Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

UPDATE Ποιοι κέρδισαν και ποιοι έχασαν στη μάχη του prime time

Το ραβασάκι της AGB έφερε γέλια… και δάκρυα

Πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν καθημερινά με πραγματική αγωνία το ραβασάκι της AGB. Κι όπως είναι φυσικό κάποιοι χαίρονται ενώ κάποιοι άλλοι στεναχωριούνται αφού τα νούμερα τηλεθέασης αποδεικνύουν κατά πόσο οι κόποι τους έχουν αντίκρυσμα στο τηλεοπτικό κοινό. Πάμε λοιπόν να δούμε τι έγινε χθες, Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, στη μάχη του prime time.

Στη ζώνη 9 με 10 νικήτρια βγήκε για ακόμα μία μέρα “Η ζωή της άλλης”. Η καθημερινή σειρά του MEGA έκανε μέσο όρο τηλεθέασης 35 στο γενικό σύνολο και 23,4 στο δυναμικό κοινό αφήνοντας στη δεύτερη θέση την εκπομπή του ΑΝΤ1 “Με το δεξί”. Ο Σπύρος Σούλης έφερε 11,2 στο γενικό σύνολο και 14,6 στο δυναμικό κοινό αποδεικνύοντας ότι πρέπει να κάνει περισσότερη δουλειά για να “χτίσει” τηλεθεάσεις. Στην τρίτη θέση της κατάταξης βρέθηκε το ριάλιτι του ALPHA. Ο “Big Brother” χωρίς την πάσα των υψηλών τηλεθεάσεων από το Λάκη Λαζόπουλο (όπως γίνεται τις Τρίτες) σημείωσε τους συνηθισμένους χαμηλούς μέσους όρους τηλεθέασης κάνοντας 10 στο γενικό σύνολο και 13,6 στο δυναμικό κοινό.

Πάμε τώρα στην επόμενη ζώνη, δηλαδή στις εκπομπές από τις 10 έως τις 11. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει ο “Αγρότης μόνος ψάχνει” αφού δεν κατάφερε να κάνει διψήφιο μέσο όρο. Το ριάλιτι του ALPHA έκανε 9,7 στο γενικό σύνολο και 9,3 στο δυναμικό κοινό, ποσοστά πολύ χαμηλά που κάνουν πολλούς στο κανάλι της Κάντζας να ανησυχήσουν. Χαρούμενοι είναι όμως στον ΑΝΤ1 αφού η “Ονειροπαγίδα” σημείωσε 19,8 στο γενικό σύνολο και 19,4 στο νεανικό κοινό, σημειώνοντας μικρή άνοδο από τα συνηθισμένα ποσοστά της. Χαμηλές πτήσεις έκαναν και οι “Κούκλες”.

Βέβαια χθες η σειρά του MEGA δεν πρόβαλλε καινούργιο επεισόδιο αλλά τηλεταινία με όσα έχουν γίνει στα προηγούμενα επεισόδια οπότε ίσως και να δικαιολογείται το ότι έφτασε στο 10,9 στο γενικό σύνολο και στο 11,4 στο δυναμικό κοινό. Άλλωστε, όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενο άρθρο του Newsit,, στο κανάλι της Μεσογείων προσπαθούν να ενδυναμώσουν τη σειρά τους με πολλές έκτακτες συμμετοχές στα επόμενα επεισόδια γνωστών ηθοποιών.

Τι έγινε όμως στην επόμενη ώρα, από τις 11 έως τις 12 το βράδυ; Η απάντηση είναι… καμία αλλαγή από τα συνηθισμένα. Ο “Master Chef” ξεπέρασε άνετα το “Ράδιο Αρβύλα” με 22,7 έναντι 18,2 στο γενικό σύνολο και 24,7 έναντι 21,3 στο δυναμικό κοινό. Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν στον ALPHA και με το “Λες και το ‘ξερες” που έκανε 6 στο γενικό σύνολο και 4,8 στο δυναμικό κοινό. Ένα ενδιαφέρον τηλεπαιχνίδι με χιούμορ που… θυσιάζεται απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους, αποδεικνύοντας ότι οι υπεύθυνοι του καναλιού της Κάντζας δεν ξέρουν τι να κάνουν.

Τα νούμερα τηλεθέασης που αναφέραμε είναι οι “βρώμικοι” μέσοι όροι για την κάθε ζώνη ξεχωριστά. Πάμε όμως τώρα να δούμε τους καθαρούς μέσους όρους (χωρίς τις διαφημίσεις) και για όλη τη διάρκεια προβολής τους, αφού για παράδειγμα η «Ράδιο Αρβύλα» δεν μεταδόθηκε μέχρι τις 12 αλλά συνέχισε μόνη της μέχρι τις 12μιση ανεβάζοντας έτσι το μέσο όρο. Οι καθαροί μέσοι όροι των εκπομπών (που δεν αλλάζουν τίποτα στην κατάταξη αλλά ανεβάζουν λίγο τις τηλεθεάσεις τους) σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της AGB είναι:

ΕΚΠΟΜΠΗ-ΚΑΝΑΛΙ Γενικό σύνολο Δυναμικό κοινό
Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ – MEGA 38,4 26,2
ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ – ANT1 12,4 16
BIG BROTHER- ALPHA 10,9 14,7
     
ΟΝΕΙΡΟΠΑΓΙΔΑ – ΑΝΤ1 21,9 21,2
ΚΟΥΚΛΕΣ – MEGA 11,5 11,7
ΑΓΡΟΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΨΑΧΝΕΙ- ALPHA 10,6 10,2
     
MASTER CHEF – MEGA 25,3 27,8
ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ 23 27,9
ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ‘ΞΕΡΕΣ – ALPHA 6,2 5

 
Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε