Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Το «Νησί» κέρδισε και την Κίνα

Το «Νησί» κέρδισε και την Κίνα

Πρόκειται για μία από τις καλύτερες σειρές που έχουν προβληθεί στην ελληνική τηλεόραση.

Το «Νησί» όμως, η ιστορία που εμπνεύστηκε η Βικτόρια Χίσλοπ δεν κέρδισε μόνο την Ελλάδα αλλά έχει «ταξιδέψει» σε πολλές χώρες κερδίζοντας το αναγνωστικό κοινό. Χαρακτηριστική είναι η ανταπόκριση που γνωρίζει στην Κίνα με τις πωλήσεις του να έχουν ξεπεράσει το 1.000.000 αντίτυπα και η Βικτόρια Χίσλοπ να είναι η πρώτη συγγραφέας σε πωλήσεις αμέσως μετά τον διεθνώς καταξιωμένο ιάπωνα συγγραφέα Χαρούκι Μουρακάμι.
Έτσι την Παρασκευή 20 Μαρτίου η Βικτόρια Χίσλοπ παρευρέθηκε σε μια ειδική εκδήλωση που έγινε προς τιμήν της στο Πεκίνο.
 

 
Στην ερώτηση για ποιο λόγο θεωρεί ότι το βιβλίο της σημείωσε τόσο μεγάλη επιτυχία και στην Κίνα η συγγραφέας απάντησε ότι οι ιστορίες της μπορούν να είναι οικουμενικές, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η Κίνα θεωρείται «λίκνο» του ανατολικού πολιτισμού και η Ελλάδα «λίκνο» του δυτικού πολιτισμού, ενώ δήλωσε ευτυχής που χάρη στην ιστορία της για την Ελλάδα ταξίδεψε ως εκεί πολλούς ανθρώπους με τη φαντασία τους. «Οι λέξεις μπορούν να μας ταξιδέψουν με υπέροχο τρόπο» είπε η Βικτόρια Χίσλοπ και μάλιστα αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά την αγάπη της για την Ελλάδα τόνισε στην ομιλία της ότι ελπίζει περισσότεροι Κινέζοι να έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Κρήτη για διακοπές όπως και την πρώην αποικία λεπρών της Σπιναλόγκας και είναι σίγουρη πως η Ελλάδα θα τους μαγέψει.
 

 
Εκτός από το Πεκίνο η συγγραφέας θα παρευρεθεί σε εκδηλώσεις που θα γίνουν προς τιμήν της στη Σαγκάη και τη Σουζού και είναι σίγουρο πως η Βικτόρια Χίσλοπ θα συνεχίσει να προσκαλεί τους κατοίκους τους στη χώρα μας.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε