Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Χαρές στον ΑΝΤ1, προβληματισμός στον ALPHA, ψυχραιμία στο MEGA

Το ότι η διαφημιστική πίττα έχει μειωθεί κατά πολύ έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αναστάτωση και στο τηλεοπτικό τοπίο.

Στο παρασκήνιο μάλιστα ακούγονται πολλά για μυστικές συμφωνίες και… χτυπήματα καθώς κάποιοι προσπαθούν να αποσπάσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι της και να χάσουν όσο το δυνατόν λιγότερα.

Ακόμα κι αν κάποιοι δεν το παραδέχονται, το ραβασάκι της Nielsen αποτελεί ένα καλό… πιστοποιητικό διαπραγμάτευσης, όταν και αν βεβαίως, τα αποτελέσματα είναι θετικά και υψηλά. Γιατί διαφορετικά, σε όποιες περιπτώσεις τα προγράμματα δεν φέρνουν τα αναμενόμενα, προσπαθούν να αγνοήσουν τα ποσοστά τηλεθέασης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει τελευταία η μάχη στο prime time του Σαββάτου αφού από εκεί που το MEGA έπαιζε μπάλα μόνο του, εισέβαλαν ANT1 και ALPHA φέρνοντας αρκετές ανατροπές. .

Αν και εδώ και δύο βδομάδες το ενδιαφέρον είχε επικεντρωθεί σε MEGA και ALPHA, όπου ο Γρηγόρης Αρναούτογλου τα βάζει με το «Greek Idol», έρχεται ο ΑΝΤ1 να τους… κάνει πλάκα. Η εκπομπή «Πλάκα κάνεις» στο κανάλι του Αμαρουσίου με τους Σάββα Πούμπουρα και Δημήτρη Βλάχο αν και μεταδιδόταν σε επανάληψη κατάφερε όχι μόνο να κάνει την ανατροπή αλλά να φέρει και τους πάνω κάτω.

Στο γενικό σύνολο τηλεθέασης ο Γρηγόρης Αρναούτογλου κατάφερε με το «Money Drop» να φέρει το MEGA στην κορυφή ξεπερνώντας ελάχιστα το talent show του ALPHA που τερμάτισε δεύτερο με ελάχιστη επίσης διαφορά από τη χιουμοριστική εκπομπή του ANT1. Συγκεκριμένα το «Money Drop» έκανε μέσο όρο 21,9 ενώ το «Greek Idol» έφτασε στο 21,1 και το «Πλάκα Κάνεις» 19,9.

Οριακές διαφορές όμως και ανατροπή σημειώθηκαν και στο δυναμικό κοινό. Στην πρώτη θέση της κατάταξης βρέθηκε η επανάληψη της εκπομπής του ΑΝΤ1 με 26,5 ενώ οριακά πιο πίσω βρέθηκε το talent show του ALPHA με 25,8. Αρκετά πιο πίσω τερμάτισε το τηλεπαιχνίδι του MEGA με 16,1.

Συγκεκριμένα οι μέσοι όροι τηλεθέασης των τριών εκπομπών στο γενικό σύνολο και στο δυναμικό κοινό είναι οι εξής:

ΕΚΠΟΜΠΗ-ΚΑΝΑΛΙ
Γενικό σύνολο Δυναμικό κοινό
MONEY DROP – MEGA 21,9 16,1
ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ – ANT1 19,9 26,5
GREEK IDOL – ALPHA 21,1 25,8

Συμπέρασμα; Στο κανάλι του Αμαρουσίου κάνουν πάρτι με τα υψηλά νούμερα της εκπομπής που ακόμα και σε επανάληψη κερδίζει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών ενώ στο κανάλι της Κάντζας προβληματίζονται για το τι πρόκειται να γίνει όταν ξεκινήσουν τα live του talent show. Στην άλλη πλευρά, αυτή του καναλιού της Μεσογείων συνιστάται ψυχραιμία καθώς γνωρίζουν ότι… ευθύνονται για τη σκληρή μάχη που δίνει το τηλεπαιχνίδι αφού λόγω οικονομικού συμμαζέματος αποφάσισαν να μαγνητοσκοπείται και να μην μεταδίδεται ζωντανά.

Ωστόσο, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα στη συγκεκριμένη μάχη της τηλεθέασης και ποιοι θα βγαίνουν νικητές και σε ποιους… θα κάνουν πλάκα.

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε