Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Το «Νησί» έφερε την ανατροπή ακόμα και στον Πρετεντέρη

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Το έχουμε πει πολλές φορές πως το «Νησί» ήταν η καλύτερη σειρά της σεζόν και θα αποτελεί για πολλά χρόνια σημείο αναφοράς όταν θέλουμε να φέρουμε για παράδειγμα κάποια αξιόλογη ελληνική σειρά.

Το «Νησί» έφερε στο MEGA υψηλά ποσοστά τηλεθέασης δικαιώνοντας τα στελέχη του για την επιλογή τους να εντάξουν τη σειρά στο πρόγραμμά τους. Το «Νησί» όμως, δεν ωφέλησε μόνο τους ανθρώπους του ψυχαγωγικού προγράμματος αλλά και του ενημερωτικού τομέα αφού κάθε αναφορά στη σειρά έφερε υψηλές τηλεθεάσεις στις εκπομπές. Για παράδειγμα η «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη σημείωσε την υψηλότερη πτήση στους πίνακες τηλεθέασης όχι όταν ασχολήθηκε με κάποιο θέμα της πολιτικής ειδησεογραφίας αλλά όταν είχε καλεσμένους τους συντελεστές της σειράς.

Συγκεκριμένα η «Ανατροπή» έκλεισε τη σεζόν με μέσο όρο τηλεθέασης 17,7 στο γενικό σύνολο που «μεταφράζεται» πως κατά μέσο όρο παρακολούθησαν την εκπομπή 546.000 τηλεθεατές. Το αφιέρωμα όμως που έκανε ο δημοσιογράφος μέσα από την εκπομπή του στο «Νησί» και που μεταδόθηκε αμέσως μετά το τελευταίο επεισόδιο της σειράς, συγκέντρωσε τους διπλάσιους τηλεθεατές από όσους συνήθιζαν να παρακολουθούν την «Ανατροπή». Συγκεκριμένα η εκπομπή του Πρετεντέρη με καλεσμένους τους πρωταγωνιστές και τους συντελεστές, όπως τους Βικτόρια Χίσλοπ, Μιρέλλα Παπαοικονόμου, Θοδωρή Παπαδουλάκη, Μίνω Μάτσα, Στέλιο Μάινα, Κατερίνα Λέχου, Μαρία Πρωτόπαππα, Ευγενία Δημητροπούλου, Γιούλικα Σκαφιδά, Γιάννη Στάνκογλου, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Τάσο Νούσια, Αλέξανδρο Λογοθέτη, Νίκο Ορφανό, παρακολούθησαν 1.286.000 τηλεθεατές.

Είναι ολοφάνερο λοιπόν το πόσο η σειρά ωφέλησε ακόμα και τις ειδησεογραφικές εκπομπές και το πόσο αγαπήθηκε από τους τηλεθεατές. Αναφορικά με την εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη όμως, να σημειώσουμε ότι φέτος σημείωσε αύξηση 2,5 ποσοστιαίων μονάδων στις τηλεθεάσεις της σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, αυξάνοντας το κοινό της κατά 157.000 τηλεθεατές αφού τη σεζόν 2009-2010 ο αριθμός τους ήταν 389.000.

Το «ΤΟΡ 5» της «Ανατροπής» για την ενδέκατη σεζόν του συμπληρώνουν οι εξής εκπομπές: Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η συνέντευξη του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, που έδωσε τον περασμένο Νοέμβριο στον Γιάννη Πρετεντέρη και την οποία παρακολούθησαν 1.209.000 τηλεθεατές. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η «Ανατροπή» που ασχολήθηκε με μία ψυχαγωγική εκπομπή και συγκεκριμένα το «Master Chef». Η Ευγενία Μανωλίδου, ο Λευτέρης Λαζάρου, ο Γιάννης Λουκάκος και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έφεραν στο Γιάννη Πρετεντέρη 1.013.000 τηλεθεατές .

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η εκπομπή με θέμα το σκάνδαλο του Ντομινίκ Στρος-Καν, της 16ης Μαΐου, με καλεσμένους τους Χρήστο Πρωτόπαπα, Κώστα Μαρκόπουλο, Μάκη Βορίδη, στην οποία παρενέβησαν και μίλησαν οι ανταποκριτές του MEGA, ξένοι δημοσιογράφοι καθώς και πολιτικοί που γνώριζαν τον Στρος-Καν (681.000 τηλεθεατές). Και την πέμπτη θέση του ΤΟΡ – 5 της «Ανατροπής» κατέλαβε η συζήτηση με θέμα «τη σύγκρουση και την αγανάκτηση» σχετικά με την τρέχουσα επικαιρότητα και καλεσμένους τους Γιώργο Πεταλωτή, Γιάννη Μιχελάκη, Λιάνα Κανέλλη και Γιάννη Δημαρά, την οποία παρακολούθησαν 678.000 τηλεθεατές.

Αναφορικά με τον ανταγωνισμό η «Ανατροπή» βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης των ενημερωτικών εκπομπών-talk show. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η «Ζούγκλα» (Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, Alter) με 474.000, την τρίτη θέση κατέχει η εκπομπή «Πρόσωπο με πρόσωπο» (Νίκος Χατζηνικολάου, Alter), με 455.00 ενώ τη λίστα των ενημερωτικών συμπληρώνουν ο «Αθέατος Κόσμος» (Κώστας Χαρδαβέλλας, Alter), ο «Κίτρινος Τύπος» (Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, Alter), το «NETWEEΚ» (Έλλη Στάη, NET), το «3THREENET» (Γιάννης Πολίτης, Χρήστος Μαχαίρας, Κωνσταντίνος Ζούλας, ΝΕΤ), οι «Νέοι Φάκελοι» (Αλέξης Παπαχελάς, Τάσος Τέλλογλου, Σοφία Παπαϊωάννου, Σκάι) και η εκπομπή «EURONET» (με τον Γιώργο Καπόπουλο, ΝΕΤ).

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε