Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Τρίποντο της ΕΡΤ στο Μουντομπάσκετ

Η Χάρις Αλεξίου στην τελετή έναρξης της διοργάνωσης.

Μια ακόμα μεγάλη αθλητική διοργάνωση ξεκινά στο πρόγραμμα της ΕΡΤ που θα καλύψει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ, το οποίο θα διεξαχθεί στην Τουρκία από τις 28 Αυγούστου έως τις 12 Σεπτεμβρίου. Κι είναι σίγουρο ότι με αυτές τις μεταδόσεις η κρατική τηλεόραση θα καταφέρει να βάλει καλάθι στην τηλεθέαση και μάλιστα… τρίποντο αφού έχει μείνει πολύ μακριά από το καλάθι της AGB!

Οι περισσότεροι από 40 αγώνες της διοργάνωσης θα μεταδίδονται κατά κύριο λόγο από τη συχνότητα της ΕΤ1 κι ορισμένοι από τη ΝΕΤ ενώ σε επανάληψη θα μεταδίδονται από το σπορ+ και την ΕΤ3. Στη φάση των ομίλων θα μεταδίδονται καθημερινά πέντε αγώνες, ενώ θα προβληθούν και όλα τα «νοκ-άουτ» παιχνίδια της τελικής φάσης.
Στην αποστολή της ΕΡΤ θα είναι ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου, ο Βαγγέλης Ιωάννου, ο Παναγιώτης Φιλίππου, ο Γιάννης Νάτου, ο Κώστας Σκουλάς και ο Νίκος Καραγιώργης, ενώ σχόλια για τους αγώνες θα κάνει ο Γιώργος Λιμνιάτης.

Παράλληλα, με τις μεταδόσεις των αγώνων, έχει προγραμματιστεί καθημερινά από την συχνότητα της ΕΤ1 στις 23.00 το «1000 και 1 Καλάθια – Μουντομπάσκετ 2010» με τον Ηλία Χριστογιαννόπουλο, όπου θα παρουσιάζονται οι καλύτερες στιγμές από τους αγώνες της ημέρας, καθώς καιρεπορτάζ για ό, τι συμβαίνει μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους. Επίσης, σε κάθε αγώνα της Εθνικής μας Ομάδας, θα προηγείται ειδική pre game εκπομπή.

Το 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ ανοίγει η Εθνική μας ομάδα με τον αγώνα εναντίον της Κίνας στις 16.00 το ερχόμενο Σάββατο. Ο αγώνας θα μεταδοθεί από την ΕΤ1, ενώ την ίδια μέρα στις 19.00 οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν την Κροατία και ο αγώνας προβάλλεται από την ΝΕΤ.

Σημαντικό για την Ελλάδα είναι και το ότι η δική μας Χάρις Αλεξίου θα τραγουδήσει στην πανηγυρική τελετή έναρξης του Μουντομπάσκετ (Παρασκευή 27 Αυγούστου) και θα συναντηθεί επί σκηνής με την τουρκάλα Sezen Aksu, Οι δύο σημαντικές ερμηνεύτριες θα συναντηθούν ξανά στη σκηνή δέκα χρόνια μετά τις κοινές συναυλίες που είχαν δώσει σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη για τους πληγέντες από τους σεισμούς του 1999 στις δυο πόλεις.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη διοργάνωση που έχει γίνει ποτέ για τελετή έναρξης Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κυπέλλου Μπάσκετ και θα μεταδοθεί ζωντανά σε 172 χώρες μέσα από 18 κάμερες που θα καλύπτουν το γεγονός.

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε