καλύψει την συντριπτική πλειοψηφία των όσων εξακολουθούν να έχουν αναλογικούς δέκτες αν και σταδιακά θα πρέπει να γίνει στροφή στους ψηφιακούς δέκτες.

Σχεδόν όλες οι νέες τηλεοράσεις που κυκλοφορούν στο εμπόριο έχουν ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG-4, ενώ όσοι έχουν δέκτες παλαιάς τεχνολογίας θα πρέπει να προμηθευτούν εξωτερικό αποκωδικοποιητή προκειμένου να λαμβάνουν ψηφιακό σήμα.

Με τη μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση θα μπορέσει να γίνει καλύτερη διαχείριση του ψηφιακού μερίσματος και να διαμορφωθεί ο οριστικός χάρτης συχνοτήτων της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης.

Διαβάστε

Αναλογική τηλεόραση ΤΕΛΟΣ για την Αττική! Δείτε από πότε

 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε