Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Το “ναι” της Ελένης και πως σχεδιάζουν να απαντήσουν τα υπόλοιπα κανάλια

Το “ναι” της Ελένης και πως σχεδιάζουν να απαντήσουν τα υπόλοιπα κανάλια

Η μετακίνηση της παρουσιάστριας στη μεσημεριανή αναστάτωσε τον προγραμματισμό και των υπολοίπων καναλιών λίγο πριν την έναρξη της τηλεοπτικής σεζόν.

Σεισμός στο τηλεοπτικό τοπίο μετά την ξαφνική απόφαση του ALPHA για την Ελένη Μενεγάκη, η οποία έπειτα από δεκαπέντε χρόνια στον θρόνο της πρωινής ζώνης θα σερβίρει πλέον τον «καφέ» της το μεσημέρι.

Ηδη, στα επιτελεία των υπόλοιπων τηλεοπτικών σταθμών επικρατεί πυρετός συσκέψεων και όλα είναι πάλι υπό εξέταση. Για ακόμη μία φορά η «βασίλισσα» Ελένη προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Η απόφαση τούς άφησε όλους με ανοιχτό το στόμα. Κανείς δεν περίμενε ότι ο ALPHA θα πρότεινε στην Ελένη Μενεγάκη ύστερα από δεκαπέντε χρόνια στον θρόνο της πρωινής ζώνης να μετακομίσει στη μεσημεριανή, ούτε και το μεγάλο «ναι» της όμορφης παρουσιάστριας, η οποία πήρε το ρίσκο και σταμάτησε την αγαπημένη της συνήθεια, να μας σερβίρει δηλαδή τον «καφέ» της στις 10 το πρωί.

Ολα ξεκίνησαν την Τετάρτη το πρωί. Το μήνυμα που είχε φτάσει στον ALPHA πριν από λίγες ημέρες από το RTL περιείχε έναν πολύ λιτό προϋπολογισμό προγράμματος, αντίθετα από αυτό που περίμεναν στο κανάλι της Κάντζας.

Αν κι ο ALPHA την περυσινή σεζόν είχε περιορίσει κατά πολύ το κόστος παραγωγών του, διέγραψε θετική πορεία στους πίνακες τηλεθέασης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, κυρίως στους τηλεθεατές ηλικίας 15 έως 44 ετών.

Ετσι, όπως είχε δηλώσει ο διευθύνων σύμβουλος του σταθμού Κριστόφ Μάινους, περίμεναν φέτος ότι ο όμιλος του RTL θα τους δώσει παραπάνω χρήματα για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν περισσότερες παραγωγές.

Αντίθετα όμως, ο προϋπολογισμός που ενέκρινε και έστειλε το RTL στον ALPHA είναι ακόμη πιο σφιχτός, με αποτέλεσμα να πρέπει να κοπούν εκπομπές και να αναδιαμορφωθεί πάλι το πρόγραμμά του. Η απόφασή τους να κόψουν το «Κους-κους το μεσημέρι» τους άφησε τεράστια τρύπα στο μεσημεριανό πρόγραμμα. Και τότε ήρθε η ιδέα στον Κριστόφ Μάινους που πρόκειται να αλλάξει πολλά από τα έως τώρα σχέδια για την πρωινή και μεσημεριανή ζώνη και άλλων καναλιών.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ALPHA την Τετάρτη ζήτησε και συναντήθηκε με την Ελένη Μενεγάκη. Της είπε τα σχέδιά του να μετακομίσει τον «Καφέ με την Ελένη» στη μεσημεριανή ζώνη, τονίζοντάς της πως η διαφημιστική πίτα είναι κατά πολύ περιορισμένη το πρωί και η παρουσία της στη μεσημεριανή ζώνη θα φέρει περισσότερα έσοδα για τον σταθμό. Η Ελένη άκουσε, συζήτησε, ρώτησε και έφυγε.

Την επόμενη ημέρα η απάντησή της ήταν θετική κι έτσι, επίσημα πια, η Ελένη θα σερβίρει τον «Καφέ» της από τη μία το μεσημέρι έως τις τέσσερις το απόγευμα. Η απόφασή της μπορεί να χαροποίησε τα στελέχη του ALPHA, ωστόσο προκάλεσε πυρετό συσκέψεων στα υπόλοιπα κανάλια. Οπως φαίνεται, θα υπάρξει ντόμινο εξελίξεων στα πρωινάδικα και μεσημεριανά όλων των σταθμών.

Η απάντηση των άλλων καναλιών…

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε