Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Τι τρέχει με το συμβόλαιο της Ελένης Μενεγάκη;

Τι τρέχει με το συμβόλαιο της Ελένης Μενεγάκη;

Πολλά έχουν ακουστεί τον τελευταίο καιρό για το συμβόλαιο της Ελένης Μενεγάκη, καθώς πολλοί υποστηρίζουν ότι η παρουσιάστρια έχει δεχθεί μείωση στην αμοιβή της.

Ποια είναι η αλήθεια και τι μειώσεις έχει δεχθεί αλλά και ποιες είναι οι σχέσεις της με τον ALPHA; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Ήταν Σεπτέμβριος του 2010 όταν ο Alpha ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου της Ελένης Μενεγάκη, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «οAlpha με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με την Ελένη Μενεγάκη, σχεδόν 1 χρόνο πριν τη λήξη του ήδη υπάρχοντος συμβολαίου της με το κανάλι. Ο σταθμός και η αγαπημένη παρουσιάστρια θα συνεχίσουν μαζί την πορεία τους μέχρι και τον Ιούλιο του 2013».

Τον τελευταίο όμως, καιρό έχουν φουντώσει οι φήμες που θέλουν τον Alpha να έκανε μείωση στο συμβόλαιο της «ωραίας Ελένης», ενώ μάλιστα κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο λόγος που ματαιώθηκε η μετάδοση των εκπομπών της από την Κρήτη όπου ήταν να πάει, οφείλεται στο ότι η διοίκηση του Alpha ήθελε να την «τιμωρήσει». Η αλήθεια όμως, είναι εντελώς διαφορετική.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι σχέσεις της Ελένης με τη διοίκηση του Alpha, παραμένουν άριστες, αφού η παρουσιάστρια είναι από τα δυνατά χαρτιά του σταθμού. Η πρόταση μάλιστα που της έγινε το προηγούμενο καλοκαίρι να αφήσει την πρωινή ζώνη και να μετακομίσει στη μεσημεριανή, μπορεί στην αρχή να την παραξένεψε αλλά τελικά, μετά από συζητήσεις, πείσθηκε και τελικά αποδείχτηκε σωστή αφού κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερους τηλεθεατές.

Προς απόδειξη μάλιστα, αξίζει να αναφέρουμε ότι η πρωινή εκπομπή «Καφές με την Ελένη» έκλεισε την προηγούμενη σεζόν (2010-2011) σημειώνοντας 13,4% μέσο όρο στο γενικό σύνολο και 18,2% στο δυναμικό κοινό, ενώ αντίθετα, τη φετινή σεζόν η μεσημεριανή εκπομπή «Ελένη» από το ξεκίνημά της στις 10 Οκτωβρίου του 2011 έως και τις 20 Ιουνίου του 2012, σημειώνει 18,4% μέσο όρο στο γενικό σύνολο και 24,4% στο δυναμικό κοινό. Η αύξηση αυτή λοιπόν στην τηλεθέαση, έχει προκαλέσει μεγάλη ευχαρίστηση στην Κάντζα και δεν δίνει κανένα περιθώριο για «γκρίνιες» και «τιμωρίες», όπως υποστηρίζουν κάποια σενάρια. Όσον αφορά το ταξίδι στην Κρήτη, όπου προγραμμάτισαν για μία βδομάδα να βγάζουν τις εκπομπές από εκεί, αξίζει να αναφέρουμε ότι είχε εγκριθεί το κόστος και όλα ήταν έτοιμα.

Ωστόσο, τόσο η ίδια η Ελένη όσο και ο Alpha πίστευαν ότι θα ήταν καλύτερο, λόγω των έντονων πολιτικών εξελίξεων και των εκλογών, να μην βγουν αυτές τις μέρες σε εορταστικό κλίμα αλλά να παραμείνουν στο στούντιο, όπως κι έγινε.

Τι γίνεται όμως, με τα σενάρια που κάνουν λόγο για περικοπές στο συμβόλαιό της; Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε έγινε τέτοια συζήτηση μεταξύ της παρουσιάστριας και του σταθμού. Άλλωστε, το συμβόλαιο που η Μενεγάκη είχε υπογράψει το Σεπτέμβριο του 2010 ήταν μειωμένο στις αποδοχές της σε σχέση με τα προηγούμενα συμβόλαια αφού η Ελένη, αντιλαμβανόμενη τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που είχαν ήδη ξεκινήσει να επικρατούν και στο τηλεοπτικό τοπίο, δέχθηκε τη μείωση που της πρότειναν και δεν υπήρξε καμία μεταξύ τους κόντρα.

Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι το κοστολόγιο της «Ελένης» ήταν «κουρεμένο» κατά 25% σε σχέση με τον «Καφέ της Ελένης» και έτσι, στο κανάλι της Κάντζας γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν μπορεί να δεχθεί άλλη μείωση. Ωστόσο, είναι σίγουρο ότι θα πραγματοποιηθεί μία πολύ μικρή μείωση, της τάξης του 5% από το περυσινό κοστολόγιο, ποσοστό που είναι φυσιολογικό λόγω τη συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, αλλά που δεν θα επηρεάσει την ομαλή λειτουργία της εκπομπής. Άλλωστε, ο Alpha, παρά τη συνεχιζόμενη μείωση της διαφημιστικής πίττας, καταφέρνει να βρίσκει χορηγούς για διάφορα θέματα στην «Ελένη», αφού η Ελένη Μενεγάκη έχει δυνατό «brand name»στη διαφημιστική αγορά. Μην σας κάνει μάλιστα καμία εντύπωση, αν και το συμβόλαιό της λήγει τον Ιούλιο του 2013, εντούτοις πραγματοποιηθεί ανανέωσή του πολύ πιο σύντομα, καθώς και οι δύο πλευρές, τόσο το κανάλι της Κάντζας όσο και η παρουσιάστρια, είναι πολύ ευχαριστημένοι από τη μεταξύ τους συνεργασία.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε