Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Τι ετοιμάζουν Μπέζος με Τσαλίκη

Τι ετοιμάζουν Μπέζος με Τσαλίκη

Θα συναντηθούν και πάλι στη σκηνή, ή μάλλον σε πολλές σκηνές, μετά από τρία χρόνια. Ο λόγος για τον Γιάννη Μπέζο και τη Ναταλία Τσαλίκη που το καλοκαίρι θα περιοδεύσουν ανά την Ελλάδα με ένα πολύ γνωστό έργο, τα «Παντρολογήματα» του Νικολάι Γκόγκολ.

Οι δύο πολύ καλοί ηθοποιοί αποφάσισαν μετά την επιτυχία που είχαν γνωρίσει με τη συνεργασία τους στο έργο «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» να παίξουν ξανά μαζί, συνδυάζοντας διακοπές και δουλειά. Βέβαια, αν κοιτάξει κάποιος το πρόγραμμα των παραστάσεών τους μάλλον δεν πρόκειται να… ξεκουραστούν, αφού από τις 27 και 28 Ιουνίου που θα ανέβει η παράσταση στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, συνεχίζουν καθημερινά σε άλλη πόλη έως την 1η Σεπτεμβρίου που είναι η τελευταία -έως σήμερα προγραμματισμένη- παράσταση στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα.

Τη μετάφραση και τη σκηνοθεσία στα «Παντρολογήματα» έχει κάνει ο Γιάννης Μπέζος και μαζί του, εκτός από τη Ναταλία Τσαλίκη παίζει ο Χρήστος Λούλης, με τον οποίο συναντιούνται για πρώτη φορά στη σκηνή, αλλά και οι Τάσος Γιαννόπουλος, Κώστας Μπερικόπουλος, Δημήτρης Δεγαΐτης, Κατερίνα Λυπηρίδου, Σύρμω Κεκέ, Παναγιώτης Κατσώλης, Όλγα Ιωσηφίδου.

Η κωμωδία του Νικολάι Γκόγκολ μας μεταφέρει στη Ρωσία, στις αρχές του 19ου αιώνα και αναφέρεται σε έναν αναποφάσιστο, νωθρό και άτολμο εργένη που σκέφτεται επιτέλους να παντρευτεί. Σύμφωνα με τις συνήθειες της εποχής προσλαμβάνει μια προξενήτρα. Ένας επιστήθιος φίλος του υπερθεματίζει ως προς την καταλληλότητα της νύφης. Η συνάντηση στο σπίτι της μέλλουσας συζύγου, όπου καταφθάνουν και άλλοι απίθανοι υποψήφιοι, καταλήγει σε φιάσκο. Ένα όργιο ψέματος, συναλλαγής και αρχοντοχωριατισμού που θυμίζει πολύ… συνήθειες της εποχής μας, μέσα από τις κωμικές καταστάσεις που περιγράφει ο σπουδαίος συγγραφέας. Μια παράσταση που αξίζει να παρακολουθήσετε, αφού οι συντελεστές του εγγυώνται ότι θα περάσετε καλά!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε