Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Θρίλερ με τους Λυριτζή –Οικονόμου

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Φεύγουν ή μένουν στην κρατική τηλεόραση;

Πολλά έχουν γραφτεί –και περισσότερα έχουν ακουστεί- τις τελευταίες μέρες σχετικά με τους δύο δημοσιογράφους και παρουσιαστές της «Πρώτης γραμμής», Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου.
Ενώ το συμβόλαιό τους με την κρατική τηλεόραση λήγει τον Ιούνιο, τις τελευταίες μέρες όλο και φουντώνουν οι φήμες περί πρόωρης αποχώρησής τους από την ΕΡΤ.
Μάλιστα, σύμφωνα με την έντονη φημολογία οι δύο παρουσιαστές σκοπεύουν να δηλώσουν την αποχώρησή τους από την ΕΡΤ την επόμενη Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, αφήνοντας κενή τη θέση στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ.
Ποιες όμως, απ’ όλες τις φήμες είναι αληθινές και ποιες όχι;
Είναι αλήθεια πως οι Λυριτζής-Οικονόμου είναι από τους πολύ καλά αμειβόμενους παρουσιαστές-δημοσιογράφους της ΕΡΤ!
Είναι αλήθεια πως οι Λυριτζής-Οικονόμου έχουν καταφέρει με την «Πρώτη γραμμή» να γίνονται ανταγωνιστικοί ως προς τους «αντιπάλους» τους, δηλαδή τις υπόλοιπες ενημερωτικές πρωινές εκπομπές των ιδιωτικών καναλιών, αφού σημειώνουν υψηλές –ιδιαίτερα για την ΕΡΤ- τηλεθεάσεις!
Είναι αλήθεια πως οι Λυριτζής-Οικονόμου έχουν δεχτεί –και ακόμα δέχονται- προτάσεις από άλλα τηλεοπτικά κανάλια!
Είναι αλήθεια πως οι Λυριτζής-Οικονόμου (σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit) στα επτά χρόνια συνεργασίας τους με την ΕΡΤ, έχουν δεχτεί 6 προτάσεις από ιδιωτικά κανάλια!
Είναι αλήθεια πως οι Λυριτζής-Οικονόμου δέχτηκαν «πόλεμο» δημοσιευμάτων για την αμοιβή τους στην ΕΡΤ!
Είναι αλήθεια (?!?) πως οι Λυριτζής-Οικονόμου αισθάνθηκαν… απροστάτευτοι σε όλον αυτόν τον «πόλεμο» αφού κανείς από την ΕΡΤ δεν βγήκε να τους… υπερασπιστεί!
Είναι αλήθεια πως –ιδιαίτερα- η τελευταία «αλήθεια»… έρχεται να προσθέσει πολλά ερωτήματα για το έντονο παρασκήνιο που φαίνεται πως υπάρχει!
Από πού περίμεναν… προστασία οι δύο παρουσιαστές; Τι ακριβώς ήθελαν να βγουν και να πουν τα στελέχη της ΕΡΤ και μάλιστα σε μία μετεκλογική περίοδο που… δεν υπήρχε διοίκηση στην κρατική τηλεόραση και ήταν… ο σώζων εαυτώ σωθήτω; Ποιοι θα έβγαιναν να μιλήσουν και τι να πουν; Αν πράγματι ήθελαν να υπερασπιστεί κάποιος την αμοιβή τους –για την οποία έχουν πολλά γραφτεί- γιατί δεν το έκαναν οι ίδιοι, όπως για τόσα άλλα πράγματα στο παρελθόν; Είναι γνωστό άλλωστε–και το έχουν αποδείξει πολλάκις- ότι οι Λυριτζής –Οικονόμου λένε την άποψή τους, χωρίς φόβο αλλά με πάθος! Είναι αλήθεια άραγε όμως, ότι οι Λυριτζής –Οικονόμου, παρά το ότι το συμβόλαιο τους λήγει τον Ιούνιο, δέχτηκαν πιέσεις για μείωση του μισθού τους;
Σε αυτό το σημείο, να σημειώσουμε ότι δεν κρίνουμε αν η αμοιβή τους είναι υψηλή, χαμηλή ή… μέτρια! Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να το αποδίδουμε σε αυτούς. Άλλωστε κανείς εργαζόμενος –στα παγκόσμια… εργατικά ιστορικά!- δεν πρέπει να είπε «μου δίνετε πολλά, δώστε μου λιγότερα»! Αυτοί που κρίνονται για το συγκεκριμένο σημείο είναι αυτοί που «έκοψαν» το μισθό στους Λυριτζή-Οικονόμου και οφείλουν να λογοδοτούν για τις οικονομικές συναλλαγές του κρατικού καναλιού! Αυτοί πρέπει να αποδείξουν αν η επιλογή των Λυριτζή-Οικονόμου και το κόστος αυτής, έφερε θετικά αποτελέσματα (δηλαδή «έσοδα») στο ταμείο της ΕΡΤ. Να διευκρινίσουμε πως όταν αναφέρουμε «ταμείο» δεν του δίνουμε μόνο τη στενή οικονομικά έννοια αλλά την ευρύτερη που να περιέχει δηλαδή και το ρόλο που οφείλει να έχει η κρατική τηλεόραση. Κι ο ρόλος της δεν μετριέται μόνο με τα νούμερα τηλεθέασης αλλά αν εντέλει, πληροί τους όρους που οφείλει να έχει κάθε κρατική τηλεόραση.
Σύμφωνα με τις έως τώρα… φήμες, οι Λυριτζής –Οικονόμου υποστηρίζουν –έμμεσα κι όχι με… ξεκάθαρες δηλώσεις- πως σκοπεύουν να αποχωρήσουν από την ΕΡΤ. Άλλωστε, σύμφωνα με την ίδια φημολογία έχουν δεχτεί πρόταση από άλλο τηλεοπτικό σταθμό.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit, οι δύο παρουσιαστές είναι αποφασισμένοι την επόμενη βδομάδα να αποχωρήσουν από το τιμόνι της «Πρώτης γραμμής».
Άλλωστε, αξίζει να σημειώσουμε ότι στα σχέδια του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κι αρμόδιου για την κρατική τηλεόραση, Παύλου Γερουλάνου, είναι η ΕΡΤ να αποκτήσει πιο εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα εις βάρος του ενημερωτικού τομέα. Αν λοιπόν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε οι Λυρτζής –Οικονόμου… δεν χωρούν στο πρόγραμμα του κρατικού καναλιού. Όχι γιατί δεν θα τους θέλουν αλλά γιατί, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες του Newsit, οι ίδιοι δεν θα μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους όπως θέλουν!
Ως εκ τούτου λοιπόν, θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι οι Λυριτζής –Οικονόμου θα αποχωρήσουν από την ΕΡΤ. Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες του Newsit, το… πρόστιμο που υπάρχει σε περίπτωση που «σπάσουν» το συμβόλαιό τους, δεν φαίνεται να ενοχλεί ούτε τους ίδιους τους παρουσιαστές, αλλά ούτε και αυτούς που τους θέλουν! Πρόστιμο που μπορεί άλλωστε να… εκμηδενιστεί, αν οι Λυρτζής –Οικονόμου αποδείξουν ότι έμειναν ακάλυπτοι από τη διοίκηση της ΕΡΤ. 
Κοντός ψαλμός αλληλούια όμως, αφού την επόμενη Παρασκευή είτε οι Λυριτζής –Οικονόμου θα αποχωρήσουν από την ΕΡΤ, είτε τελικά θα κάτσουν στο τιμόνι της, μέχρι το τέλος Ιουνίου. Όπου εκεί, σίγουρα, θα υπάρξουν αλλαγές. Αλλαγές που θα θέλουν και οι δύο πλευρές: κι αυτή των παρουσιαστών αλλά και αυτή της κρατικής τηλεόρασης! 
 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε