Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Το «Ποντίκι» πάει για…κόμικς στο Σύνταγμα!

Το «Ποντίκι» πάει για…κόμικς στο Σύνταγμα!

Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό κόμικς της εφημερίδας “Το Ποντίκι” που έχει ήδη ξεκινήσει…

Συζήτηση με θέμα «Τα ελληνικά κόμικς και το κοινό τους» διοργανώνει η εφημερίδα “Το Ποντίκι”, σε συνεργασία με την σχολή σκίτσου «Ορνεράκη» και το Public Συντάγματος. Μια κουβέντα για την πορεία των ελληνικών κόμικς τα τελευταία χρόνια, τις σχέσεις τους με ένα σχετικά περιορισμένο αναγνωστικό κοινό αλλά και τις δυνατότητες και τις προοπτικές που ανοίγονται στο μέλλον.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Publicafe, στον 5ο όροφο του Public Συντάγματος, το πρωί της Κυριακής 7 Μαρτίου στις 11:00.

Στη συζήτηση καλεσμένοι θα είναι ο Απόστολος Δοξιάδης (συγγραφέας αλλά και σεναριογράφος του «Logicomix», ο Σταμάτης Κραουνάκης (μουσικός και …όχι μόνο), ο Σπύρος Ορνεράκης (σκιτσογράφος και ιδρυτής της ομώνυμης σχολής) και ο Αλέκος Παπαδάτος (animator και συγγραφέας του «Logicomix»). Από το «Π» την κουβέντα θα συντονίσουν ο Γιάννης Κουκουλάς (δημοσιογράφος στο «Ποντίκι Art» και ο Soloup (σκιτσογράφος).

Ταυτόχρονα με τη συζήτηση, οι σκιτσογράφοι που θα παρευρίσκονται, οι μαθητές της σχολής Ορνεράκη, αλλά και όσοι απ’ το κοινό επιθυμούν, θα συμμετέχουν στην κατασκευή ενός «flip comic». Ενός, δηλαδή, συνειρμικού κόμικ, όπου ο καθένας θα προσθέτει στην ιστορία το δικό του καρέ.
 Για όσους επιθυμούν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό κόμικς του “Π”, η αποστολή των συμμετοχών λήγει την Παρασκευή 16 Απριλίου 2010. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
 
 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε