Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Χοντρό παζάρι με τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Ολυμπιακού

11.000.000 ευρώ ζητά η Πειραϊκή ΠΑΕ. Τι σκέφτονται στην ΕΡΤ. Οι προθέσεις της ConnX και της NOVA.

Φωτιές άναψε στην κρατική τηλεόραση η πρόταση που κατέθεσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός στη διοίκηση της ΕΡΤ για την ανανέωση της τηλεοπτικής συνεργασίας τους την επόμενη 3ετία. Εν καιρώ σαρωτικών περικοπών και με το πολεμικό κλίμα εναντίον των αθλητικών επιλογών της ΕΡΤ ακόμη νωπό, η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ζητάει εντεκάμισι εκατομμύρια ευρώ ανά έτος.

Η πρόταση έκανε πολλούς εντός του ραδιομεγάρου να ξεροκαταπιούν. Και άνοιξε αίφνης το θέμα της αθλητικής πολιτικής που θα ακολουθήσει η κρατική τηλεόραση την επόμενη 3ετία. Η ΕΡΤ με επιλογές της προηγούμενης διοίκησης του Χρήστου Παναγόπουλου είχε κλείσει τους αγώνες του Ολυμπιακού και της Ξάνθης, των δύο ομάδων που έμειναν εκτός κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ελληνικού πρωταθλήματος, τα οποία έχει η συνδρομητική τηλεόραση της Nova.

Η πολιτική αυτή είχε καταγγελθεί σφόδρα και το ποσό που δόθηκε στον Ολυμπιακό δεν αποκαλύφθηκε ποτέ, ούτε καν στη Βουλή, όταν έγινε ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό. Με την αλλαγή της διοίκησης έγινε γνωστό πως ο Ολυμπιακός πήρε από την ΕΡΤ εννέα εκατομμύρια για κάθε χρόνο αγώνων. Μέχρι και την κατάθεση της νέας πρότασης από την ΠΑΕ του Θρύλου, τα στελέχη της κρατικής τηλεόρασης απέφευγαν να μιλήσουν για τον σχεδιασμό της αθλητικής στρατηγικής τους. Πληροφορίες αναφέρουν πως στον προϋπολογισμό για το 2011 έχει γίνει πρόβλεψη για το κλείσιμο αθλητικών συμφωνιών ύψους οκτώ εκατομμύριων ευρώ ως προκαταβολές δικαιωμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.zappit.gr

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε