Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Τι θα δείτε σήμερα το βράδυ στην εκπομπή για τη Eurovision

Τι θα δείτε σήμερα το βράδυ στην εκπομπή για τη Eurovision

Μάθετε πρώτοι τι θα γίνει στο προσκήνιο αλλά και τι έγινε στο… παρασκήνιο- Ποιοι θα λάβουν μέρος και πώς θα παρουσιαστούν τα τραγούδια

Βρισκόμαστε λίγες μόνο ώρες πριν από το διαγωνισμό επιλογής του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision και το Newsit σας αποκαλύπτει αποκλειστικά όσα θα παρακολουθήσετε απόψε στις 10 από τη ΝΕΤ αλλά και όσα έγιναν και γίνονται στο παρασκήνιο της διοργάνωσης.

Η εκπομπή θα διαρκέσει περίπου δυόμιση ώρες αφού το «καθαρό» μέρος της έχει υπολογιστεί γύρω στις δύο ώρες και αποτελείται από πέντε μέρη. Διαβάστε λοιπόν τα κυριότερα σημεία της αποψινής βραδιάς με τη σειρά που θα γίνουν, παραλείποντας τα διάφορα video και ον των παρουσιαστριών Τζένης Μπαλατσινού και Ρίκας Βαγιάννη που σύμφωνα με τις πληροφορίες αναμένεται να είναι πολύ καλές.

Τα κυριότερα σημεία της βραδιάς

    * Την έναρξη της βραδιάς θα κάνει η Αντιγόνη Ψυχράμη, ηθοποιός και τραγουδίστρια, γνωστή από τα… παιδικά της χρόνια, όταν συνεργάστηκε με τον Γιώργο Νταλάρα στο τραγούδι «Με λένε Πόπη». Η ηθοποιός που πρωταγωνιστεί φέτος στο μιούζικαλ «RENT» θα κάνει ένα πολύ ωραίο show τραγουδώντας αλλά και χορεύοντας με τους χορευτές του Φωκά Ευαγγελινού. Και… κρατήστε το όνομά της, καθότι σύντομα θα «συναντήσουμε» τη νεαρή τραγουδίστρια και σε άλλες τηλεοπτικές εκπομπές.
    * Στη συνέχεια θα υπάρξει βίντεο με μήνυμα του περυσινού υποψήφιου της χώρας μας, Σάκη Ρουβά αφού όπως σας είχαμε γράψει πρώτοι στο Newsit, ο Σάκης δεν θα παραβρεθεί ζωντανά.
    * Θα ακολουθήσει η παρουσίαση του υποψήφιου τραγουδιού της Κύπρου για την Eurovision. Θυμίζουμε ότι η Κύπρος φέτος διαγωνίζεται με τους Jon Lily Green and the Islanders και θα ερμηνεύσουν το τραγούδι τους «Life looks better in spring» playback.
    * Ένα ακόμα χορευτικό του Φωκά Ευαγγελινού στο οποίο θα παρουσιαστούν όλα τα υποψήφια τραγούδια. Τα τραγούδια θα παρουσιαστούν με την ακόλουθη σειρά, ενώ αξίζει να αναφέρουμε και τους συντελεστές τους (σύνθεση, στίχοι) αλλά και αυτούς που φρόντισαν τον τρόπο παρουσίασης (σκηνική παρουσία) του κάθε υποψηφίου. Αυτοί λοιπόν είναι, σύμφωνα με τη σειρά εμφάνισής τους:

 

1. Illusion – Χρήστος Χατζηνάσιος
ΣΤΙΧΟΙ: Πάνος Νικολακόπουλος – Gale Πέτρου
ΜΟΥΣΙΚΗ: Χρήστος Χατζηνάσιος
Για τη σκηνική παρουσία, την ευθύνη έχει: Νικόλας Δημητρόπουλος (Σκηνοθέτης),
Κώστας Ζήσης (Στυλίστας), Αποστολία Παπαδαμάκη (Χορογράφος)

2. Game of Life – Sunny Μπαλτζή & Second Skin
ΣΤΙΧΟΙ – ΜΟΥΣΙΚΗ : Sunny Μπαλτζή
Για τη σκηνική παρουσία, την ευθύνη έχει: Βασίλειος Κωστέτσος (κοστούμια),
Sunny Μπαλτζή (Σκηνοθέτης), Tereza Panagiotopoulos (Stage Presentation)

3. Κιβωτός του Νώε – Μάνος Πυροβολάκης, Ελένη Φουέιρα και Don’t Ask (Γιάννης Μπαντουράκης)
ΣΤΙΧΟΙ – ΜΟΥΣΙΚΗ : Μάνος Πυροβολάκης – Γιάννης Στίγκας

Για τη σκηνική παρουσία, την ευθύνη έχει: Ντέπη Πουλιανού (Χορογράφος),
Μαίρη Ανδρέου (Στυλίστρια), Σωτήρης Τσαρδής (Στυλίστας)

4. OPA – Γιώργος Αλκαίος & Friends
ΣΤΙΧΟΙ: Γάννης Αντωνίου – Friends
ΜΟΥΣΙΚΗ: Γιώργος Αλκαίος
Για τη σκηνική παρουσία, την ευθύνη έχει: Armine Zarian (Σκηνοθέτης – Χορογράφος), Πάνος Σταυριανός (Στυλίστας)

5. Πολεμάω – Γιώργος Καραδήμος
ΣΤΙΧΟΙ: Γιώργος Καραδήμος
ΜΟΥΣΙΚΗ: Βασίλης Γαβριηλίδης
Για τη σκηνική παρουσία, την ευθύνη έχει: Ελένη Γεροδήμου (Σκηνική παρουσία)

6. Κινέζος – Μέλισσες
ΣΤΙΧΟΙ – ΜΟΥΣΙΚΗ: Μέλισσες
Για τη σκηνική παρουσία, την ευθύνη έχει: Κωνσταντίνος Ρήγος (Σκηνοθέτης),
Κωνσταντίνος Κουτσομίχος (Στυλίστας)

7. Touch me Deep Inside – Émigré
ΣΤΙΧΟΙ: Νεκτάριος Τυράκης
ΜΟΥΣΙΚΗ: Γιάννης Χανιωτάκης

Για τη σκηνική παρουσία, την ευθύνη έχει: Τάκης Κουβατσέας (Σκηνοθέτης),
Ντενίζ Ελευθερίου (Στυλίστρια)

 

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι όλα τα τραγούδια θα μεταδοθούν half play back, δηλαδή θα ερμηνευτούν ζωντανά από τους υποψήφιους ενώ η μουσική θα είναι half play back, ώστε να αποφευχθούν… παρατράγουδα του παρελθόντος όπως «η μουσική έπαιζε λάθος και έκανα λάθη στην ερμηνεία…»!

Ο… φόβος της ψηφοφορίας για αποφυγή παρατράγουδων!

    * Μετά την παρουσίαση των υποψηφίων για τη Eurovision, θα αρχίσει να μετρά ο χρόνος κατά τον οποίο θα μπορούν οι τηλεθεατές να ψηφίζουν. Η χρονική διάρκεια της ψηφοφορίας θα είναι είκοσι λεπτά και θα είναι χαρακτηριστική η έναρξή της με ηχητικό γκονγκ για να αποφευχθούν πάλι παρατράγουδα του στιλ «δεν καταλάβαμε πότε ξεκίνησε η ψηφοφορία»!
    * Στη διάρκεια της ψηφοφορίας θα υπάρξουν συνδέσεις με το green room, όπου θα βρίσκονται όλοι οι υποψήφιοι με τις ομάδες τους.
    * Αμέσως μετά στη σκηνή θα ανέβει η… αποκλεισμένη Κατερίνα Αυγουστάκη για να ερμηνεύσει full playback το τραγούδι της «Enjoy the Day» αλλά και ένα medley με άλλα τραγούδια της. Η συνολική διάρκειά της εμφάνισής της θα είναι περίπου πέντε λεπτά!
    * Κατά τη διάρκεια ή και μετά το τέλος της ψηφοφορίας θα εμφανιστεί στη σκηνή το υποψήφιο τραγούδι της Βουλγαρίας, «Angel si ti» (μετάφραση: «Είσαι άγγελος»). Που ερμηνεύει ο 34χρονος Miroslav Konstadinov, γνωστός και ως Miro.
    * Στη συνέχεια, θα παρουσιαστεί ένα τρίλεπτο απόσπασμα από την παράσταση «Rent». Στα 13 άτομα που θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν θα βρίσκεται η Αντιγόνη Ψυχράμη αλλά και η… ανταγωνίστρια της διοργάνωσης Άντα Λιβιτσάνου, καθώς λίγη ώρα πριν το «Greek Idol» θα προβάλλεται από τον ALPHA απέναντι στην εκπομπή της ΝΕΤ. Θα απουσιάζει όμως, ο Πάνος Μουζουράκης ενώ θα είναι ο Ησαΐας Ματιάμπα.

 Αναζητείται ακόμα η κριτική επιτροπή

Κι έτσι θα… καταλήξουμε στο πέμπτο μέρος της εκπομπής που μετά από δυόμιση ώρες με όλα τα παραπάνω σημεία που σας αποκαλύψαμε να ανακοινωθεί το όνομα του υποψηφίου που θα μας εκπροσωπήσει στο φετινό διαγωνισμό της Euroviosion. Ο πρόεδρος της επιτροπής, κύριος Μίμης Πλέσσας θα ανακοινώσει το όνομα αυτού που θα ταξιδέψει στο Όσλο.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι η κριτική επιτροπή θα είναι πενταμελής και εκτός από τον κύριο Πλέσσα θα είναι ο γενικός διευθυντής της ΕΡΑ, Αντώνης Ανδρικάκης και η υπεύθυνη επικοινωνίας της ΕΡΤ, Χριστιάνα Σταματέλλου ενώ ακόμα, αν και βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν από το διαγωνισμό, οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ περιμένουν κάποιες απαντήσεις για τις υπόλοιπες δύο κενές θέσεις.

Επίσης, να αναφέρουμε ότι… σοφά ποιών το κρατικό κανάλι, απέσυρε από την κριτική επιτροπή πρόσωπο που είναι άμεσος συνεργάτης υποψήφιου τραγουδιού καθότι έκρινε ότι μετά από το πέρας της διοργάνωσης, θα υπήρχαν πολλά παρατράγουδα και παράπονα σε τηλεοπτικά παράθυρα!

Η εκπομπή θα κλείσει με την παρουσίαση του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στον 55ο φεστιβάλ της Eurovision.

Τώρα πλέον γνωρίζετε όσα θα γίνουν σήμερα στην εκπομπή που θα μεταδοθεί ζωντανά στις 10 το βράδυ από τη ΝΕΤ αλλά και αρκετά από όσα… έγιναν για να φτάσουμε ως εδώ.

Να ευχηθούμε καλή επιτυχία και στους 7 υποψήφιους και να κερδίσει… αυτός που θέλει ο κόσμος. Και για ό,τι νεότερο, θα σας ενημερώσουμε πρώτα στο Newsit!

 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε