Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Τηλεοπτικές άδειες: Το plan B της κυβέρνησης

Τηλεοπτικές άδειες: Το plan B της κυβέρνησης

Με την ήττα στη μάχη για τις τηλεοπτικές άδειες η κυβέρνηση θα βάλει μπροστά το PLAN B που είχε για την «επόμενη μέρα», του… άσπρου στην τηλεόραση, αφού με την απόφαση του ΣτΕ δεν μπορεί να πέσει «μαύρο» στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών λοιπόν τη Δευτέρα θα κατατεθεί στη Βουλή ο νέος νόμος για το τηλεοπτικό τοπίο και με σύνθημα «το τζάμπα πέθανε». Όπως φαίνεται η κυβέρνηση προτίθεται να ζητήσει από τους τηλεοπτικούς σταθμούς που εκπέμπουν χωρίς άδεια να πληρώσουν αδρά για να συνεχίσουν να είναι στον αέρα.

Άλλωστε όπως φάνηκε από το διαγωνισμό πολλοί είναι αυτοί που είχαν χρήματα να δώσουν προκειμένου να αποκτήσουν μία από τις άδειες, κάτι που σκοπεύει να τονίσει η κυβέρνηση και να κοστολογήσει ακριβά το «χαράτσι» που θα επιβληθεί μέσω του νέου νόμου.

Ωστόσο στο νέο αυτό νόμο που θα κατατεθεί θα περιλαμβάνονται και διατάξεις από τον αντισυνταγματικό νόμο, όπως ότι οφείλουν να έχουν 400 και πλέον εργαζομένους, για να συνεχίσουν να παραμένουν στον αέρα, αλλά κυρίως να πληρώσουν το νέο ακριβό τίμημα τελών προς το ελληνικό Δημόσιο.

Έτσι η… ντρίπλα που κάνει η κυβέρνηση είναι ότι αφού «λεφτά υπάρχουν στους καναλάρχες» πρέπει να πληρώσουν τα νόμιμα και όχι να συνεχίσουν να απολαμβάνουν το δημόσιο αγαθό της συχνότητας χωρίς να πληρώνουν… αυτά που αποδείχτηκε ότι μπορούν να πληρώσουν! Και βέβαια η κυβέρνηση περιμένει να δει τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης απέναντι στο νέο νόμο και αν είναι κι αυτά σύμφωνα οι καναλάρχες να βάλουν… βαθειά το χέρι στην τσέπη τους!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε