Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Το γλέντι αλά ‘80s… χωρίς μνημόνιο και ΔΝΤ

Το γλέντι αλά ‘80s… χωρίς μνημόνιο και ΔΝΤ

Μία εποχή χωρίς μνημόνια, αλλά με πολύ γλέντι. Η δεκαετία του ‘80 δεν προμήνυε σε τίποτα το «λογαριασμό» που θα ακολουθούσε. Από το «Τσοβόλα δωσ’ τα όλα», στο ΔΝΤ, την τρόικα, τα χαράτσια, την ανεργία…!

Κι αν όσοι βίωσαν εκείνη την εποχή, μπορούσαν να γίνουν πάλι παιδιά και να γλεντήσουν χωρίς μνημόνια; Κι αν όσοι δεν την έζησαν μπορούσαν να δουν πώς γλεντούσαν τότε, χωρίς το άγχος του ΕΝΦΙΑ, αλλά πανηγυρίζοντας για τη νίκη της Εθνικής στο μπάσκετ; Είναι σίγουρο πως όσοι την έζησαν θα ήθελαν να την θυμηθούν και να «ζήσουν» ξανά, τουλάχιστον τις καλές στιγμές της. Ποια ήταν τα hit εκείνης της δεκαετίας; Ποια ήταν τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούσαν, ποια ήταν τα γεγονότα που σημάδεψαν τις εξελίξεις, τι ήταν in και τι ήταν out; Αυτές τις απαντήσεις και πολλές ακόμα δίνει η παράσταση «Βασικά… ευτυχές το 1980!» που ξεκίνησε την Παρασκευή στο «Χαμάμ». Είπα «παράσταση»; Γράψτε λάθος. Το «γλέντι» θα πω, αφού από τα όσα παρακολουθούμε επί σκηνής από την Έφη Οικονομάκη και τους συνεργάτες της δεν είναι ως θεατρική παράσταση, αλλά ως μουσικό γλέντι, καθώς παρασέρνει τους θεατές σε εκείνη την εποχή και τους κάνει είτε να θυμηθούν, είτε να γνωρίσουν τα «σουξέ» της και να γλεντήσουν με αυτά.

Τα τραγούδια, εμπορικά και ποιοτικά (αν επιτρέπεται αυτός ο διαχωρισμός) έχουν «δεθεί» μεταξύ τους, αποδεικνύοντας ότι σε ένα γλέντι δεν χωρούν στεγανά. Η σκηνοθεσία του Νίκου Σούλη τόσο στα επί σκηνής, όσο και στα βίντεο, μας «ταξιδεύει» στο τότε και σε συνδυασμό με τα κείμενα του Δημήτρη Μανιάτη και τις ενορχηστρώσεις του Γιάννη Μιχαήλ, δημιουργούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα που «υπηρετούν» η Έφη Οικονομάκη με τον Γιώργο Χριστοδούλου και την Κατερίνα Μορένα.
Κι όπως αποδείχτηκε οι ακροατές δεν βάζουν… παρωπίδες, όταν ακούνε καλά τραγούδια, αφού στην πρεμιέρα, την Παρασκευή, ο Μίλτος Καρατζάς, ιδιοκτήτης της δισκογραφικής εταιρείας «Final Touch» απένειμε στην Έφη Οικονομάκη και τους υπόλοιπους συντελεστές του δίσκου «Χθες και Σήμερα» τον πλατινένιο δίσκο. Το CD –για να είμαστε ακριβείς- με την ερμηνεύτρια σε καινούργια τραγούδια του Τάκη Σούκα, αλλά και επανεκτελέσεις παλαιότερων γνωστών τραγουδιών του γνώρισε την αγάπη του κόσμου κι έγινε πλατινένιο, ενώ ανάμεσά τους είναι και το ντουέτο με τον Σταμάτη Κραουνάκη «Εσύ μου μιλάς στην καρδιά μου».

Παρόντες σε αυτό το μουσικό γλέντι την Παρασκευή πολύς κόσμος που γέμισε τη μουσική σκηνή «Χαμάμ», ενώ ανάμεσά τους και πρόσωπα που «σημάδεψαν» τη δεκαετία του 80, όπως ο Λευτέρης Πανταζής και ο Γιάννης Φλωρινιώτης.

Τις επόμενες Παρασκευές λοιπόν, 19/12/2014, 26/12/2014, 2/1/2015, 9/1/2015, αλλά και τις δύο Τετάρτες των ρεβεγιόν Χριστουγέννων (24/12/2014) και Πρωτοχρονιάς (31/12/2014) η Έφη Οικονομάκη με τους συνεργάτες της μας «ταξιδεύουν» στην εποχή που ο κόσμος γλεντούσε και τραγουδούσε. Κι ίσως αυτό, είναι μία καλή διέξοδος από τα όσα συμβαίνουν σήμερα…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε