Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Τηλεοπτικές άδειες: Τα δικαστήρια κοιτάζουν και οι αδειοδοτημένοι

Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)
Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)

Ανάσα σε εκατοντάδες εργαζομένους που βλέπουν το «μαύρο» στην εργασία τους έδωσε έστω και προσωρινά η απόφαση του ΣτΕ πως οι αιτήσεις ακύρωσης που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί είναι παραδεκτές, βάσιμες και πως τα κανάλια είχαν έννομο συμφέρον να προσφύγουν ενώπιον του δικαστηρίου.

Παράλληλα, αυτή την ώρα πραγματοποιείται Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής προκειμένου να αποφασίσει για την συγκρότηση του ΕΣΡ που είναι κομβικό σημείο για τις εξελίξεις. Από τη μία η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέο τηλεοπτικό τοπίο με μόνο τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας και από την άλλη οι εργαζόμενοι που αγωνιούν για το «μαύρο» στην εργασία τους, χαρακτηρίζοντας ρεβανσιστική κίνηση την απόφαση αυτή της κυβέρνησης.

Πάντως, όποια κι αν είναι η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, αλλά κυρίως αυτή του ΣτΕ το σίγουρο είναι ότι θα υπάρχουν ευχαριστημένοι και δυσαρεστημένοι, αφού από την άλλη μεριά φαίνεται ότι οι τέσσερις αδειοδοτημένες από το διαγωνισμό εταιρείες ασκούν πιέσεις στην κυβέρνηση να προχωρήσει στη διαδικασία. Με δεδομένο ότι οι δύο από αυτές είναι καινούργιες και έχουν αρχίσει ήδη να επενδύουν χρήματα είναι σίγουρο ότι αν οι τελικές αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι κατά του διαγωνισμού θα ζητήσουν τα… χαμένα τους, αλλά και την είσοδό τους στο τηλεοπτικό τοπίο με κάθε νόμιμο τρόπο…! 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε