Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Την έδιωξε η επιτροπή του «Dancing», αλλά τους… τιμώρησε!

Την έδιωξε η επιτροπή του «Dancing», αλλά τους… τιμώρησε!

Έκπληξη ήταν για πολλούς το αποτέλεσμα του 9ου live, καθώς αυτή που αποχώρησε ήταν η Κέλλυ Κελεκίδου. Μπορεί η ατμόσφαιρα στο πλατό να ήταν παγωμένη με την ανακοίνωση του αποτελέσματος, αλλά στην ουσία, ήταν αναμενόμενη κι αυτή που έδιωξε την τραγουδίστρια από το «Dancing with the stars», ήταν η κριτική επιτροπή που ιδιαίτερα χθες, έκανε πολλά λάθη και εκτέθηκε!

Κατ’ αρχάς, είναι φανερό ότι οι κριτές έχουν αλλάξει στάση και καθώς προχωρούν τα live, για να αποδείξουν την «πρόοδο» των διαγωνιζόμενων, έχουν αποφασίσει να… μοιράζουν υψηλούς βαθμούς, ακόμα και όταν οι επιδόσεις δεν είναι αντίστοιχες, για να μην σχολιάζεται ότι η επιλογή που έκαναν ήταν λάθος. Τους πήραν, τους βάζουν να χορέψουν, οπότε πρέπει να τους υποστηρίξουν, ακόμα κι όταν ορισμένοι από αυτούς δεν έχουν σημειώσει καμία πρόοδο…!

Από την άλλη όμως, ενώ δίνουν υψηλούς βαθμούς σε κάποιους που δεν τους αξίζουν, δεν μπορούν να δώσουν υψηλότερους βαθμούς σε αυτούς που είναι καλύτεροι, όπως για παράδειγμα στη Ντορέττα Παπαδημητρίου. Η ηθοποιός, είναι σαφώς η καλύτερη από όλους και η βαθμολογία που απέσπασε στο χθεσινό live ήταν σωστή, αλλά από την άλλη ήταν εντελώς λάθος αν την συγκρίνεις με τις υπόλοιπες βαθμολογίες. Όπως επίσης κι ο Νίκος Αναδιώτης, δεν άξιζε την ίδια βαθμολογία με τον Ηλία Βρεττό, αφού είναι εμφανές ότι ο τραγουδιστής χόρεψε καλύτερα από τον ηθοποιό.

Συμπέρασμα πρώτο λοιπόν; Η κριτική επιτροπή, προσπαθώντας να είναι… απλόχερη με ορισμένους, αδικεί κάποιους άλλους. Κι η «απλοχεριά είπαμε πως δεν είναι εξαιτίας της… μεγαλοκαρδίας τους, αλλά επειδή πρέπει να περνούν το μήνυμα της «προόδου» και της επιτυχίας των διαγωνιζόμενων, ακόμα κι όταν αυτή δεν πραγματοποιείται…!

Εκτός όμως, από αυτό το φάουλ, η κριτική επιτροπή είναι σαφώς πια ρυθμιστής των καταστάσεων, αποφασίζοντας ποιους θα κρατήσει και ποιους θα οδηγήσει ένα βήμα πριν την έξοδο. Μετά από αρκετά live η παραγωγή γνωρίζει πάνω κάτω, τις επιλογές του κόσμου και πώς ψηφίζουν. Όπως φάνηκε λοιπόν χθες, επιθυμία των κριτών ήταν να βγάλουν στον… ντάκο, την Κέλλυ Κελεκίδου και τη Λάουρα Νάργες. Κι αυτό γιατί μπορεί οι βαθμολογίες που τους έδωσαν να ήταν σωστές, αλλά από την άλλη, δίπλα τους, με τους ίδιους βαθμούς, θα έπρεπε να ήταν και τουλάχιστον δύο ακόμα διαγωνιζόμενοι. Και λέμε με τους «ίδιους βαθμούς», αλλά για να είμαστε δικαιότεροι, ίσως κάποιος να έπρεπε να είχε αποσπάσει χαμηλότερη βαθμολογία, αν και εφόσον η κριτική επιτροπή έκανε σωστά τη δουλειά της και δεν τον έσωζε, βάζοντάς του υψηλούς βαθμούς!

Αποτέλεσμα; Κελεκίδου και Νάργες βρέθηκαν υποψήφιες προς αποχώρηση, αλλά τελικά η παρουσιάστρια για τέταρτη φορά κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερες ψήφους από το κοινό και να διώξει την τραγουδίστρια. Η οποία όμως, Κέλλυ Κελεκίδου, εμμέσως πλην σαφώς… τιμώρησε την επιτροπή και την παραγωγή του «Dancing», μετατρέποντας σε… μπουζουξίδικο το πλατό του talent show. Η επιλογή να την αποχαιρετήσουν με τραγούδι του συζύγου της Νίκου Κουρκούλη αποδείχτηκε λανθασμένη, καθώς η Κέλλυ ξεσπάθωσε, ανεβαίνοντας ακόμα και στο… σεβαστό και «ιερό» έδρανο της επιτροπής για να επιδείξει τις χορευτικές ικανότητές της στο ζεϊμπέκικο.

Συμπέρασμα; Η κριτική επιτροπή εκτέθηκε ανεπανόρθωτα χθες, κάνοντας πολλά λάθη. Ακόμα και ως παρουσίες όμως, δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις πάσες της Ζέτας Μακρυπούλια που χθες, λες και της ήρθε φώτιση, αποφάσισε επιτέλους να φύγει από τα κείμενα και να κινηθεί κάποιες φορές με άνεση, κάνοντας δικά της σχόλια. Μπορεί αυτά να έπεφταν στο κενό, αφού κανείς από την επιτροπή δεν μπορούσε να κάνει μαζί της παιχνίδι, αλλά τουλάχιστον η ηθοποιός απέδειξε ότι το έχει και μπορεί ίσως, να το πάει και παρακάτω…!

Κατά τα άλλα, το «Dancing» χθες, διέγραψε υψηλές πτήσεις στους πίνακες τηλεθέασης, σημειώνοντας μέσο όρο 39,6 στο γενικό σύνολο. Να σημειώσουμε δε, ότι ο μέσος όρος που αναφέρουμε είναι για όλη τη διάρκεια μετάδοσής του, με τα διαφημιστικά διαλείμματα κι εκτιμάται ότι ο καθαρός μέσος όρος θα είναι αρκετά υψηλότερος.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι οι επιλογές των guests, Κατερίνας Στανίδη και Θωμαϊδας Απέργη, έδωσαν έναν… φρέσκο αέρα στο talent show που έχει ανάγκη, ως τηλεοπτικό προϊόν, να ανανεώνεται, έστω κι αν οι… λύσεις που βρίσκουν είναι οι εύκολες. Άλλωστε το έχουμε επισημάνει πολλές φορές, ότι σκοπός τους εκεί στον ΑΝΤ1 είναι να μην… πολυκουράζονται, γνωρίζοντας ότι παίζουν μόνοι τους μπάλα, οπότε δεν έχουν λόγο να τρέχουν!

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε