Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Βάσω Λασκαράκη και Μελέτης Ηλίας μιλούν στο Newsit για “Το σόι σου”

Βάσω Λασκαράκη και Μελέτης Ηλίας μιλούν στο Newsit για “Το σόι σου”

Μία ακόμα ελληνική σειρά, «Το σόι σου» ξεκινά απόψε το βράδυ. Μετά την επιτυχία της σειράς «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» ο ALPHA αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί πιο έντονα στην παραγωγή εγχώριας μυθοπλασίας και μάλιστα και η καινούργια σειρά έχει πολύ καλούς συντελεστές.

Στο επίκεντρό της ένα ζευγάρι ο Σάββας Τριανταφύλλου (Μελέτης Ηλίας), τραπεζικός υπάλληλος και η Λυδία Χαμπέα (Βάσω Λασκαράκη), δημοτική υπάλληλος, που παντρεύτηκαν από έρωτα πριν από περίπου δέκα χρόνια. Γύρω από αυτούς βρίσκονται… τα σόγια τους που τους μπλέκουν σε οικογενειακές καταστάσεις. Λίγο πριν από την πρεμιέρα, μίλησα με τους δύο ηθοποιούς και στην ερώτηση για το τι ήταν αυτό που τους έκανε να πουν το ναι και να συμμετέχουν στην καινούργια αυτή σειρά μου είπαν ότι

Βάσω Λασκαράκη: «Μου αρέσει πάρα πολύ η κωμωδία και συγκεκριμένα η οικογενειακή κωμωδία. Οπότε διαβάζοντας το σενάριο ενθουσιάστηκα. Είχε προηγηθεί φυσικά συνάντηση με την παραγωγή κι όλους τους ανθρώπους που οργανώνουν τη σειρά και με κέρδισε από την αρχή το κλίμα που επικρατούσε, οι ίδιοι οι άνθρωποι και το πόσο πολύ έτρεχαν για το αποτέλεσμα που ήθελαν να καταφέρουν. Ήταν πολύ σημαντικό επίσης, ότι τη σκηνοθεσία της σειράς είχε ήδη αναλάβει ο Νίκος Ζαπατίνας, με τον οποίο δεν είχα συνεργαστεί και το ήθελα πολύ»!

Μελέτης Ηλίας:
«Νομίζω πως το να σου κάνουν μια πρόταση να πρωταγωνιστείς σε μια πολύ προσεγμένη σειρά από άποψη σεναρίου, παραγωγής, σκηνοθέτη και ηθοποιών είναι τρομερά τιμητικό! Πόσο μάλλον όταν δεν έχεις σχεδόν καθόλου εμπειρία στην κάμερα και δεν σε γνωρίζει ο κόσμος! Είναι σαν να σου λένε τους αριθμούς που θα βγουν σε ένα τυχερό παιχνίδι κι εσύ να μην πας να τους παίξεις! Αυτό βεβαία είναι και το καλό της δουλειάς μας! Ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να σου γίνει μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση ανεξαρτήτως ηλικίας, αναγνωρισιμότητας και εμπειρίας! Βέβαια χρειάζεται πολλή δουλειά για να ανταπεξέλθεις στους ρυθμούς μιας τέτοιας παραγωγής και φυσικά να μπορέσεις να σταθείς δίπλα σε ηθοποιούς που έχουν αποδείξει την αξία τους στην τηλεόραση και το θέατρο εδώ και δεκαετίες! Ελπίζω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών και να έρθει το αποτέλεσμα που όλοι επιθυμούμε: να ευχαριστηθεί ο κόσμος μια καινούργια σειρά και να την αγαπήσει όπως εμείς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων»!

-Τι κοινό έχει το «Σόι» του ALPHA με τη σύγχρονη ελληνική οικογένεια;
Βάσω Λασκαράκη: «Πάρα πολλά κοινά! Βλέποντας την σειρά θα διαπιστώσετε ότι αναφέρεται εξολοκλήρου στην ελληνική οικογένεια με όλα τα παρελκόμενά της. Τα οικογενειακά τραπέζια, οι γιορτές με τους συγγενείς, τα θέματα που μπορεί να προκύψουν ανάμεσα σε αδέρφια, γαμπρούς, νύφες, πεθερές, πάντα βεβαία μέσα από μια κωμική ματιά! Είναι μια κατεξοχήν οικογενειακή κωμωδία για όλες τις ηλικίες»!
Μελέτης Ηλίας: «Στην πραγματικότητα μιλάμε όχι για ένα, αλλά για δύο σόγια, του γαμπρού και της νύφης. Δύο τελείως διαφορετικής νοοτροπίας οικογένειες που εξ’ αιτίας του ζευγαριού έρχονται κοντά! Διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικούς τρόπους ζωής συναντιούνται και έχουν τις καλές και τις δύσκολες στιγμές επικοινωνίας! Νομίζω ότι πολλές οικογένειες είναι κάπως έτσι στην πραγματικότητα, ειδικά αν το σόι του ενός σε σχέση με του άλλου έχουν και διαφορετική κουλτούρα. Επίσης, υπάρχει μέσα σε αυτό το συνονθύλευμα ένα ολόκληρο παζλ χαρακτήρων, τόσο διαφορετικών μεταξύ τους που σίγουρα με κάποιον θα βρει ο καθένας μας να ταυτιστεί»!

Στο «Σόι» λοιπόν ο Σάββας Τριανταφύλλου και η Λυδία Χαμπέα έχουν δύο κόρες, πέντε και οκτώ χρονών αντίστοιχα. Το ζεύγος Τριανταφύλλου-Χαμπέα συντρώγει με μία από τις δύο οικογένειες, ενώ τις μεγάλες γιορτές και τις επετείους τα δύο σόγια μαζεύονται γύρω από το ίδιο τραπέζι. Οι συναντήσεις αυτές δεν είναι πάντα ευχάριστες. Η συγκίνηση και το γέλιο εναλλάσσονται με καυγάδες, γκρίνιες και ανταγωνισμούς. Αν ακουστεί και κανένα «… το σόι σου» κανένας δεν εκπλήσσεται.

Και οι δύο έχουν πολλά μαζεμένα για το σόι του άλλου. Το σόι του Σάββα είναι ο μπαμπάς, Μενέλαος Τριανταφύλλου (Παύλος Ορκόπουλος), ονομαστός νευρολόγος της Αθήνας με μετοχές σε γνωστό ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα. Άνθρωπος πράος, χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις, αποφεύγει τις συγκρούσεις και αφήνει στη γυναίκα του το κουμάντο της κοινής ζωής τους. Η γυναίκα του πάλι, Αλεξάνδρα Τριανταφύλλου (Μίρκα Παπακωνσταντίνου), είναι εικαστική καλλιτέχνης στο επάγγελμα και συμπεριφέρεται σαν ονειροπαρμένη, ενώ είναι εξαιρετικά κτητική και δεικτική.

Εκτός του Σάββα, ο Μενέλαος και η Αλεξάνδρα έχουν δύο ακόμα γιους: Τον Κωνσταντίνο (Αλέξανδρος Μπουρδούμης), φαρμακοποιό, παντρεμένο με ένα παιδί, διαζευγμένο και ξαναπαντρεμένο με την Αντωνία (Ιωάννα Ασημακοπούλου) και τον Άρη (Ευθύμης Ζησάκης), φοιτητή της ιατρικής, με καλλιτεχνικές ανησυχίες και σουξέ στις γυναίκες.

Στο σόι της Λυδίας συναντάμε τον Βαγγέλη Χαμπέα (Γιώργος Γιαννόπουλος), επιχειρηματία κρεοπώλη, αυτοδημιούργητο, επιτυχημένο, άνθρωπο της πιάτσας. Στο πλευρό του βρίσκεται η συμβία του, Χαρούλα Χαμπέα (Ρένια Λουιζίδου), νοικοκυρά, καπάτσα και φιλάρεσκη, που κατευθύνει τον άντρα της με σιδερένια πυγμή, χωρίς αυτός να παίρνει χαμπάρι το παραμικρό.

Το ζεύγος, εκτός της Λυδίας, έχει τέσσερα ακόμα παιδιά: Την Όλγα (Σοφία Πανάγου), άνεργη φιλόλογο με πνευματικές αναζητήσεις, παντρεμένη με τον Μιχάλη (Γιάννης Δρακόπουλος), ψυκτικό, λαμόγιο και παράπονο μεγάλο του πεθερού του -η Όλγα έχει μία δίδυμη αδερφή η οποία ζει στο εξωτερικό και δεν θα μας απασχολήσει προς ώρας. Τον Διονύση (Σόλων Τσούνης), που είναι άφραγκος, μουσικός παραγωγός, χύμα και μαμόθρεφτος, τα τελευταία χρόνια έχει δεσμό με την Αλίνα (Γωγώ Καρτσάνα), η οποία ασχολείται με μαθήματα γιόγκα. Και τη Μπέλα (Βίβιαν Κοντομάρη), που δουλεύει -όποτε το θυμηθεί και θέλει- στο ταμείο του οικογενειακού κρεοπωλείου, η μεγάλη γκρίνια της είναι για τα ανύπαρκτα ερωτικά της.

Και ενώ όλα βαίνουν κατ’ ευχήν όλη την εβδομάδα –τις εργάσιμες ημέρες, εννοείται- και ο Σάββας με τη Λυδία τρέχουν να προλάβουν δουλειές και σπίτι, την Κυριακή, η οικογενειακή γαλήνη τους διαταράσσεται. Πότε με ευθύνη των Τριαντάφυλλων, πότε με ευθύνη των Χαμπέων, οι οικογενειακές συναθροίσεις γύρω από το τραπέζι αποκτούν επεισοδιακό χαρακτήρα, δικαιολογώντας το γνωστό «… το σόι σου».

Η συνέχεια, απόψε στις 9 το βράδυ, που η σειρά κάνει πρεμιέρα στον ALPHA με σκοπό οι τηλεθεατές να αγαπήσουν το «Σόι» και να γίνουν μέλη του.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε