Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας, τα θαύματα και η… ανεξήγητη εχθρότητα προς τον Θεό!

Φωτογραφία: Eurokinissi
Φωτογραφία: Eurokinissi

Από τη μία αυτοί που πιστεύουν και από την άλλοι αυτοί που σχολιάζουν αρνητικά! Από τη μία μαρτυρίες για θαύματα και από την άλλη αντιδράσεις! Κι όλα αυτά με αφορμή το προσκύνημα στο ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας που βρέθηκε για πρώτη φορά μετά από 1000 χρόνια σε Ορθόδοξη χώρα.

Περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, υπολογίζεται ότι βρέθηκαν στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας για να προσκυνήσουν ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για φρούδες ελπίδες σε απελπισμένους ανθρώπους.

Μέσα από την εκπομπή του στον ALPHA ο Αντώνης Σρόιτερ κάνει «Αυτοψία» στις δύο πλευρές καταγράφοντας μαρτυρίες και απόψεις. «Η Αγία Βαρβάρα με προστατεύει από μικρό παιδί. Είχα ένα πρόβλημα με τα πόδια μου και δεν μπορούσα να περπατήσω σωστά. Είχα επισκεφτεί πάρα πολλές φορές τους γιατρούς. Μια μέρα με έχασε η μητέρα μου. Είχα έρθει στο Ναό της Αγίας Βαρβάρας όπου με βρήκε να είμαι γονατιστός και να παρακαλάω την Αγία να γίνω καλά. Την επόμενη μέρα ήμουν καλά και περπατούσα καλά. Από τότε είναι η προστάτιδα μου» λέει ο Κωνσταντίνος Τεντόμας.

Η εκπομπή όμως βρίσκεται και στη μονή Αγάθωνος, όπου έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μετά τη δημοσιοποίηση ότι το σώμα του ιερομονάχου Βησσαρίωνα παραμένει άφθαρτο μετά την «κοίμησή» του. «Την περίοδο εκείνη τα έσοδα της μονής πενταπλασιάστηκαν. Από 10.000 έγιναν 80.000 Ευρώ. Στη μνήμη του παππού φτιάξαμε ίδρυμα και δίνουμε χιλιάδες ευρώ σε ευπαθείς ομάδες. Αν υπάρχουν άνθρωποι που εκμεταλλεύονται τη θρησκευτικότητα του κόσμου σφάλλουν και θα κριθούν από τον Θεό. Δεν έγιναν παπάδες για να κάνουν εμπόριο. Τι σε πειράζει αν έχω μια όαση να ακουμπήσω το σεβασμό μου; Είδατε κανέναν παπά με δίκαννο να κυνηγάει τον κόσμο να προσκυνήσει;» λέει ο ηγούμενος της μονής π. Δαμασκηνός Ζαχαράκης, υποστηρίζοντας ότι «Το μεγάλο λάθος της αριστεράς είναι η ανεξήγητη εχθρότητα προς τον Θεό»!
Απόψε, στις 23:45, ο Αντώνης Σρόιτερ κάνει «Αυτοψία» σε δύο αντίθετες πλευρές, καταγράφοντας με την κάμερα της εκπομπής του ALPHA τις απόψεις και τις μαρτυρίες τους…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε