Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Θρίλερ με το «Μένουμε Ελλάδα»… και όχι μόνο!

Θρίλερ με το «Μένουμε Ελλάδα»… και όχι μόνο!

Την παραγωγή 86 καινούργιων επεισοδίων της εκπομπής «Μένουμε Ελλάδα» ενέκρινε την προηγούμενη βδομάδα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ.

Να σημειώσουμε δε, ότι το κόστος της ανά επεισόδιο ανέρχεται σε 2.323,25 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Ωστόσο, αν και εγκρίθηκαν καινούργια επεισόδια της εκπομπής, ουδείς γνωρίζει αν στην παρουσίασή τους θα εξακολουθήσουν να είναι ο Γιώργος Αμυράς και η Ρένια Τσιτσιμπίκου. Ο λόγος είναι ότι οι δύο παρουσιαστές έχουν προσληφθεί ως συμβασιούχοι στην ΕΡΤ και οι συμβάσεις τους λήγουν το Φεβρουάριο του 2013. Στο ίδιο καθεστώς και εμπλεκόμενοι στο ίδιο… θρίλερ, βρίσκονται κι άλλοι παρουσιαστές, όπως οι Κώστας Αρβανίτης, Πηνελόπη Γαβρά, Γιάννης Πολίτης, Λίνα Κλείτου, Μπήλιω Τσουκαλά, Λιλιάνα Αβρούσιν και πολλοί ακόμα που παρουσιάζουν δελτία ειδήσεων και εκπομπές, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα αρκετές εκπομπές της ΕΡΤ.

Βέβαια, στο σημείο αυτό οφείλουμε να αναφέρουμε ότι στην κρατική τηλεόραση παραμένουν… παροπλισμένοι ορισμένοι παρουσιαστές και δημοσιογράφοι που θα μπορούσαν να στελεχώσουν αρκετές εκπομπές, αλλά και πάλι δεν επαρκούν, αν και εφόσον βεβαίως η ΕΡΤ θέλει να είναι ανταγωνιστική και να συνεχίσει να βγάζει αρκετές live εκπομπές. Έτσι και θα πρέπει μεν να αξιοποιηθούν τα ικανά στελέχη της αλλά και να υπογραφούν δε, καινούργιες συμβάσεις κι άλλων ικανών δημοσιογράφων- παρουσιαστών!

Το ερώτημα λοιπόν είναι πώς θα λήξει το θρίλερ αυτό! Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit, η διοίκηση της ΕΡΤ έχει ζητήσει να εξαιρεθεί από το καθεστώς των συμβασιούχων ώστε να μπορέσει να ανανεώσει τις συμβάσεις ορισμένων και για τρίτη φορά. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν αποκλείεται να ακολουθήσει την οδό των… συμπαραγωγών, να συνεργαστεί δηλαδή με εταιρείες παραγωγής και να προσληφθούν οι παρουσιαστές της από αυτές, ώστε να συνεχίσουν να είναι στον αέρα.

Σε αυτή την περίπτωση είναι λογικό το κόστος των εκπομπών να ανέβει, αλλά, για να λέμε και την αλήθεια, έτσι θα μπορέσει να συνεχίσει να βγάζει πρόγραμμα στον αέρα. Το σίγουρο είναι πως ό,τι αποφάσεις πάρουν, θα πρέπει να ληφθούν στο άμεσο διάστημα καθώς ο χρόνος πιέζει και κινδυνεύει το Φεβρουάριο να βρεθούν με εκπομπές στο προγραμματισμό, αλλά χωρίς παρουσιαστές για να τις βγάζουν στον αέρα. Κι αυτό θα είναι άδικο, γιατί είναι εμφανές ότι στο ραδιομέγαρο γίνονται προσπάθειες (άλλοτε επιτυχείς κι άλλοτε… ασχολίαστες!), η ΕΡΤ να βγάζει live πρόγραμμα!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε