Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Βραβείο στο MEGA για την πρωτοβουλία του

Βραβείο στο MEGA για την πρωτοβουλία του

Η αρχή είχε γίνει με τη σειρά «Το νησί», στην οποία το MEGA αποφάσισε να βάλει υπότιτλους δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όσους τηλεθεατές αντιμετώπιζαν προβλήματα ακοής να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν.

Το κανάλι της Μεσογείων όμως δεν σταμάτησε με τη συγκεκριμένη σειρά αλλά συνέχισε να υποτιτλίζει μεγάλο μέρος του προγράμματός του. Η πρωτοβουλία του αυτή βραβεύτηκε από την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος που θέλησε με αυτόν τον τρόπο να τιμήσει το MEGA για την απόφασή του να δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές με προβλήματα ακοής να έχουν καλύτερη πρόσβαση στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία.

Για όλους όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία υποτίτλων στα προγράμματα του MEGA που διαθέτουν υποτιτλισμό πρέπει να πατήσουν το πλήκτρο Teletext (TXT) του τηλεχειριστηρίου και να πληκτρολογήσουν τον αριθμό της σελίδας 888.

Πατώντας ξανά το TXT γίνεται η επιλογή του επιθυμητού φορμάτ: πρώτο πάτημα οι υπότιτλοι εμφανίζονται σε μαύρο φόντο, δεύτερο πάτημα η οθόνη χωρίζεται στα δύο, τρίτο πάτημα οι υπότιτλοι εμφανίζονται χωρίς μαύρο φόντο, που είναι και ο ενδεδειγμένος τρόπος τηλεθέασης. Σύμφωνα μάλιστα με τα σχέδια των στελεχών του MEGA όλο και περισσότερο μέρος του προγράμματός του θα διαθέτει υπότιτλους για να διευκολύνονται οι τηλεθεατές που έχουν πρόβλημα ακοής.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε