Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Τηλεοπτικές άδειες: Καυτό παρασκήνιο μεταξύ υπερθεματιστών και μη

Τηλεοπτικές άδειες: Καυτό παρασκήνιο μεταξύ υπερθεματιστών και μη

Αλλαγές στις διαπραγματεύσεις που γίνονται τους τελευταίους μήνες έφερε η συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Οι παρασκηνιακές επαφές είχαν ξεκινήσει πριν από τη διενέργεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες με κάποιους να προσπαθούν να δημιουργήσουν συμμαχίες προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο τίμημα που αποδείχθηκε ότι ήταν πολύ υψηλό, δικαιώνοντας τους φόβους τους.

Οι συμμαχίες αυτές δεν ευδοκίμησαν καθώς όλοι τους θέλησαν να κατέβουν ανεξάρτητα. Μετά όμως από το διαγωνισμό ξεκίνησαν επαφές ορισμένων καναλαρχών που δεν πήραν άδεια με υπερθεματιστές, αφού η μία πλευρά είχε έτοιμο μηχανισμό και πρόγραμμα και τον κίνσυνο του «μαύρου» και η άλλη πλευρά την άδεια λειτουργίας. Ωστόσο ακόμα και μετά την κατάρρευση του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες και τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης εξακολουθούν επαφές μεταξύ καναλαρχών είτε σε επίπεδο συνεργασίας για τον επόμενο διαγωνισμό, είτε ακόμα και σε επίπεδο παραγωγής.

Βέβαια σε αυτές τις συναντήσεις ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πλευρά Ιβάν Σαββίδη και κυρίως του Βαγγέλη Μαρινάκη που είχε ξεκινήσει τις προετοιμασίες για τον καινούργιο τηλεοπτικό σταθμό του με σκοπό να εκπέμψει στις αρχές Φλεβάρη και η ακύρωση του διαγωνισμού ανέβαλε, αλλά δεν ακύρωσε, τα σχέδιά τους.

Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι το Μαξίμου εγγυάται στους δύο αυτούς υπερθεματιστές ότι με τη σύνταξη του νέου νόμου θα βρεθεί φόρμουλα να εκπέμψουν και αυτοί. Ωστόσο αυτό μάλλον θεωρείται δύσκολο και έτσι κυβερνητικοί αξιωματούχοι πιέζουν το νέο ΕΣΡ πως πρέπει να γίνει άμεσα ο διαγωνισμός. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι επιθυμία του Μαξίμου είναι ο νέος διαγωνισμός από το ΕΣΡ να γίνει έως τον Μάιο με σκοπό οι τηλεοπτικοί σταθμοί που θα πάρουν άδεια να λειτουργήσουν κανονικά από την επόμενο σεζόν, τον Σεπτέμβριο 2017.

Όπως φαίνεται και μετά την κατάθεση μελετών που θα γίνουν από το ΕΣΡ με την αρωγή της κυβέρνησης αναμένεται να δοθούν 6 άδειες πανελλαδικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου, αλλά και 4 θεματολογικές. Όλα αυτά βέβαια είναι ακόμα επί χάρτου αλλά θεωρείται ότι στο καινούργιο τηλεοπτικό τοπίο θα βρεθούν περισσότεροι από τους έως τώρα 8 παίκτες και σίγουρα πληρώνοντας λιγότερα από όσα έδωσαν στον παράνομο διαγωνισμό…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε